Şimdi Ara

Demirdöküm Hermetik Şofben Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
3.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tüm dostlara selamlar. Geçtiğimiz haftalarda evime demirdöküm hermetik 14 lt şofben takıldı. Proje vs hiçbir sıkıntısı yok. Cihazın kurulumu bittiğinde takan arkadaş çalıştırdı ve çok ses yapıyor buna servis in bir ayar çekmesi gerekli dedi. Baya bir uğultu yapıyor, kulaklara basınç yaratıyor ve zemin ile pimapenler sallanıyordu. Daha sonra servis geldi ve ön paneli açıp içeri elini soktu oradan bir vida gibi birşey gevşetti. Bu sesin ve uğultunun 1 metrelik ek bacadan dolayı kaynaklandığını söyledi. Yaptığı ayar neticesinde seste baya baya bir azalma oldu. Sanki soba tütmesi gibi çıkan o seste hemen hemen kayboldu lakin hala azda olsa zemin titriyor şofben çalışırken ve kulaklarda sanki metroda gidiyormuşta bir tünele girmişiz gibi bir etki yaratıyor. Bu konu hakkında yardımcı olabilecek arkadaş var mı acaba? Üründe hata mı var? Servis bir sorun yok normal çalışma sesi bu dedi! Ekstra bir şey mi yapmak lazım. Yardımcı olabilecek var ise çok sevinirim.



  • Hocam selamlar,


    Sorun ne durumda ? Ben de iyi marka diye Vaillant aldım. Aynı sorundan dolayı servisi çağırdım. Servis gelip bakmaya bile para alıyor. Bir 10 saniye patır patır çalışıyor, ısıtmasında sorun yok.


    Annemle bir haftadır bu şofben yüzünden tartışıyoruz. İnternetten aldım, montajı kendim yaptırdım, montajı yapan adam mutfağı su içinde bıraktı. İnternetten böyle şey mi alınır, yetkili servisten alsaydım gelip sorunsuz olacak kavgası yapıyoruz bir haftadır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: steven_stiffler

    Hocam selamlar,


    Sorun ne durumda ? Ben de iyi marka diye Vaillant aldım. Aynı sorundan dolayı servisi çağırdım. Servis gelip bakmaya bile para alıyor. Bir 10 saniye patır patır çalışıyor, ısıtmasında sorun yok.


    Annemle bir haftadır bu şofben yüzünden tartışıyoruz. İnternetten aldım, montajı kendim yaptırdım, montajı yapan adam mutfağı su içinde bıraktı. İnternetten böyle şey mi alınır, yetkili servisten alsaydım gelip sorunsuz olacak kavgası yapıyoruz bir haftadır.

    Merhaba. Bende ki cihazda yukarıda belirttiğim gibi çalışmasında bir sorun yok. Birkaç yere danıştım bana söyledikleri ortamın iyi havalandırılmaması sonucu olabiliyor böyle şeyler seri de sorun olabilir vs dediler. Ben şunu fark ettim banyodan açıldığında pek fazla ses yapmıyor ama mutfaktan yani şofbenin yakınında ki musluğu açınca ses yapıyor. Yani ses dediğim sobanın tütme sesi gibi bir ses çıkarıyor ama zaman zaman. O servisin yapmış olduğu ayardan sonra iyice azalmıştı zaten. Artık pek takmıyoruz.

  • ortamın havalandırılmaması ile alakası yok çünkü bunlar hermatik yani yanma için havayı dışardan alır içeride hiçbir şekilde hava bağlantısı yoktur. ses yapamasına gelince eğer baca uzatması varsa baca tam yerine oturmamıştır veya bacanın çıkış ucu evin duvarına paralel ise yanmış gazın birazını içeri alırsa gürültü yapar. zaten ses yalıtımı azdır, kombilere göre sesli çalışırlar belkide kombiye alıştıysa kulağınız. normalde şofbenler çok seslidirler

    vaillant ve demirdöküm aynı şofben, demirdökümün 13 yıldır sahibi vaillant.

    yetkili servis şofben satmaz, bayiler ve internetten satışı yapılır. bayi veya tesisatçılar bağlar.

    mutfaktan veya banyodan suyu açmak hiçbişey değiştirmez. ama mutfaktan az akıyorsa az gaz göndereceği için yanmaya bağlı ses azalır.


