Şimdi Ara

Demokrasi laiklikten önemli mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
0
Favori
4.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu tür edebi ve artistik mesajlar ile taraftar toplayamazsınız.haklılığınızıda gösteremezsiniz.
    insanlık düzeyi gelişmişler için sadece verilen şey önemli demek.
    o zaman niye milli mücadele yaptık.ingiliz botlarını yalardık ,bize medeniyet verirlerdi!
    nasıl olsa yönetim önemli değil!

quote:

Orjinalden alıntı: wineleven

insanlık düzeyi gelişmiş kişi için yönetim önemli olmaz. onlar yönetenlerin kendilerine ne verdikleriyle ilgilenir. zihinsel köle kişilik ve oluşturduğu toplum, laikliği kendi ideolojik emellerine alet ederler. bununla da kalmazlar, cumhuriyete karşı cumhuriyet mitingi yapma gafletinde bile bulunurlar. yetmez, demokrasi-laiklik-cumhuriyet deyip asker botu yalama sevdasına da düşerler. aslında haksızlık etmemekte lazım! ben yanlışta anlıyor olabilirim. zihinsel köleliğin ayak fetişistliğini geliştirme ihtimali ve dolayısıyla asker botu içindeki ayağın daha fazla keyif verebileceğinide hesaba katmam lazım..

• quote:

Orjinalden alıntı: Really

quote:

Orjinalden alıntı: was

quote:

Orjinalden alıntı: C4

örnek veriyorum; ...adam çıksın istediğini söylesin, isteyen ciddiye alsın isteyen almasın. senelerce tkp yöneticilerine hayat zindan edildi de ne oldu? şimdi legal işte. aldığı oya bir bakın. demek ki korkunun ecele faydası yok. ama demokrasiye çok zararı var.

Doğrudur. Bir şeyi söylemek ile yapmak ayrı şeylerdir,
    "Canım devleti yıkma özgürlüğü olamaz ki" demesin kimse!
    Yıkma özgürlüğü isteyen yok, istediğini söyleme hakkı isteyen çok, tahkir ve tazyif etmeden...

Kimsenin sırf istediğini söylemek ve fikrini belirtmek için bir parti kurup Türkiye'yi yönetmeye kalkacağını sanmıyorum.

Hayır
    Etnik partilerin hepsi o niyetle kuruluyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: KUNG-FU 61

quote:

Yazdığıma soruyla cevap verdiğinize göre bir itirazınız yok, yanılıyor muyum? Ben devletin politikasına yön verecek kişi değilim ama, bir vatandaş olarak tam bağımsız bir yönetim isterim.

Tam bağımsız yönetim isteyen bir kişi darbe taraftarıda olamaz olmamalı!

edit:yazım hatası

Darbe taraftarı olduğumu kim söyledi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Really -- 8 Mayıs 2007; 23:16:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: redstorm

quote:

Orjinalden alıntı: wineleven

insanlık düzeyi gelişmiş kişi için yönetim önemli olmaz. onlar yönetenlerin kendilerine ne verdikleriyle ilgilenir. zihinsel köle kişilik ve oluşturduğu toplum, laikliği kendi ideolojik emellerine alet ederler. bununla da kalmazlar, cumhuriyete karşı cumhuriyet mitingi yapma gafletinde bile bulunurlar. yetmez, demokrasi-laiklik-cumhuriyet deyip asker botu yalama sevdasına da düşerler. aslında haksızlık etmemekte lazım! ben yanlışta anlıyor olabilirim. zihinsel köleliğin ayak fetişistliğini geliştirme ihtimali ve dolayısıyla asker botu içindeki ayağın daha fazla keyif verebileceğinide hesaba katmam lazım..

Bunun gibi bir mesajın olduğu bir konunun içinde mesajlarımın olmasını kabul edemeyeceğim için attığım bütün mesajları siliyor ve tartışma adabını bilen tüm arkadaşlardan özür diliyorum.

Sayın Redstorm size katılmamak ne mümkün.Tartışma kültürününün bu derece aşağılara düşmesini esefle kınıyorum.

