Şimdi Ara

delphi mi dotNET mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

delphi kursu arıyorum istanbul avrupa yakasında
    bazı kısıler bana delphi yenı versıyon cıkarmıyor bıle onun yerıne dotNET eğitimi alırsan gelecege yonelık olur dıyorlar

bunun hakkındakı yorumunuz nedır?
    ve ilgi alakalı guzel eğitim veren bır yer tavsıye edersenız sevınırım

tesekkurler

• eğitim yeren yerleri bilmem ama .net eğitimi geleceğe yönelikden çok şu an kullanabileceğin türden birşey.
    ki vb.net öğrenirsen asp.net'de yazabilirsin kolayca. ayrıca microsoft amcanın sunduğu zilyon sayfalık kaynaklardan mdsn den de faydalanabilirsin.
    ayrıca yazımıda delphiden kat kat kolay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orcnd -- 21 Aralık 2008; 19:36:36 >
  • ikisi bi arada verelim; Delphi.Net :)

.Net için C# öğrenmek daha mantıklı görünüyor. Ne de olsa kütüphane ile dili Microsoft üretiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::x:: -- 21 Aralık 2008; 17:22:06 >
  • kafam baya karıştı
    yanı her ıkı programın temelı c++ dan mı gecıyor
  • basitçe anlatayım
    microsoft amcamız daha çok satış yapma adına .net platformu adı altında birçok dili buluşturdu.
    platform derken kasteddiğim şey ortak kütüphaneler, web servisi desteği vb. işlemler ve benzer arayüzlü editörler sunuyor.

yani .net platformu adı altında diğer dilleri de kullanabiliyorsunuz hepsi .net kütüphanelerini kullanıyor. bu oyunların directx kullanması gibi birşey. böylece .net framework kurulu pc lerde ister herhangi bir .net diliyle yazılmış uygulamaları çalıştırabiliyorsunuz. bu ister delphi.net ister vb.net ister c#.net olsun.

özetle programlamanın şimdiki adı gibi. elbette birçok dil var fakat 0 dan öğrenmek için ideal. birçok kaynak bulabilir soru sorabilecek bolca türk bulabilirsiniz.

eğer ingilizcen iyi ise ruby tavsiye ederim çok yeni bir dil fakat deniyip de memnun kalmıyan görmedim diyebilirim en kısa zamanda bende deniyecem

• quote:

Orjinalden alıntı: orcnd
    eğer ingilizcen iyi ise ruby tavsiye ederim çok yeni bir dil fakat deniyip de memnun kalmıyan görmedim diyebilirim en kısa zamanda bende deniyecem

maalesef ruby yeni bir dil değil. Ve Türkiye'de programlama ile kazanç sağlamak istiyorsan hiç te tercih edilecek bir dil değil. Ancak mühendislik eğitimi almış bir kişinin "cv'me yazarım" düşüncesiyle ilgilenebileceği bir dildir. Yok "ben yurt dışına açılacağım, akademik çalışmalar da yapacağım" derseniz tercih sebebi olabilir.

.Net Framework bir sanal makinadır; Java sanal makinası gibi (zaten java'dan çalmışlar )
    .Net Framework SDK, .net framework için yazılım geliştirilecek olan kütüphanedir.
    .Net Programming Languages: .Net Framework SDK kullanılarak yazılım geliştirilebilen dillerdir.
    (VB.Net, C#, C++.Net, J#, Delphi v.s.)

• ruby hakkında pek bir bilgim yok denemeyi planlıyorum fakat bilişim konusunda türkiye hızla gelişiyor eminimki çok yakın zamanda olmasa bile görülebilir gelecekte ruby destekli sunucular görebileceğiz. para kazanmak isterseniz elbette seçiminiz sık kullanılan diller ve teknolojiler olmalı. ama farklı şeyler bilmek insanın görüşünü arttırır diye düşünüyorum. eğer yeterli zamanınız varsa denemekte fayda var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Python mu c# mı
    11 yıl önce açıldı
    Sizce XML mi JSON mu?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tabiki farklı bişeyler bilmek güzeldir; hem olasıklıkları düşünme kapasitesini artırır, hemde cv de bu tip farklılıklar çabuk göze çarpar. Ama fantazilere dalmadan önce parayı düşünmek mecburi :)

Ruby çalışmayı Netbeans ile mi düşünüyorsun?
  • benım nıyetım delphi idi ama sımdı goruyorumkı ne ogrenmek ıstedıgımı bıle tam bılmıyor musum :S
  • okuyormusun yoksa çalışıyormusun?

biraz bilgi verirsen ne yapman mantıklı olur acizane yazarız :)
  • lise mezunuyum okumuyorum
    autocad ve 3ds max uzerınden gecınıyorum
    delphı ılgımı cektıgınden ve kendımı gelıstırmek ıstedıgımden eğitim almak ıstıyorum
    ama yanlıs bır tercıhde yapmak ıstemıyorum
  • Tasarım, programlamadan daha iyi bir sektör şu anda (Türkiye için)

Bence o sektörde geliştirmeye bak kendini. Mesela pro engineer olabilir. bildiğim kadarı ile büyük firmaların neredeyse tamamı bununla tasarımlarını yapıyorlar. Programlamada uzman olmadan, tasarımda ki parayı kazanman mümkün görünmüyor.

.Net (C#) eğitimi konusunda emin değilim, geleceği nedir. Zira C# dersini veren hocamız bile "3 yıl sonra ne olur bilinmez" diyor. ama Delphi'den vaz geç derim ben. .Net eğitimi alacaksan C# ile al.