    @steven_stiffler

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ebu abdillah

    ortamın havalandırılmaması ile alakası yok çünkü bunlar hermatik yani yanma için havayı dışardan alır içeride hiçbir şekilde hava bağlantısı yoktur. ses yapamasına gelince eğer baca uzatması varsa baca tam yerine oturmamıştır veya bacanın çıkış ucu evin duvarına paralel ise yanmış gazın birazını içeri alırsa gürültü yapar. zaten ses yalıtımı azdır, kombilere göre sesli çalışırlar belkide kombiye alıştıysa kulağınız. normalde şofbenler çok seslidirler

    vaillant ve demirdöküm aynı şofben, demirdökümün 13 yıldır sahibi vaillant.

    yetkili servis şofben satmaz, bayiler ve internetten satışı yapılır. bayi veya tesisatçılar bağlar.

    mutfaktan veya banyodan suyu açmak hiçbişey değiştirmez. ama mutfaktan az akıyorsa az gaz göndereceği için yanmaya bağlı ses azalır.


    @steven_stiffler

    Bilgiler için öncelikle teşekkürler hocam. Elinize sağlık. Şöyle ki ben kendi durumum için söylüyorum bu ses dediğim olayı şöyle tarif edeyim aklınızda belki canlanabilir


    Sanki evde oturuyorsunuz dışarıdan bir kamyon veya ağır vasıta geçiyor öyle bir ses. Bir başka tarif eğer soba kullandı iseniz bilirsiniz soba tütme yapar bazen kapağını ayarlamazsanız birazda öyle gibi tarif edilebilir.


    Kombiye alışık değil aslında ben hep doğalgaz şofbeni kullandım. Tabi ki önce ki şofbenler veya eski model hermetikler bildiğiniz ateş saçan makine gibi, motor gibi çalışıyor. Alevin yanma sesi bile duyuluyor.


    Bizde ki model yeni seriden. Fanıda modülasyon fan dediklerinden. Sadece ateşleme sırasında çakmağın sesi geliyor çıtır çıtır vs sonra zaten dediğim sese geçiyor. Oda bazen yapıyor bazen yapmıyor dediğim gibi.


    Zaten bizim kini yetkili satıcıdan aldık, adamlar kendisi bağladı, teknik servis garantisini başlattı.


    Bu ses ilk zaman acayip fazla idi. Bildiğiniz yer sallanıyor, pimapen gümbür gümbür ediyordu. Servis geldi kapağını açtı elini içeri soktu ve orada bir ayar yaptı ve düzeldi hemde büyük ölçüde. Halen yapıyor mu evet ama eskisi nerede şu an ki hali nerede. Bacaya kendim baktım ama oturmamış gibi durmuyor açıkcası.


    Eğer tavsiyeniz var ise konu ile alakalı uygulamaya hazırım. Ama ne ısıtmada, ne çalışmada bir sorun yaşamıyorum. Hayır ses kaydı alsamda yollasam diyecem ama kayıtta öyle bir ses çıkmıyor ki. Dediğim gibi sadece bir titreşim mi desem hafif bir uğultu mu desem. Öyle birşey.



    Bakın mesela bu netten bulduğum bir video bende böyle bir çalışma sesi yok. Süper sessiz benim dediğim gürültü dediğim gibi daha çok sarsıntı gibi bişey.





  • Arkadaşlar bizde Demirdöküm 14/lt dk hermetik şofben var.