Saygılarımla,

• http://www.youtube.com/watch?v=avJVyDvwi2c

ULU ÖNDER ATATÜRK'Ü HEP SANSÜRLEDİLER: SEBEBİ ORDUYLA BERABER OMUZ OMUZA TÜRK HALKINI SÖMÜREN MAFYANIN VATANA VE MİLLETE YAPTIKLARI KÖTÜLÜKLERİN ORTAYA ÇIKMAMASIi HALKIN UYANMAMASIYDI.
    AMA ARTIK OYUN BİTMEK ÜZERE, MİT'İN BELİRTTİĞİ GİBİ ULUS DEVLETİN SONU GELDİ!
    YAŞASIN ATATÜRK, YAŞASIN DEMOKRASİ, YAŞASIN ÖZGÜR VE REFAH İÇİNDE YAŞAYAN TÜRK MİLLETİ...
    BU MİLLETTEN OTUZ TANE BİR MİLYONLUK ORDU ÇIKAR. KİMSE HAVA BASMASIN 3-5 JET UÇAĞIYLA, 5-6 TANKINA GÜVENEREK. SAVAŞ AÇTIKLARI MİLLETİN NE ŞARTLARDA KİMLERİ YENDİĞİNİ UNUTMASINLAR! HATIRLATIRSAK ACI OLUR HER BİRİ İÇİN!

Demokrasi laikliğide kapsar. Maalesef TSK Osmanlıdan gelen saray adetlerini sürdürebilmek adına böyle davranıyor. Oysa Atatürkün kovaladığı Osmanlı hanedanları 75 yıl sonra gezmek için gelebildi Dolmabahçe Sarayına. Yani Ulu Önderimiz gerçekten iyi yıktı Osmanlıyı. Ama emperyalizmini iç mihraklar yaşatmaya çalıştı, Atatürkçü maske altında. Halkımız yemiyor artık tabi bu numaraları artık. Başka bir açıdan ise; Kabul ediyorum aşırı dinci Müslümanlar gerçekten insanlık için en büyük tehditlerden biri. Ama Birleşik Devletler zaten bunun tedbirini aldı. Nefes aldırmıyo fanatik müslümanlara. Bence Türk ordusu, Türk Milletinin ilerleme ve batıya yaklaşma çabalarında en büyük engeldir. Alternatif ve gerçekten Atatürkçü bir ordu kurulmalıdır. Maalesef çoğunu Sözde "Özde Atatürkçü" olarak görüyorum Oysa otuz kere yönetime müdahalede bulundular. Darbe yapıyosun, imam hatip açıyosun. Kim inanır dostum senin Atatürkçülüğüne. Asla suçlamıyorum onları, cahillikten böyle davranıyorlar bence. Çünkü hala zorunlu eğitim 12 yıl değil ve hala eğitim müfredatı farklılıkları eleştiren ve desteklemeyen bir yapıya sahip. Standart toplumların maalesef tutunması imkansız. İleri ülke insanları farklılıkları desteklediği için gelişmiş durumdalar.

Kimseyi Atatürkçü olduklarına inandıramazlar. Ek olarak ellerinde ağır silahlar olması bu kadar rahat davranmalarını gerektirmez. Bir ordu elindeki silahları, halkına tehdit olarak yönetiyorsa o ordu eninde sonunda tasfiye edilir. (Bknz. Saddam'ın elim sonu) Üstelik düşünceler, topla tüfekle mermiyle yıkılmaz. Örneğin ben oyumu AKP'ye vermeyi planlıyorum 3-4 senedir. Ama aynı zamanda camilerin bir kısmının kütüphane ve techno club-disko yapılması taraftarıyım. Devletin Hristiyan, Budizm, Ateizm ve diğer küçük inançlara daha fazla destek vermesini de zaruri görmekteyim. Özellikle toplum baskısından arındırılmalı ülkemiz. Ama maalesef bu baskı tüm yönetimler tarafından desteklendi bizi Ortadoğunun en geri kalmış ülkesi yaptı*. (Milli gelir ve sosyal ve bilime entellektüel katkılar açısından. *Filistin hariç)

AHLAK'IN KAYNAĞI ASLA DİN OLAMAZ. GÜZEL AHLAK KÜLTÜRDEN BESLENİR VE GELİŞİR. DİN SADECE GİYDİĞİNİZ BİKİNİN RENGİ VE MODELİDİR. BUNUN PEMBE YA DA KAHVERENGİ OLMASI, DANTELLİ, GÜLLÜ, YA DA FARKLI KESİMDE OLMASI BİRŞEYİ DEĞİŞTİRMEZ. ÖNEMLİ OLAN ONU GİYENİN KİM OLDUĞU, NASIL BİR PLAJDA YÜZDÜĞÜ VE HAYATTAN NE KADAR ZEVK ALIP, EVRENE VE İNSANLIĞA NE GİBİ KATKILARDA BULUNDUĞUDUR.