İstanbul'da bi çok eğitim kurumu bulabilirsin. Fiyatları 700 TL ile 4500$ arasında değişiyor bildiğim kadarı ile.
  • Tabiki C# ogren. ama Javayla birlikte ogren.

Javasız bir programlama dunyası Penceresiz bir eve benzer.
  • iş ilanlarına bakarsan hangisinin senin için daha çok gerekli olduğunu anlarsın :)
    delphi kullanan çoğu şirket .net'e geçmeye çabalıyor(geçiyor) sen delphi öğrenmeye başlıyorsun.
    bu arada hangi eğitim kurumu delphi eğitimi veriyor çok merak ediyorum. okullardan başka yerler de hala delphi'nin öğretilmesi garibime gitti açıkcası.
  • delphi eğitimi veren yok
    şöyleki ben delphinin bu kadar geri kaldıgını bılmıyordum

ben sanırım bılgeadam a nıyetlenmek uzereyım
    bundakı asıl neden daha once bılgeadam da aldıgım eğitimden cok ama cok memnun kalmamdır

verdıgı eğitimleri asagıya kopyalıyorum
    bu eğitimler benım ıcın yaralı olurmu yorumlarınızı beklıyorum
    kolay gelsın

http://www.bilgeadam.com/Global/Click.ashx?LinkId=1151

PROGRAMLAMANIN TEMELLERİ 60 Saat

Programlamanın Temelleri bölümünün amacı, Bilge Adam öğrencilerine programlama mantığını kavratmak ve bir programcı gibi düşünmelerini sağlamaktır. Bu amaçla, tüm programlama dillerinin temeli olan algoritmalar, döngüler, karar yapıları ve metotlar bu bölümde anlatılır. Ayrıca tüm eğitim süresince kullanılacak olan Visual Studio .NET platformunun resmi dili C#’ın son versiyonuna detaylı örneklerle giriş yapılır.

VERİTABANI YÖNETİMİ VE PROGRAMLAMA 60 Saat
    Sektörde ilişkisel veritabanı yönetim sistemleri arasında geniş bir kullanım alanına sahip olan SQL Server ailesinin en son üyeleri MS SQL Server 2005 ve 2008’in yönetimi ve programlaması bu bölümde ele alınır. Yazılım projelerinin temelini oluşturan veritabanı modellemesi ve analizi detaylı olarak incelenir. Ayrıca raporlama araçları ve Visual Studio .NET ile SQL Server işbirliği yine bu bölümde detaylandırılır.

WEB PROGRAMLAMA 130 Saat

Bu bölümde alışveriş siteleri, portallar, e-ticaret, e-learning ve forumlar gibi kullanıcı ile etkileşimli, dinamik siteleri oluşturmak için kullanılan web programlama dillerinin geldiği son nokta olan ASP.NET 3.5 ve Ajax gibi açılımlar incelenir. Ayrıca hosting, HTML, CSS, JavaScript gibi temel web kavramları, sitelerin güvenliklerini sağlama, site performanslarını artırma teknikleri, veritabanı ve uygulama arasında köprü vazifesi gören ADO.NET teknolojisi ve farklı platformlar arasında veri paylaşımını sağlayan XML dili bu bölümde ele alınır.

İLERİ .NET UYGULAMALARI 140 Saat

Bu bölümde amaç, Bilge Adam öğrencisinin Windows platformunda uygulama geliştirmesini sağlamaktır. Eğitimin ilk aşamasında .NET platformu programlama çatısı anlatılmaktadır. Sonrasında XML Web Servisleri, Remoting ve Windows Communication Foundation teknolojileri öğretilmektedir. Bu teknolojiler ile sektörde dağıtık uygulamalar olarak bilinen ve performans, güvenlik ve benzeri sebeplerle birden fazla sunucu ile yönetilen kurumsal çözümlerin geliştirilmesi sağlanır.

ORACLE VE JAVA TEKNOLOJİLERİ 60 Saat

Bu bölüme kadar C# programlama dili ve MS SQL Server ilişkisel veritabanı yönetim sistemini öğrenen Bilge Adam öğrencileri, bu bölümde sektörde yaygın kullanılan Java programlama dili ve Oracle ilişkisel veritabanı yönetim sistemi ile tanışır. Java’nın C#’a ve Oracle’ın MS SQL Server’a olan benzerlikleri sebebiyle eğitimin bu bölümünde teknolojiler arasındaki farklara odaklanılır.

PROJE ANALİZİ, TASARIMI VE YÖNETİMİ 50 Saat

Bir yazılım projesinin aşamaları genel olarak gereksinim analizi, ihtiyaca uygun teknolojinin seçimi, maliyet ve süreç planlaması, uygulama geliştirme, test, dokümantasyon, dağıtım ve destektir. Bu bölümde, yazılım proje süreçlerinin nasıl tasarlandığına dair uygulamalı ve detaylı anlatımlar konu edilmektedir. MSF ve UML olarak bilinen proje üretim ve yönetim metodolojileri de bu bölümde incelenir.

• Bence Delphi.Net bu internet tabanlı çalışacaksan.
    Ama Diğer Türlü DELPHİ ölümüne bence...Hem hızlı hem kullanışlı.
  • seviyeni bilmiyorum ama yeni başlıyorsan eğer ve çalışmayı seviyorsan kesinlikle faydasını görürsün...
  • Piyasa Hala 1-2 Görsele Kanan Hazır portalcılara para yağdıran insanlarla dolu. Sonra bide hacker'ları suçlu buluyorlar
    garibim programcı iş bulamıyınca hacker oluyor google'dan 2 arama ile yüzlerce hazır portalı hackliyor.
  • arkadaslar tesekkur ederım yardımlarınız ıcın,
    kararım bılge adam town center dan yana

inş. hayırlı olur...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.