Şimdi Ara

Deneme sürüşü nasıl yapılır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
18.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar uzun zamandır niyetinde olduğum bir konu. Herhangi arabanın deneme sürüşünü yapmak. Almak gibi bir niyetim yok, arabam var zaten ama zevk olsun diye alacam mesela vectra gezeceğim. Ben bunu istiyorum.

Ancak orda tökezlemek için soruyorum, deneme sürüşü nasıl yapılır. Yani ücret karşılığında mı yapılıyor, belli bir zamanı varmı (15 dakika sonra arabayı getir gibi) yakıtı biz mi dolduruyoruz, anında arabayı veriyorlar mı deneme sürüşü talebinden sonra, zaman süresi nedir? Örneğin canım sıkıldı mercedes c320 cdi yada ne bileyim peugeot 307, reno megane, ford focus deneme sürüşü yapmak istiyorum olur mu? (not:ehliyeti 2006'da aldım)

Bilgi verirseniz sevinirim...

• bayii de araç varsa ( deneme sürüşü ile ilgili ) tabi.. genelde yeni tanıtılan araçlarda olur..her zman her model de olmaz...alıcı gibi gidip binerseniz ücret vermezsiniz...sıra yoksa beklemden deneyebiilrsiniz..ama yanınızda servisten birileri olcak. ki size aracı tanıtacak.

mesela biz alırken..bayi tanıdıktı... babama şöyle dediler al arabayı kullan 1-2 gün yengeyi gezdir beğenirse alırsıınız bayi ile aramızda 100 km var :))

güven meselesi yani :)
  • benim renault maisde tanıdıktı.tek başıma sürdüm bi oğlanı aldım renault laguna için
  • Randevu almanı tavsiye ederim. En azından telefon açıp deneme arabası varmı diye sor.
    Ben iki arkadaşla beraber yeni çıkan bi çom arabayı sürdük. Ben araba almayı düşünüyorum. Ama arkadaşlardan biri yeni araba aldığı halde
    yeni çıkan her arabayı sürmek istiyor. Araba almayı tasarlamadığın halde deneme sürüşü yaparken kendini kötü hissetme.
    Bu onların görevi. Deneme arabası olmadığı için arabayı denemeyen; ve o arabayı almaktan vazgeçen bir sürü insan tanıyorum.
    Deneme sürüşüne araba almayı düşünen bi arkadaşınla beraber gitmeni tavsiye ederim.
    Böylece sadece araba sürmüş olmazsın. Arkadaşına da fikir vermiş olursun.
  • teşekkürler yorumlarınız için. En yakın zamanda sırayla birinden başlamak lazım İlk olarak blogumda yazdığım araçları sürüp daha detaylı yorumlar yazmak istiyorum. Mesela opel astra sedan, vw caddy gibi... caddy yoktur da hadi neyse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratp87 -- 14 Mayıs 2008; 13:21:23 >
  • hehe bugün deneme sürüşümü yaptım. Alacaklı gibi davrandı, iyi kıvırdım, daha teklif etmeden gel abi bi deneyelim oldu

kia cee'd ve hyundai i30'u denedim. İkiside aynı araba gibi geldi. Özellikle de içleri... Yarın citroen c4'ü deneyeceğim. Fiat Linea'a dan randevu alıp sonra cumartesi reno laguna

çok meşgulüm bu aralar
  • Söyle birseyde var oranın iyi müşterisiysen her türlü fırsatı sunarlar sana
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla pek güvenemediler herhalde yanıma servisten birini veriyorlar, garibim arkada oturuyor öle :) Aslında o da önemli değil.

Bugünde iki aracı denedim. Çok hızlıyım valla bu aralar :) Citroen C4 sedan ve honda civic otomatik vites. Bunları blogumda tektek inceleyip yazacağım özelliklerini...

Ama şu ana kadar ki araçlardan en güzeli hyundai i30 çıktı valla. dizeli şehir içi bile 5.7lt yakıyor, rekor gibi bişey... Honda civic rüyalarım arabasıydı fakat otomatik vites tam hezeyan oldu. Çok yavaş kalıyor...
  • lagunayı test ettinizmi?

• valla iyi taktik denemek lazım
  • eğer firmadan daha önce araç aldıysan yada onlara güven verdiysen yanına görevli vermezler.. o zaman rahatca kullanabilirsin

deneme sürüşünde yanında görevli olsa bile aracın sınırlarını zorlamanı isterler genelde..
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdar1646

lagunayı test ettinizmi?

Lagunaya valla aşık oldum gibi çok süper araba, ama hala deneyemedim. Sanırım ellerinde yokmuş. Reno'dan bu kadar güzel bir araç beklemezdim... Denemeyi de çok isterdim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratp87 -- 19 Mayıs 2008; 23:29:10 >
  • murat istersen yeni c5'i de test et bugun otohaber'de karşılaştırması yapılmış.AYNI PUANI ALMIŞLAR LAGUNA 'yla..ama C5 tip olarak çok çok üstün bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: fever2006

murat istersen yeni c5'i de test et bugun otohaber'de karşılaştırması yapılmış.AYNI PUANI ALMIŞLAR LAGUNA 'yla..ama C5 tip olarak çok çok üstün bence

C5 tipi güzel olmuş ama lagunaya uzun uzun bakmamdan dolayı daha bir güzel geliyor :) citroenin bence en kötü özelliği direksiyonu ve diğer modellerinde olan birsürü ekrana sahip biçimsiz bir iç tasarım. Özellikle de ortada göstergeleri olan otomobilleri hiç sevmem, isterse dış tasarım mercedes c220 kadar afilli olsun. Çünkü içinde ben oturacağım, dışına millet bakacak...

ayrıca laguna'nın motorlarıda daha güzel gibi, internetten araştırdım biraz. 6 manuel vites ve 1.5 dCi dizel motoru tercih ederdim alacak olsam...

ilk defa alman ve japon otomobillerin dışında bu kadar büyük bir tutkum olduğunu da söylemeden edemiycem...

• bende test ettim yeni lagunayı. c5 ten daha iyi olduğu kesin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.