Maalesef az gelişmiş bir ortadoğu ülkesinde yaşamaktan bıktım. Ve dilerim bir an önce ABD vatandaşlığı işlemlerimi bitirerek bu ülkeyi terkederim. Bir TÜRK olarak ABD vatandaşlığına geçebilmek benim için çok büyük obir onur olacaktır. Çünkü artık nefret ettim bu ilkel yerden. Seviye atlamak istiyorum ve biliyorum ki Türkiye'nin batılılaşması çok sancılı geçecek. İnsan haklarının olmadığı yerde insanda olmaz maalesef.

NE DEMİŞLER MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNE ÇIKAMIYORSAN, MUASIR MEDENİYET VATANDAŞLIĞINA GEÇ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LAST_DRIVER -- 8 Mayıs 2007; 23:54:46 >

• last driver,
    Yazınız baştanaşağı çelişkiler ile dolu. Lütfen tekrar düşünün ve yazın.
  • istediğiniz şey ne ise onun çerçevesinde davranmak durumundasınız. cumhuriyetsecumhuriyet, laiklikse laiklik.. veya başka ne rejim istiyorsanız onun gerekliliği ne ise o olmalı...

quote:

bu tür edebi ve artistik mesajlar ile taraftar toplayamazsınız.haklılığınızıda gösteremezsiniz.
    insanlık düzeyi gelişmişler için sadece verilen şey önemli demek.
    o zaman niye milli mücadele yaptık.ingiliz botlarını yalardık ,bize medeniyet verirlerdi!
    nasıl olsa yönetim önemli değil!

düşünemiyoruz abi illa birilerinin koltuk altı geliyor aklına.. ne kadar da açık özgür toplumlardan bahsettiğim..

quote:

Bunun gibi bir mesajın olduğu bir konunun içinde mesajlarımın olmasını kabul edemeyeceğim için attığım bütün mesajları siliyor ve tartışma adabını bilen tüm arkadaşlardan özür diliyorum.

seni mutlu etmek için yazmadım zaten..

• quote:

quote:

quote:

Yazdığıma soruyla cevap verdiğinize göre bir itirazınız yok, yanılıyor muyum? Ben devletin politikasına yön verecek kişi değilim ama, bir vatandaş olarak tam bağımsız bir yönetim isterim.

Yazılarınızdan öyle anlaşılıyor!
  • Laiklikle sekülerizm'i karıştırmamak gerek...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Yazılarınızdan öyle anlaşılıyor!

Yanlış anlaşılıyor o zaman.

• Hiç bir yerinde çelişki yok. Bence asıl çelişki kaotik bir isme sahip olup, aşırı stabil yazılmış bir metni özümseyememen. Yazının tamamını 12 kez okumanı tavsiye ediyorum. Bu şekilde sende yaratmış olduğunu sandığın kaosu aşabilirsin...
    Saygılarımla...
  • Bu arada tabi ki ülkemizde demokrasi yoktur. Sadece 4 yılda bir halka, sandığa oy atmaca oynatılmaktadır. Çünkü Filistinden sonra Ortadoğunun en az gelişmiş ülkesiyiz. Madem demokratik, laik, özgür bir devlette yaşadığımız iddia ediliyor. Bende diyorum ki böyle bir devlet yok. Sadece birileri varolduğuna inanmamızı istemiş. Özellikle ABD gezilerimden sonra O İstanbul denen, ilkel kalabalıkların barındığı kente indiğimde "Lanet, gene uçak İran'a SUriye'ye indi diyorum". Bu ülkede yıllarımı heba ettiğime inanamıyorum. Dikkat edin hala Türk vatandaşlarının ezici çoğunluğu dünya turuna çıkamaz. Dünya turuna çıkmayı bırakın, kendi ülkesinde bile doğru dürüst bir gezi veya tatil yapamaz. 400 liralık asgari ücretin olduğu ve o nu kazanacak bir işin de olmadığı ülkede boş boş konuşuyorsunuz.
    Hepinize soruyorum. En son ne zaman özgür olduğunuzu hissettiniz. Ben söyleyeyim asla böyle bir şey hissedemeyeceksiniz. Hissettiğini iddia edenler de özgürlüğün ne olduğunu bilmiyor.
    Kendinizi kandırmaya devam edin, ABD vatandaşlığımı aldığım gün level atlarım. Hem de bir Türk'ün çıkabileceği en üst seviyelerden birine. Amerikalı bir Türk olmak! Büyük onur ve gurur...

