Şimdi Ara

DEMİRDÖKÜM ATRON Kombisi olanlar???? yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
4.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar normal kullanım suyunuzu açtığınızda.petekklere giden sıcak su sizde kesili,yormu

demirdöküm atron 24 modeli

Osmanlı ve Türk Tarihi Kulübü
    Türk Tarihinin En Büyük Kumandanı Fatih Sultan Mehmet Han
  • Piyasadaki bütün kombilerde sıcak kullanım suyu onceliklidir. Kullanım suyu açılınca petek ısınması durur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet zaten fiyatla orantılı olarak bu tarz bır kombıden boyle bısı beklenemez bende de aynısı var çift esanşörlüler de bu işlem bildigim kadarıyla pek de sıkıntılı bır sey değil bizimkide zaten ole neyse sıkıntı yok kullanmaya devam

bişi daha bu makıne sanırım anakart yakıyor mus bu konuda bilgisi olan var mı

Orijinalden alıntı: amatörttl

evet zaten fiyatla orantılı olarak bu tarz bır kombıden boyle bısı beklenemez bende de aynısı var çift esanşörlüler de bu işlem bildigim kadarıyla pek de sıkıntılı bır sey değil bizimkide zaten ole neyse sıkıntı yok kullanmaya devam

bişi daha bu makıne sanırım anakart yakıyor mus bu konuda bilgisi olan var mı

anakartı nasıl yakıyormuş ki tesisatınızla ilgili bi sorun varsa yanabilir yada çok fazla gerilim düşümü yaşanıyorsa yanabilir.Tabiki kartın dizaynındada bi sorun olabilir.Siz nerden duydunuz peki yandıgını
  • Atron kombide pompanın devirini düşürmek mümkün mü? Ya da vaillant kombiler gibi ısıtma işlemi bitince beklemeye geçtiğinde pompayı bir süre durdurup daha sonra çalışmaya başlaması sağlanabilir mi? Böylece su daha yavaş soğuyacaktır diye düşünüyorum. Bilen var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: digiogi

Atron kombide pompanın devirini düşürmek mümkün mü? Ya da vaillant kombiler gibi ısıtma işlemi bitince beklemeye geçtiğinde pompayı bir süre durdurup daha sonra çalışmaya başlaması sağlanabilir mi? Böylece su daha yavaş soğuyacaktır diye düşünüyorum. Bilen var mı acaba?

pompanın devrini düşürebilirsin.Ön panoyu sökünce sagdapompayı göreceksin.onun üzerinde bi anahtar var 1-2-3 yazıyor.ordan degiştirebilirsin pompa devrini
  • daha önce annemlerde neva vardı bu kombi 3. yılında anakartını yaktı tam da garanti uzatılıp aradan 2 hafta geçtikten sonra ben gebze de oturuyorum bu bölgede sedaşın elektrik dagıtım birimi biraz dandık yeterlı trafo koymamıslar bu yuzden de kıs aylarında elektrık dusumu yasana biliyor bende baysallara ait bir regulator aldım cevredekı arkadasların cogunun ister demir dokum ister baska marka olsun kombı kartları yandı

ayrıca aliance21 arkadasın bahsettıgı bu su motoru nu kontrol etme mevzusu yıne bu motora hukmeden yazılımla sağlanabilir
    şoylekı gereklı olan ısıya gelınce motor devrı azalacak sonra zamanlayıcı devresı devreye dırecek ve hız artacak soguk su gerı donus yaptıgında tekrar hızlanıp deverini 1000 e getırecek gıbı dusunule bilinir.

Orijinalden alıntı: aliance21

quote:

Atron kombide pompanın devirini düşürmek mümkün mü? Ya da vaillant kombiler gibi ısıtma işlemi bitince beklemeye geçtiğinde pompayı bir süre durdurup daha sonra çalışmaya başlaması sağlanabilir mi? Böylece su daha yavaş soğuyacaktır diye düşünüyorum. Bilen var mı acaba?

pompanın devrini düşürebilirsin.Ön panoyu sökünce sagdapompayı göreceksin.onun üzerinde bi anahtar var 1-2-3 yazıyor.ordan degiştirebilirsin pompa devrini

Üst kısmındaki klipsleri ve alt taraftaki 2 vidayı sökünce direkt açılıyor dimi ön pano?

