Şimdi Ara

DELL UltraSharp Serisi Kullanıcılar Kulübü (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.010
Cevap
15
Favori
55.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba,

Dell u2415 ile u2412m aynı sRGB skalasında, LG nin 6 bit panellerini kullanır, ama bana göre en önemli fark u2415'in flicker free ve frameless olmasıdır.
    u2412m de youtubeda kar?yla?tyrmalary var, ekranda titremeler (flicker) açık bir şekilde görülüyor. Bu gözünüzü yoracaktır.

Gelelim u2415 ile u2515h arasynda kararsız kalanlara;

u2415: 1920x1200 çözünürlükte (16:10) bir monitör. 6 bit Lg panel kullanyyor.(16,78 milyon renk, sRGB %99)
    u2515h: 2560x1440 çözünürlükte (16:9) bir monitör. 8 bit LG panel kullanyyor. (16,78 milyon renk, SRGB %99)

16,78 milyon renk 8 bit panel ile mümkün, ancak u2415 modelinde 6 bit paneli yazılımla (FRC) 8 bitmi? gibi gösteriyorlar.

u2515h daha keskin ve doğal renkleriyle görüntü sağlıyor, 2side flicker free, 2side frameless (çerçevesiz)(u2515h ve u2415)

Şimdi gelelim pratik kullanyma:

2k çözünürlük (2560x1440) bana göre 27" monitör için ideal olan bir çözünürlük. 25" bir monitörde 2k çözünürlükte yazılar çok küçük gözükecek ve zoom yapmak durumunda kalacaksınız.
    24-25" bir monitörde 1920*1080 veya 1920*1200 çözünürlük ideal.
    4k çözünürlük 27" için gereksiz. Daha büyük monitörlerde olmalı.

Monitör çözünürlüğü monitörün size olan mesafesi, görme alanınıza (kaçta kaç görüyorsunuz) bağlı.
    Örneğin FHD, 42" bir LCD TV yi 1,83 m uzağa koymak gerekirken, 4k olunca 1,22 m uzağa koymanız yeterli oluyor. Pixelleri görmüyorsunuz. (4k çözünürlükteki cep telefonları var pazarlama çakallığı başka bir şey değil)

u2515h ile ilgili şunu söyleyebilirim, eğer chain yapacaksanız yani ilerde 1 monitör daha yanına koyacaksanız, u2515h'i tercih edin. Ama tek monitör kullanıcam diyorsanyz u2415 gayet yeterli olacaktyr.

2k için dell u2715h tavsiye ederim. Ben çok mennunum bu monitörden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aselsus -- 28 Ocak 2016; 13:35:01 >

• ripleytom R kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Monitördeki HDMI portunun ve bilgisayarınızdaki HDMI portunun versiyonlarını bilmelisiniz.

27" 2k dell u2715h modelinde hdmi üzerinden alabildiğim en yüksek çözünürlük 2560x1152 @60HZ

Custom çözünürlük ile ayar yapmak münkün ama o da 60 Hz de çalışmıyor. 2560x1152 bile çok kalitesiz bir görüntü veriyor.

HDMI 1.4 ve hatta 2.0 portun olmalı.

u2415 modelinde çözünürlüğü sorunsuz kaldırıyor ama 2k çözünürlük bu portlarla kaliteli biçimde mümkün değil.

Ne olursa olsun bu monitörler bence display port ile kullanılmalı.

2k monitörün arkasına vga girişi koyan üreticiler var (misal hp), bunu anlayamıyorum, monitörün çözünürlüğü dışında kullandığınızda bana göre görüntü kalitesi çöp ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: aselsus

Merhaba,

Monitördeki HDMI portunun ve bilgisayarınızdaki HDMI portunun versiyonlarını bilmelisiniz.

27" 2k dell u2715h modelinde hdmi üzerinden alabildiğim en yüksek çözünürlük 2560x1152 @60HZ

Custom çözünürlük ile ayar yapmak münkün ama o da 60 Hz de çalışmıyor. 2560x1152 bile çok kalitesiz bir görüntü veriyor.

HDMI 1.4 ve hatta 2.0 portun olmalı.

u2415 modelinde çözünürlüğü sorunsuz kaldırıyor ama 2k çözünürlük bu portlarla kaliteli biçimde mümkün değil.

Ne olursa olsun bu monitörler bence display port ile kullanılmalı.

