Şimdi Ara

Demokrasilerde herkesin oyunun eşit olması doğru mudur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Halkın kendisini yönetecek insanları seçmek kadar çok önemli bir olayda, bu konu hakkında bilgili veya ortalama bir birey ile cahil bir bireyin oylarının denk sayılması ne kadar doğrudur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bence yanlıştır eğitim durumuna göre katsayılar olmalı. lakin öyle yapsak bu ülkede bunu da kötüye kullanırlar herkese diploma dağıtırlar bu sefer.

• Ula eğitim durumu diyorsunuzda üniversiteli terroristler ne olacak.Çobanla benim oyum birmi diyen Aysun kayacı darbe olduğunda ne yaptı ? Anadolu insanı ne yaptı?(Darbe tiyatro diyenler hiç tartışmaya girmesin zaten)

Olayın eğitim durumuyla çok alakası yok.Asıl nokta vatansever olmak.onu da olçemeyiz.

Şimdi ülkenin durumu gençlere gore kotu diğer ulkelerle kıyaslama yaparsan.Ama 50-60 yaşındaki amcalar a gore süper çünkü onların büyüdüğü ortam farklı.

Siyasetle pek ilgim yok ancak benim düşüncelerim bunlar

• Ama bence kişi okullarda akademik eğitim görmeden de belli bir entellektüel seviyeye gelebilir.O halde bu kişiler nasıl ayırt edilecek.Bunun tam tersi de geçerli akademik eğitim almasına rağmen entellektüel birikimi olmayanlar.

• Şeyh-i Ekber İBN-İ ARABİ kullanıcısına yanıt
    Peki sence, devlet nedir? Neye yara? Nasıl işler? Ekonomi nedir? Bürokrasi nedir? Diplomasi nedir? Vb. Şeylerden haberi dahi olmayan "vatansever" halk gerçekten vatanı için en iyisini düşünebilip buna göre seçim yapabilir mi ?

• doğru deildir

demokrasi fikir olarak doğrudur
    ama uygulamada
    modern bir tiyatrodur.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor6247 -- 5 Nisan 2017; 17:52:5 >
  • Doğru değildir mantıklıdır dolayısıyla amaç özgürlük olmalı çünkü haksızlık yaşanmamalıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 5 Nisan 2017; 19:17:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şeyin belli olması
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şeyh-i Ekber İBN-İ ARABİ

Ula eğitim durumu diyorsunuzda üniversiteli terroristler ne olacak.Çobanla benim oyum birmi diyen Aysun kayacı darbe olduğunda ne yaptı ? Anadolu insanı ne yaptı?(Darbe tiyatro diyenler hiç tartışmaya girmesin zaten)

Olayın eğitim durumuyla çok alakası yok.Asıl nokta vatansever olmak.onu da olçemeyiz.

Şimdi ülkenin durumu gençlere gore kotu diğer ulkelerle kıyaslama yaparsan.Ama 50-60 yaşındaki amcalar a gore süper çünkü onların büyüdüğü ortam farklı.

Siyasetle pek ilgim yok ancak benim düşüncelerim bunlar

Okullar beyin yıkama kurumlarıdır yani üniversiteyle oy devşirenler sövdükleri kişilerin yansımasıdır
  • Doğrudur. Hatasını anlayıp akillanirlar.

Gerçi burayı düşündüm de doğru değildir.

• Demokrasi ile yönetilen bir sistemde herkesin oyunun eşit olması doğrudur. Ancak, eğer ki ortalama eğitim, beslenme ve adalet dağılımı olması gerekenin altında ise, demokrasi doğru yönetim şekli olmaktan çıkıp, popülist bir uygulama sistemine dönüşür.

Dünyanın genelinde, sağ-muhafazakar iktidarlar "Yolsuzluk" ile anılır ve kendi tabanları buna ses çıkarmaz. Dünya yaşamını düzenlemeye yönelik olan "Devlet" kurumu, özellikle eğitimde eşitliksizliğin daha fazla hissedildiği ülkelerde başta din ve arından ırk kavramlarına odaklı oy toplarlar.

Bu duruma en tanıdık örnek Türkiye'dir. Türkiye'de sol partiler daha eğitimli insanlardan oy alırken, sağ-muhafazakar partiler ise işçi/köylü sınıfının oyu ile iktidara gelirler.

Erdoğan'ın dün itibariyle söylediği "Türkiye koalisyon tartışmaları olmadan, istikrar ve güven ortamı tehdit edilmeden yönetileceği bir döneme girecek. Buna karşı çıkacağım derken dünyanızı da, ahiretinizi de tehlikeye atmayın" sözü, buna en güncel örneği verdi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.