• quote:

daha önce annemlerde neva vardı bu kombi 3. yılında anakartını yaktı tam da garanti uzatılıp aradan 2 hafta geçtikten sonra ben gebze de oturuyorum bu bölgede sedaşın elektrik dagıtım birimi biraz dandık yeterlı trafo koymamıslar bu yuzden de kıs aylarında elektrık dusumu yasana biliyor bende baysallara ait bir regulator aldım cevredekı arkadasların cogunun ister demir dokum ister baska marka olsun kombı kartları yandı

ayrıca aliance21 arkadasın bahsettıgı bu su motoru nu kontrol etme mevzusu yıne bu motora hukmeden yazılımla sağlanabilir
    şoylekı gereklı olan ısıya gelınce motor devrı azalacak sonra zamanlayıcı devresı devreye dırecek ve hız artacak soguk su gerı donus yaptıgında tekrar hızlanıp deverini 1000 e getırecek gıbı dusunule bilinir.

Bu şekilde yazılımsal olarak devri akıllı bir şekilde ayarlanabiliyor mu?

• ATRON KOMBİ DE kombiye yakın bulunan petekler iyice ısınıyor fakat uzakta olan yatak odası ısınmakta güçlük çekiyor
    acaba pompanın gücümü yetersiz.ilk petekleri kısınca sondaki oda ısınmaya o zaman başlıyor

• quote:

quote:

daha önce annemlerde neva vardı bu kombi 3. yılında anakartını yaktı tam da garanti uzatılıp aradan 2 hafta geçtikten sonra ben gebze de oturuyorum bu bölgede sedaşın elektrik dagıtım birimi biraz dandık yeterlı trafo koymamıslar bu yuzden de kıs aylarında elektrık dusumu yasana biliyor bende baysallara ait bir regulator aldım cevredekı arkadasların cogunun ister demir dokum ister baska marka olsun kombı kartları yandı

Bu şekilde yazılımsal olarak devri akıllı bir şekilde ayarlanabiliyor mu?

ŞU AN İÇİN BU MÜMKÜN DEĞİL .ÇÜNKÜ POMPANIN MODÜLASYONLU OLMASI GEREKİYOR.BUNDAN SONRAKİ DÖNEMDE BÜTÜN FİRMALAR ARTIK MODÜLASYONLU POMPALARA GEÇİCEKLER.

• quote:

Orijinalden alıntı: KIZILÖTESİİ

ATRON KOMBİ DE kombiye yakın bulunan petekler iyice ısınıyor fakat uzakta olan yatak odası ısınmakta güçlük çekiyor
    acaba pompanın gücümü yetersiz.ilk petekleri kısınca sondaki oda ısınmaya o zaman başlıyor

Zaten normalde kombiye yakın petekler kısılır ki son peteklerede sıcaklık ulaşabilsin.Pompanın kademesini yükseltebilirsiniz.Ayrıca filtreyi temizlerseniz iyi olabilir.Bide dedigim gibi sanırım reglaj ayarı deniyor.Petek vanalarının ayarlama işine onuda yaptırırsanız sorununuz ortadan kalkacaktır

?????????

• KIZILÖTESİİ kullanıcısına yanıt
    Garanti bozulmaz.

Mevlânâ Celâleddîn-î Belhî Rûmî
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Garanti bozulmaz.

peki açıp ayarladınızmı.açtığımızda ne tarfata kalıypor kombinin?

• KIZILÖTESİİ kullanıcısına yanıt
    Atronun içini bilmiyorum ama açtığınızda resimdeki gibi kademleri olan pompayı görürsünüz.

DEMİRDÖKÜM ATRON Kombisi olanlar???? yardım

Mevlânâ Celâleddîn-î Belhî Rûmî
  • Bende ayni kombiyi kullaniyorum. Ilk çalıştırmada atesleme oluyor 3 sn. sonra atesleme kesilip pompa calismaya devam ediyor. Bu arada denemek icin sicak suyu actim. Kombi calisti peteklerde isinmaya basladi. Sicak suyu kapattim kombi calismaya devam etti. Ertesi gun tekrar actigimda yine calismadi. 3 yollu vanayi soktum motorunu soktum sorun yok. Daha ne yapabilirim bilemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.