Şimdi Ara

Delphi Yağ Kullanan Varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
12.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün özel serviste 1.3 Corsa CDTI aracıma bakım yaptırdık. Yağ olarak Delphi 10/40 yarı sentetik gri bidonda bi yağ koydular. Aranızda bu yağın iyi veyahut kötü olduğunu savunan arkadaşlar varmı. Kafamda soru işareti yarattı. Bi sıkıntı olurmu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Delphi Yağ Kullanan Var mı?

Delphi, araç sahipleri arasında oldukça popüler bir motor yağı markasıdır. Delphi motor yağları, araçların motorlarının sorunsuz çalışmasını sağlamak için tasarlanmıştır ve çeşitli viskozite seçenekleriyle gelir.

Delphi 10 40 Motor Yağı Yorumları

Delphi 10 40 motor yağı, orta ila yüksek kilometreli araçlar için idealdir. Bu yağ, aşınma ve yıpranmayı azaltmaya yardımcı olurken motorun temiz kalmasını sağlar. Kullanıcı yorumları genel olarak olumludur, çoğu kişi yağın performansından ve aracın motorunun sessiz çalışmasından memnun kalmaktadır.

Delphi Yağ Yorumları

Delphi motor yağları, farklı araç türleri ve sürüş koşulları için çeşitli viskozitelerde mevcuttur. Delphi 5 30 motor yağı, düşük sıcaklıklarda iyi koruma sağlarken yakıt verimliliğini artırmaya yardımcı olur. Diğer Delphi motor yağları, yüksek sıcaklıklarda bile optimum koruma sağlar ve motorun ömrünü uzatır.

Delphi 10 40 Motor Yağı Özellikleri

Delphi 10 40 motor yağı, aşağıdaki özelliklere sahiptir:

• Aşınma ve yıpranmayı azaltır
    • Motoru temiz tutar
    • Motorun sessiz çalışmasını sağlar
    • Motorun ömrünü uzatır

Delphi Motor Yağı Nasıl Kullanılır?

Delphi motor yağını kullanmadan önce araç üreticisinin talimatlarını dikkatlice okuman önemlidir. Genel olarak, Delphi motor yağını kullanmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Eski motor yağını boşaltın.
    2. Yağ filtresini değiştirin.
    3. Araç üreticisinin önerdiği miktarda Delphi motor yağını ekleyin.
    4. Motoru çalıştırın ve yağ seviyesini kontrol edin.

Delphi motor yağları hakkında daha fazla bilgi edinmek veya yorumları okumak istiyorsan, çevrimiçi forumları veya otomobil dergilerini ziyaret edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ortalama bir yağdır.

Ustaya toptan alışı en ucuza gelen yağlardandır. İyi kar bıraktığından genelde onu kullanırlar...

Bir sorun olmaz. Diğer yarı sentetikler gibi bu yağ da kullanılabilir.

Gel gelelim ki ben turbo araçta yarı sentetik yağ kullanımını önermiyorum. İmkan varsa tam sentetik diyorum.

Tabi bütçe meselesi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 13 Kasım 2009; 0:18:42 >
  • Motoru elimize alma durumu varsa derhal değiştireyim. Teredütte kaldım dostum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sfaction

Motoru elimize alma durumu varsa derhal değiştireyim. Teredütte kaldım dostum.

Hayır. Öyle bir durum yok. Delphi de normal bir yarı sentetik yağdır nihayetinde. Üreticilerin istediği spesifikasyonları, gereksinimleri sağlar. Diğer birçok marka nasılsa bu da öyledir. Normalde castrol magnatec kullanıyorsanız delphi de ona yaklaşık bir koruma sağlar... Sonuçta servislerde de yarı sentetik kullanılıyor.

Değiştirmenize gerek yok. Ama genel olarak, turbo aracınız olduğundan, yağ konusunda bundan sonraki değişimlerde daha fazla özen göstermenizi ve mümkünse tam sentetik kullanmanızı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

quote:

Orijinalden alıntı: Sfaction

Motoru elimize alma durumu varsa derhal değiştireyim. Teredütte kaldım dostum.

Hayır. Öyle bir durum yok. Delphi de normal bir yarı sentetik yağdır nihayetinde. Üreticilerin istediği spesifikasyonları, gereksinimleri sağlar. Diğer birçok marka nasılsa bu da öyledir. Normalde castrol magnatec kullanıyorsanız delphi de ona yaklaşık bir koruma sağlar... Sonuçta servislerde de yarı sentetik kullanılıyor.

Değiştirmenize gerek yok. Ama genel olarak, turbo aracınız olduğundan, yağ konusunda bundan sonraki değişimlerde daha fazla özen göstermenizi ve mümkünse tam sentetik kullanmanızı tavsiye ederim.

Tşk ederim O.B.K Allah kaza bela göstermisin..

• Çok ucuza bulunca aldım. Belçika üretimi olduğuna göre büyük ihtimalle Delphi'nin SOPUS (Shell, BP, Castrol) firmasına yaptırdığı bir yağdır. Yarı sentetik olanının, spesifikasyon olarak desteklediği standartlara bakılırsa nispeten iyi olan yağlara benziyor. Piyasaki pek çok yarı-sentetiğe tercih edebilirim. Önemli olan aracınızın istediği standartları karşılaması.

Tabii turbo motorlarda tam sentetik kullanmayı ben de tercih ederdim. Delphi'nin de tam sentetikleri vardı. Bu firma GM'in yan kuruluşu olan Delco'dan bütün sektöre pazarlama yapabilmesi için ayrılmış bir firma. Pek çok ürünlerinin de sadece etiketleri farklıdır. Kalitesiz olacağını pek sanmıyorum, tersine perkendicilerin olmayan kalite kontrolleriyle yağ üreticileri üzerinde bizim gibi bireysel kullanıcıların kuramadıkları baskıyı Selenia, Ford, Motorcraft, Delphi vs. firmalar kullanabiliyorlar. Yani az bulunan sarı Opel ya da mavi GM markalı bir yağ almaktan pek farklı değildir.

• bu servisleri anlayamıyorum piyasadaki tam sentetik parası alıp yarı sentetik koymazlarmı birde her marka araç kendi holigan zihniyetinden devam fransızlar total elf almanlar en ucuz hangi alman varsa italyanlar selena olaya bak olan

bizim gibi işten anlamayan fakat bir şekilde olaya uyanan kullanıcı ya oluyor servise bir kere bizde bingo dedik ama asla ilk ve son oldu..

yardımlar ve bilgilendirme sayesinde tam sentetik çi olduk sağolasınız arkadaşlar..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wunder Filtre Kullanan Var Mı?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3 defadır delpi 10w40 yağ ile değiştiriyorum 4 lt paketini 33 ytl almıştım,fiyat olarak çok ekonomik,performans farkını göremedim
  • BENDE 5 YILDIR DELPHİ YAĞ KULLANIYORUM ARACIM MERCEDES A160 VE GAYET İYİ BİR YAĞ HİÇBİR SORUN YAŞAMADIM SELAMLAR
  • yok devam et birşey olmaz. en dandik yağda da sorun olmaz eğer çok sıkıştırıp perfomanslı kullanmıyorsan her marka yağ motorda kullanılabilir. performanslı kullanıyorsan bazı durumlarda işletme şartına cevap veremez oda aşınmaları artırır.... delphi de bence ortalama bir yağ bilinen bir marka....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.