Şimdi Ara

Demir Vidalı İşlemci Fanı Nasıl Takılır? (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün Vatan Bilgisayar'a gittim, benim işlemcimin fanının klipsleri kırıldığı ve tutmadığı için yeni bir tane işlemci fanı alayım dedim. Aldım, almasına da, nasıl takılacağı hakkında herhangi bir bilgim yok. Bildiğiniz demir vidalar var o basit plastiklerin yerine. Fan da bu arkadaşlar:http://www.vatanbilgisayar.com/xilence-xpcpu.lga.b.r2-frozen-fighter-intel-lga-775-cpu-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=39164

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Demir Vidalı İşlemci Fanı Nasıl Takılır?

İşlemci fanını doğru bir şekilde takmak, bilgisayarının aşırı ısınmasını önlemek için çok önemlidir. Demir vidalı işlemci fanları, çeşitli anakartlarda yaygın olarak kullanılır.

Malzemeler:

• Demir vidalı işlemci fanı
    • İğne burunlu pense (isteğe bağlı)

Adımlar:

1. İşlemciye Termal Macun Uygula: İşlemcinin üst kısmına ince bir termal macun tabakası uygula. Bu, işlemci ile fan arasındaki ısı transferini iyileştirir.

2. Fana Montaj Braketlerini Tak: Fanın alt kısmındaki montaj braketlerini çıkar ve işlemci yuvasının üzerindeki deliklere hizala. Braketleri parmaklarınla sıkıca bastır.

3. Vidaları Tak: Demir vidaları pense ile (varsa) veya parmaklarınla montaj braketlerinin deliklerine tak. Vidaları çapraz olarak ve aşırı sıkmadan sırayla sıkıştır.

4. Fanı Bağla: Fanın güç kablosunu anakart üzerindeki uygun fan başlığına bağla. Çoğu fan başlığı 4 pinlidir, ancak bazı fanlar 3 pinli konektör kullanabilir.

İşlemci Nasıl Takılır:

İşlemci fanını taktıktan sonra, işlemciyi anakarta takabilirsin. Bunun için:

• İşlemciyi anakart üzerindeki sokete dikkatlice yerleştir.
    • Soketin üzerindeki kolu işlemciyi sabitlemek için aşağı doğru kaldır.
    • İşlemci fanını işlemciye taktığın gibi tak.

Tüm bağlantılar sağlam bir şekilde yapıldıktan sonra bilgisayarını açabilirsin. İşlemci sıcaklığını izlemek için bir yazılım kullanabilir ve fanın düzgün çalıştığından emin olabilirsin.

Not: Bu talimatlar geneldir ve tüm anakart modelleri için geçerli olmayabilir. Anakartının kullanım kılavuzuna bakmanı tavsiye ederiz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Paketten somun felan çıkmadı mı ?
  • Anakartı komple söküyorsun arkadaşım.O resimde gözüken siyah bi plastik braket var bunu anakartın altına koyuyorsun.Üst tarafındanda işlemci soğutucusunu macunlayıp oturtuyorsun ve vidalamaya başlıyorsun Çapraz vidalama yap ki anakartta kasma olmasın
  • Ohohooo . İşim çok bugün o zaman desene hocam . Teşekkürler cevaplar için, heme işe başlayayım ben en iyisi .
  • Öncelikle anakartın altındaki işlemci tutacağını çıkartın.
  • @ay_erdi'nin dediği gibi yaptım, problemsiz bir şekilde halloldu. Sessiz sessiz, bilgisayar ısınmadan çalışıyor artık, sağolun arkadaşlar .
  • hocam biraz hort gibi olacak ama kusura bakmayın bu soğutucuyu aldım ben de geçen hafta. anakart üzerinden bağladım . ama speedfanda değerleri düşürsem de etkilenmiyor. kontrol edemiyorum yani fanı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunun sökümü nasıl oluyor peki orada biraz zorlandım da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.