Şimdi Ara

Demokrasi, mevcut en iyi yönetim şekli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim merak ettiğim Demokrasiden daha iyi bir yönetim biçimi yok mu? Türkiye için bakarsak 18 yaş üzeri her kişinin oy kullanma hakkı olmalı mı ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Parlamenter düzenle beraber siyasi iktidarın kurumsallaşması ve kesintisiz hale gelişi, üstüne güçler ayrılığı ve dengesi prensibi sebepleriyle evet. Ancak halkın eğitim düzeyi ve demokratik rejim bilinci ile hükümetin kalite ve stabilitesi de çok önemli. Bunlar yoksa demokrasi bir anda en kötü yönetim de olabilir. Etkin bir hükümetin kurulması çok önemli, aslında diğer rejim tiplerinde de olduğu gibi.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin kitap kurdu olduğunuza eminim. Çok mu okuyup, araştırıyorsunuz? Gününüzün tamamı ev de mi geçiyor?

• Nat hocanın dediği gibi vatandaşın seviyesi önemli. Öte yandan, benim demokrasiden yana olma sebebimden biri, vatandaş ve ülke için en sağlıklısının demokrasi olması. Mesele istediğini getirmekten ziyade istediğin zaman götürebilmek, hem de kansız gürültüsüz bir şekilde.

Ancak kimileri "vatandaşımızın seviyesi hâlâ iyi değil, üstüne bu mültecilerin ülkeden gönderilememesi durumunda demokrasi başımızı ağrıtacak" diye demokrasiyi güncel bir meseleden eleştiriyor. Buna bir şey diyemiyorum. "Demokrasi ne, yeniliyor mu?" diyecek insanların oy kullanabilecek olması şahsen beni korkutuyor :)

Yaş üzerinden de bakmışsınız ama bence Türkiye'deki seçmenin sorunu yaştan kaynaklanmıyor. 7'den 70'e seviye düşük gerçekten.

Seçmen olmanın gücünü genel olarak bilmiyoruz, ille de kendimizi bir yere, mahalleye ait hissedeceğiz (ben de bu psikolojiye az girmedim  ). Üstüne başkasını "sen de karşı mahalleyi destekliyorsun" diye suçlayabiliyorlar (buna fazla başvurmam. başvurduğumdaysa karşı tarafta hedeflediğim kişiye, partiye karşı iğreti uyandırmak için benzetmeye başvururum). Bu suçlamalar da fanatizmi doğuruyor. Sonra ülke gündemine bakarsan her muhabbetin "benim mahallemdeki bunu yapmışsa ne olmuş? senin mahalledeki de bunu yapmış"a gidiyor. "Bireycilik" mefhumunu kabullenememenin bir neticesi bu. Bütün bu olayların neticesi ne? Hiç kimse mahallesindekine toz kondurmadığından mesele çözülmüyor. Vatandaş hâlâ unga bunga seviyesinde.

• Kitap kurdunu iltifat olarak alarak teşekkür ederim. Kendimi çok kitap okuma veya bir kitabı alıp yutma anlamında değil ama en azından okuduğu kitabı kurt gibi oyma ve çapraz referanslamalar yapabilme anlamında bir kurt kurdu sayıyorum. Evde geçemez ki, öyle bir intiba mı bırakıyorum? :D Yalnız vakit geçirmeyi severim. Evde geçen vakti de. Ama eve kapalı ya da arkadaşsız bir asosyal değilim.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Kelime hazneniz çok geniş hocam, bu bağlamda kitap kurdu olduğunuzu varsaydım. Uzun uzadıya cümlelerinizi okurken açıkçası zorlanıyorum ama iyidir beyin açar diyorum. :) Çok fazla bilgili, zeki insanlar genelde asosyal oluyor siz değilmişsiniz. Arkadaş ortamında da yazı dili gibi mi konuşuyorsunuz merak etmiyor değilim. :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    en iyi intikam şekli nedir?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.