2k monitörün arkasına vga girişi koyan üreticiler var (misal hp), bunu anlayamıyorum, monitörün çözünürlüğü dışında kullandığınızda bana göre görüntü kalitesi çöp ya.
    Şöyle de bir durum var, amazon.com da bu 3 monitörün satış fiyatları ile Türkiye'de ki fiyatları şöyle;

DELL U2415
    1.209 TL (HEPSİBURADA)
    ürünyok (WebdenAl)
    Amazon -279$ (shipping ve vergi hariç) --~ 837 TL (%18 VERGİ OLSA 985.TL)

DELL U2515H
    1.533 TL (HB)
    1.389 TL (WA)
    AMAZON 395$ ( shipping ve vergi hariç) --~ 1.185 TL (%18 VERGİ OLSA 1.400 TL)

DELL U2715H
    2.068 TL (HB)
    1.896 TL (WA)
    AMAZON 534$ (Ship ve vergi hariç)--~ 1.602 TL (%18 VERGI OLSA 1.890 TL)

Yukarıdaki en ucuz fiyatları baz alsak amazondan getirsen u2515h ile u2715h 'ı aynı paraya alabildiğizi görüyoruz, ancak u2415 modeli %20 daha pahalıya satılıyor ülkemizde. Hepsiburada kazığı, başka siteler de var ancak pcdepo olayından sonra artık küçük sitelerden büyük miktarlarda şeyler almıyorum.

u2515h modeli yaklaşık 200 tl pahalı u2415'e göre ancak o modelin aslında 200 tl kazığa satıldığını düşünürseniz aslında aynı paraya u2515h almış gibi oluyorsunuz.

Şimdi hakettiğinden daha pahalıya satılan u2415 yerine amazon satışlarına en yakın ve daha az kazıklandığınız u2515h veya u2715h modellerine bakabilirsiniz, hem ikisi de 8 bit. 985-1000 tlya u2415 bulunursa bu da tamamdır :)

Bu fiyatlarda stoklar bitene kadar böyle devam eder, stoklar bitince dayarlar gümrük vergisi, distribütör karı vs.vs.vs.

O vakitten sonra da geçmiş olsun.

• quote:

Şöyle de bir durum var, amazon.com da bu 3 monitörün satış fiyatları ile Türkiye'de ki fiyatları şöyle;

DELL U2415
    1.209 TL (HEPSİBURADA)
    ürünyok (WebdenAl)
    Amazon -279$ (shipping ve vergi hariç) --~ 837 TL (%18 VERGİ OLSA 985.TL)

DELL U2515H
    1.533 TL (HB)
    1.389 TL (WA)
    AMAZON 395$ ( shipping ve vergi hariç) --~ 1.185 TL (%18 VERGİ OLSA 1.400 TL)

DELL U2715H
    2.068 TL (HB)
    1.896 TL (WA)
    AMAZON 534$ (Ship ve vergi hariç)--~ 1.602 TL (%18 VERGI OLSA 1.890 TL)

Yukarıdaki en ucuz fiyatları baz alsak amazondan getirsen u2515h ile u2715h 'ı aynı paraya alabildiğizi görüyoruz, ancak u2415 modeli %20 daha pahalıya satılıyor ülkemizde. Hepsiburada kazığı, başka siteler de var ancak pcdepo olayından sonra artık küçük sitelerden büyük miktarlarda şeyler almıyorum.

u2515h modeli yaklaşık 200 tl pahalı u2415'e göre ancak o modelin aslında 200 tl kazığa satıldığını düşünürseniz aslında aynı paraya u2515h almış gibi oluyorsunuz.

Şimdi hakettiğinden daha pahalıya satılan u2415 yerine amazon satışlarına en yakın ve daha az kazıklandığınız u2515h veya u2715h modellerine bakabilirsiniz, hem ikisi de 8 bit. 985-1000 tlya u2415 bulunursa bu da tamamdır :)

Bu fiyatlarda stoklar bitene kadar böyle devam eder, stoklar bitince dayarlar gümrük vergisi, distribütör karı vs.vs.vs.

O vakitten sonra da geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Dell u2414h alarak aranıza katıldım. Bir sorum var. Mesela şuan forum sayfasına bakarken (yaklaşık 50-55cm) yazılar hafif titriyormuş gibi geliyor. Monitörün dibine girip bakınca haliyle pixelleri görüyorum ve aslında herhangi bir titreme yok. DP ve hdmi'da bir farklılık yok. Ayrıca monitor Rev a03.

Monitorun yüzey kaplaması Hard coat 3H şeklinde geçiyor ve şöyle bir fotoğrafa ulaştım.

DELL UltraSharp Serisi Kullanıcılar Kulübü

Bu kaplama şekli genellikle yazılarda grainy yani kumlu görünüm verir gibi yorumlar var.