    Banyoda Su debisi bayağı düştüğünü fark ettim, sonra sorunu araştırmaya musluk kafalarını sökerek başladım. Büyük bir problemle karşılaşmadım.


    Sonra şofbeni sıcak su çıkış hortumunu söküp, çalıştırdım, halen debisi düşük su geldiğinden , sıcak su boruları ile ilgili sorun yok sonucuna vardım, şofben soğuk su hortumunu söküp tekrar ana vanayı açtım, debisi yüksek su geliyordu, en son soğuk su tesisatını sıcak su tesisatını su verip banyo batarya kafasını söktüm ( büyük pislik varsa çıkıp gitsin diye sıcak su tesisatından canavar gibi su geliyor.


    Tam şofben borularını tekrar bağlayacaktım ki bir baktım şofben su girişinde sanırım çay süzgecinden daha ince ve bakır , belkide çelik süzgeç bayağı bir pislik toplamış. hemen çıkartıp temizledim ve taktım şimdi eskisi gibi güzel fena olmayan debili sıcak su geliyor.


    Her neyse asıl sorum şu


    Şimdi bizim şofben 14lt/dk


    Ama testlerime göre maksimum 7-8lt/dk su alabiliyoruz.


    Tamam çok akıllıca olmasa da bu soğuk su girişinde bir süzgeç filtre var, sanırım birde debi düşürücü bir plastik aksam var, Bunları bir çıkarsam canavar gibi su gelecek.



    filtreyi çıkarsam ve yerine farklı ve daha geniş yüzeyli bir filtre taksam


    şuna benzer


    https://gultesyapi.com/product/pislik-tutucu-1-2//


    bir şey olmayacaktır kanaatindeyim, ama benim asıl merak ettiğim filtrenin hemen altındaki basınç düşürücü çıkarsam en kötü ne olur ?


    tecrübeli arkadaşlar yazarsa sevinirim.

  • xxlboy kullanıcısına yanıt

    sorunu çözmeye ramak kala bırakmışsın. her kombi ve şofbenin akış şalterlerinde tesisatın haricinde filitresi olur. demirdöküm şofbenlerde iki çeşit akış şalteri var iki modeldede suyun hemen girişinde sarı renkli bağlantı yerinde akış şalteri filitresi vardır. bu iki şofben çeşidinden birisinde soğuk su girişi ortadan, su çıkış soldan olan şofben modelinde akış şalteri debi düşürücü olmaması lazım(oynar rakorlu şalter). ama diğer model olan; soğuk su giriş sağda çıkış solda olan modelde debi sınırlayıcı var. suyun hızının düşmesinin en büyük ve tek sebebi aşağıdaki filitrenin tıkanması falan değil, akış şalter filitresinin ve debi sınırlayıcının tıkınmasıdır. en çok da debi sınırlayıcı tıkanır.

  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler.

    Tecrübesiz bir eleman olarak temkinli gitmekte fayda vardır

    yıkıp sökmek atmak en kolayı , yapmak , tamir etmek hep daha sıkıntılı ve zor olmuştur.

    Evet dün gece minik filtreyi ve arkasındaki debi düşürücü plastiği söktüm attım ( soğuk su girişi sağda). filtre yerine bir tane 1/2" filtre taktım.

    Suyun debisi gerçektende çoştu .

    Ama dün Demirdöküme çok sövdüm. Sen tut 14lt/dk su alırsın diye ürün sat , ama mevcut donanımla asla 14lt/dk su alamayacağın bir ürün teslim et. Bana hiç etik gelmiyor. Kullanım kılavuzunda bile yazmıyor.

    Tam emin değilim ama 11lt/dk ürünle 14lt/dk donanım olarak tamamen birebir aynıysa buna bile şaşırmam.Herşey beklenir.

    Yapacak arkadaşlara ilham versin diye filtre ve debi düşürücüden sonra yaptığım filtre montajı görüntüsünü atıyorum.


    Demirdöküm Hermetik Şofben Hakkında
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.