Şimdi Ara

DENEME SÜRESİ VE ÜCRET HAKKINDA YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar iyi geceler benim bir sorum var bugün iş görüşmesine gittim başvuru yaptım şartları sordum cevabı aşağıdadır

işveren telekomünikasyon işi yapılıyormuş 1 hafta deneme süresi var haftaiçi 10.00 20.00 cumartesi 10.00 18.00 pazar günü tatil 1200 tl + prim + yemek + sigorta

deneme süresi eğitimmiş bu sürede sigorta yapmıyorlarmış 1 haftalık maaş vereceği belli değil kadroya geçersem yukarıdaki şartlar verilecekmiş

yol parası vermiyorlarmış yol parasını hesapladım 93 ile 117 tl arası değişiyor eve yakın metro ile gidiyorum 4 durak var benim aklımda şu soru var

deneme süresi olsa bile sigortanın olması zorunlu değilmi araştırmalarıma göre işe başlama tarihinde itibaren işverenin sgk ya bildirmesi gerekiyormuş ve sgk da

deneme süresi diye birşey yokmuş sigorta olması zorunluymuş sadece iş sözleşmesinde olan birşeymiş bazı işverenler sigorta ve maaş vermiyormuş bedava işçi arıyorlarmış

yarın sabah işe gidicem denemelik bakalım yapabilecekmiyim diye ama sigortasız çalışmak saçma geldi deneme süresinde 70 saat çalışmış olacam

ruh ve beden yorgunlugu ve zaman kaybıda olacak siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz cevaplarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xCixLandx -- 18 Mart 2014; 0:52:16 >

• Normalde zorunlu ama yapmazlar eger dersenki yapın sigortamı , isine gelmiyorsa git diyecekler bazı yerler deneme süresinin ücretini vermiyormus öyle duydum dikat et yani
  • Teknik olarak cevaplayım piyasayı net bilmiyorum. İşe başladığın ilk gün ssk ya bildirilir sende yazmışsın zaten deneme süresi diye bir şey yok. Eğer bildirilmez seninde çalışırken başına bir şey gelirse Allah korusun ama işin içinden çıkamazlar sizde mesuliyet altına girebilirsiniz neden istenmedi diyebilirler. Deneme sürecinde başınıza kaza gelse ne olacak ? bu çürük çıktı at gitsin yenisi gelsin mi olacak ?? Sizde iş veren direk patrona değilde muhasebeciye çaktırmadan sorabilirsin yani direk sigortam ne zaman başlayacak derseniz onlar zaten patrona yakın adamlardır sonucu mutlu sonla bitmez. Ya da sizden önce girmiş olanlara danışabilirsiniz.

Yukarıda saydıklarım teknik olanlardı yani resmiyette olması gerekenler.
  • pi10 kullanıcısına yanıt
    adama sordum deneme süresinde sigorta yapmıyoruz dedi iki taraf birbirini yapılan işi beğenirse 1 hafta sonra kadroya geçecekmişim o zaman çalışma kaybım olmayacakmış sende haklısın çalışırken birşey olsa kim sorumlu olacak ama gittiğim yer dandik küçük biryer değil saymadım ama 50 70 kişilik elemanları vardı güzel bir yere benziyor sorun olmaz gibi ama maaş ve sigorta işi sıkıntı birde 7 gün için 28 tl yol parası vericem
  • quote:

Orijinalden alıntı: xCixLandx

adama sordum deneme süresinde sigorta yapmıyoruz dedi iki taraf birbirini yapılan işi beğenirse 1 hafta sonra kadroya geçecekmişim o zaman çalışma kaybım olmayacakmış sende haklısın çalışırken birşey olsa kim sorumlu olacak ama gittiğim yer dandik küçük biryer değil saymadım ama 50 70 kişilik elemanları vardı güzel bir yere benziyor sorun olmaz gibi ama maaş ve sigorta işi sıkıntı birde 7 gün için 28 tl yol parası vericem

Piyasada böyleymiş demek ki. Şimdi bir yandan onlara hak veriyorum enteresan tipler çıkar gelir sigortasını başlatsan bi dert başlatmasan bi dert en iyisi anlaştıktan sonra başlatırız diyorlar.Zaten deneme sürecide fazla değilmiş 1 ay çalıştıran yerler duydum. Yol parasını da takma be hocam, zaten işi bulmuşsunuz evde dursanız o sürede belki daha fazla yerdiniz üstelik yemekte onlardan artık iş sahibi insansınız hayırlı olsun

• pi10 kullanıcısına yanıt
    evet dogru söylüyorsun ama şuda var sigorta yapmıyor ama deneme süresinde işveren beğenmezse işten çıkartıyor 7 günlük 70 saatlik çalıştıgın ücreti vereceğide

belli değil sen 1 hafta eğitime gitmiş olacaksın durumun belli değil yaptıgın satışlara göre değerlendirecekler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • xCixLandx kullanıcısına yanıt
    Hocam o kadar tanıdığım işe girdi onlarda deneme sürecinden geçtiler işten çıkarılanı görmedim; zıt birisi değilsen bir şey olmaz içini ferah tut. Elinden gelenin hepsini yapmaya çalış ayrıca mülakat yok muydu illaki vardır ve çok tezat birisi olsan zaten orada elenirdiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.