Konuyla ilgili fikirlerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimano -- 29 Ocak 2016; 22:06:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kimano

Arkadaşlar Dell u2414h alarak aranıza katıldım. Bir sorum var. Mesela şuan forum sayfasına bakarken (yaklaşık 50-55cm) yazılar hafif titriyormuş gibi geliyor. Monitörün dibine girip bakınca haliyle pixelleri görüyorum ve aslında herhangi bir titreme yok. DP ve hdmi'da bir farklılık yok. Ayrıca monitor Rev a03.

Monitorun yüzey kaplaması Hard coat 3H şeklinde geçiyor ve şöyle bir fotoğrafa ulaştım.

Bu kaplama şekli genellikle yazılarda grainy yani kumlu görünüm verir gibi yorumlar var.

Konuyla ilgili fikirlerinizi bekliyorum.

Alıntıları Göster
    Merhaba arkadaşlar, U2414H almayı düşünüyorum sizce nasıldır? IPS Glow çok fazla var mı, 8 Ms oyunlarda çok.belli oluyor mu?
    Grafik tasarım ile uğraşıyorum ama sık sık filmde izlerim ve oyunda oynarım. Sizce doğru bir seçim olur mu ? 900-1000 TL arası başka tavsiyeleriniz var mı ?

• kimano kullanıcısına yanıt
    Kaplama oldukça iyi kesinlikle görüntü ve renkleri bozacak bir kaplama değil.

Bir forumda şöyle yazmış birisi "E-IPS panels use FRC (Frame Rate Control/Temporal Dithering) instead of regular dithering. It basically displays multiple frames of different colors in succession that gives the appearance of a specific color. FRC is more accurate than regular dithering, but banding may still be noticeable. It can also be color calibrated to be just as accurate as any 8-bit IPS."

TN paneller bu regular dithering teknolojisini kullanıyor ancak 6 bit ips panellerde artık FRC denilen temporal dithering teknolojisi kullanılıyor, FRC 2 renk tonu arasında hızlı geçişler yaptırarak 3.bir rengi algılamanıza sebep olur. Her ne kadar TN panellerin kullandığı regular dithering teknolojisinden daha doğru renklere ulaşılsa da senin yukarda bahsettiğin bantlar hala farkedilebilir oluyor. Yani bantları görmen FRC ve 6 bit panelden kaynaklanıyor.

U2414h , LG'nin 6 bit panelini, FRC ile 8 bite yükseltiyor ancak sRBG'nin ancak %96 sına ulaşabiliyor. Çok da kaliteli bir panel değil görüntü açısından ancak oyuncular için input lag düşük 4 ms ve tepki süresi gray to gray 4,25 ms.
    Bu dediklerim misal u2715h modelinde (8 bit lg panel), input lag 12 ms ve gray to gray response time 4,95 ms. Bu input lag farkı oyuncular için önemli olsa gerek.

Yani özetle Dell, oyunculara da hitap edebilen bir model olarak düşünmüş u2414h modelini. Doğal olarak yukarıda bahsettiğin sorunlar olucak.

• ncdtkrts kullanıcısına yanıt
    TFT central'deki bu incelemeyi okunamanı tavsiye ederim,

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2414h.htm

Profesyonel oyuncular, TN paneller 120 Hz ve üzeri monitörler kullanıyorlar. Ha ips lerde geliyor yakın zamanda yüksek frekans ve düşük tepki süresine sahip ancak bir süre daha beklemeleri lazım. Bir de fiyatlar çok yüksek bu skalada.

u2414h modelinin input lag = 4 ms ve tft centraldeki sınıflandırmaya göre input lag 16 ms nin altındaki monitörler class 1 diye sınıflandırılıyor ve aşağıda karşılaştırma tablosuna bakabilirsin. Tabi illa birşeyi feda edeceksin. u2414h sRGB %96 ya ulaşabiliyor ve yukarda arkadaşın bahsettiği sorunlar ortaya çıkabiliyor. Ama 4 ms input lag oyuncular için çok iyi (IPS ler için). Ama bahsettiğin fiyat aralığında u2415, u2515 bunlara çıkamazsın. Mecburen ya bu modele ya da başka markalara bakacaksın.