NE DEMİŞLER, MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNE ÇIKAMIYORSAN, MUASIR MEDENİYET VATANDAŞLIĞINA GEÇ!

• Last Driver

Şu koca forumda Amerika'dan en az nefret eden insanlardan biri de benim. Üstelik Amerikada iş bulabilecek sertifika ve lisanslarım var ben bile bırakıp gitmiyorum.

Bilmez misiniz modern çağdaki batı uygarlığını yaratan temel taşlardan biri ATATÜRK tür. Aynı zamanda en önemli fikir adamlarından biridir. İşte bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti Devleti Batı uygarlığın bir parçasıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruluş ilkeleri bakımından en ileri uygarlıklar seviyesinde gelir. Ben bırakıp gitmek yerine ilkeleri hayata geçirmeyi tercih ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: LAST_DRIVER

Kendinizi kandırmaya devam edin, ABD vatandaşlığımı aldığım gün level atlarım. Hem de bir Türk'ün çıkabileceği en üst seviyelerden birine. Amerikalı bir Türk olmak! Büyük onur ve gurur...

NE DEMİŞLER, MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNE ÇIKAMIYORSAN, MUASIR MEDENİYET VATANDAŞLIĞINA GEÇ!

olur geçeriz. başkaları da gelir bizim yerimize bu ülke için çalışır bu ülkeyi kalkındırır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: C4

quote:

Orjinalden alıntı: LAST_DRIVER

olur geçeriz. başkaları da gelir bizim yerimize bu ülke için çalışır bu ülkeyi kalkındırır.

Bu bölümde sürekli yazan çoğu insan belli bir kültürel olgunluğa sahip olduğu için tepkiler makul seviyede kalır. Oysa konudışı bölümünde bunları yazarsanız ucuz ve özenti milliyetçilerden küfür bile yiyebilirsiniz.
    Sonuçta ben gitmem. Cumhuriyet ne zorluklar ile kuruldu. Cumhuriyet bizim varoluşumuzun kaynağıdır, kültürel mirasımızın tecellisidir. Ölene kadar, sonuna kadar cumhuriyet diyorum.

(Gaza geldim, damarım kabardı, ama ne yapayım )

• Yorum yapacaktım ama konu çok karışmış, iç içe girmiş her şey.
    En iyisi takip etmek olsa gerek.

Selam ile...
  • Really

Demek ki yanlış anlamışım!
  • Orjinalden alıntı: KUNG-FU 61

Really

Demek ki yanlış anlamışım!

Genellikle Cumhuriyetin temel değerlerini savunanlar yanlış anlaşılıyor zaten,veya tamamen kasıtlı olarak ordu dan medet uman veya darbeci gibi algılanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashamon -- 10 Mayıs 2007; 13:19:53 >
  • rashamon

Genellikle Cumhuriyetin temel değerlerini savunanlar yanlış anlaşılıyor zaten,veya tamamen kasıtlı olarak ordu dan medet uman veya darbeci gibi algılanıyor.

Adamına göre değişir.Kimi insanın yazısı her yöne çekilebilecek anlamlar taşır!
  • Orjinalden alıntı: KUNG-FU 61

rashamon

Adamına göre değişir.Kimi insanın yazısı her yöne çekilebilecek anlamlar taşır!

Tabi ki de,ama burada ki belirli bir düzeyde bilgi birikimine sahip insanlar,bu ülkede darbelerin bizleri nereye doğru sürüklediğininde bilincinde ve ayırdında dır diye düşünüyorum.Daha 12 eylülün izleri silinmemişken,hala bu darbenin yan etkilerinden ve olumsuzluklarından sıyralamamış bu ülkeye,bir darbe daha ağır gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashamon -- 10 Mayıs 2007; 14:37:53 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.