DELL UltraSharp Serisi Kullanıcılar Kulübü DELL UltraSharp Serisi Kullanıcılar Kulübü

• quote:

TFT central'deki bu incelemeyi okunamanı tavsiye ederim,

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2414h.htm

Profesyonel oyuncular, TN paneller 120 Hz ve üzeri monitörler kullanıyorlar. Ha ips lerde geliyor yakın zamanda yüksek frekans ve düşük tepki süresine sahip ancak bir süre daha beklemeleri lazım. Bir de fiyatlar çok yüksek bu skalada.

u2414h modelinin input lag = 4 ms ve tft centraldeki sınıflandırmaya göre input lag 16 ms nin altındaki monitörler class 1 diye sınıflandırılıyor ve aşağıda karşılaştırma tablosuna bakabilirsin. Tabi illa birşeyi feda edeceksin. u2414h sRGB %96 ya ulaşabiliyor ve yukarda arkadaşın bahsettiği sorunlar ortaya çıkabiliyor. Ama 4 ms input lag oyuncular için çok iyi (IPS ler için). Ama bahsettiğin fiyat aralığında u2415, u2515 bunlara çıkamazsın. Mecburen ya bu modele ya da başka markalara bakacaksın.

DELL UltraSharp Serisi Kullanıcılar Kulübü DELL UltraSharp Serisi Kullanıcılar Kulübü
    Philips 258B6QJEB modelini kullanan varsa Dell u2515h ile backlight bleeding, ips glow ve görüntü kalitesi olarak kıyasını çok merak ediyorum.

2 modelde 2k ve 25". Amazon Avrupa'da Philips olan Dell'den yaklaşık 53 Euro daha pahalı ancak ülkemizde Webdenal fiyatlarıyla Dell olan philips'den yaklaşık 92 TL daha pahalı.

Bu 2 model ülkemizde var ancak AOC'nin bir modeli daha var bunlarla aynı kulvarda ancak ülkemizde bulunmuyor AOC Q2577PWQ. Hepsinden daha ucuz (usb portları yok)

Philips Dell'e artı olarak speakera sahip. 2 side 8 bit lg panel kullanıyor.

Philips kullanan varsa görüşlerini bekliyorum.

• aselsus A kullanıcısına yanıt
    Evet bu incelemeyi okumuştum zaten bunu görünce dahada güven gelmişti açıkcası almam konusunda zira tasarımını çok beğeniyorum öte yandan renk olarakta memnun olan bir çok kişi var.
    IPS Glow konusundada biraz takıntılarım var gerçi ama o neredeyse tüm IPS'lerde oldugu için mecbur katlanacaz ona. Dediğiniz gibi bu 2414H neredeyse DELL'lerin için input lag süresi en düşük olan modeli. Başka ne tür sorunları oluyor ?
    TN panel alsam çok mu kötü renkler alırım, eski tüplü monitörlere en yakın günümüzdeki teknoloji hangisi ? Beni üzmeyecek her konuda hem oyun hem iş hem günlük kullanım için.

Başka markalarda önerdiğiniz başka modeller var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ncdtkrts

Evet bu incelemeyi okumuştum zaten bunu görünce dahada güven gelmişti açıkcası almam konusunda zira tasarımını çok beğeniyorum öte yandan renk olarakta memnun olan bir çok kişi var.
    IPS Glow konusundada biraz takıntılarım var gerçi ama o neredeyse tüm IPS'lerde oldugu için mecbur katlanacaz ona. Dediğiniz gibi bu 2414H neredeyse DELL'lerin için input lag süresi en düşük olan modeli. Başka ne tür sorunları oluyor ?
    TN panel alsam çok mu kötü renkler alırım, eski tüplü monitörlere en yakın günümüzdeki teknoloji hangisi ? Beni üzmeyecek her konuda hem oyun hem iş hem günlük kullanım için.

Başka markalarda önerdiğiniz başka modeller var mı ?
    @ncdtkrts
    Monitörü bir süredir kullanıyorum. IPS glow olayı tftcentral incelemesinde bahsediliği kadar. Yani evet bir miktar var ancak rahatsız edici düzeyde değil. Ayrıca alıştıktan sonra pek dikkat edilmiyor. Bana gelen modelde ışık sızması da çok az denebilecek düzeyde. Ben bu açılardan memnunum. Ghosting için henüz çok fazla oyun oynamadığım için net yorum yapamasamda, oynadıklarımda bir sorun olmadı (Ki ghostingi çok güzel fark ederim)

Ancak yukarıda sözünü ettiğim yazıları okurken (özellikle bazı sitelerde örn:http://hardforum.com/showthread.php?t=1793502&page=17 ) zorlanıyorum ve çabuk yoruluyorum. Örnek verdiğim site siyah fon üzerine beyaz karakterle yazılmış. sanki yazılar titriyor gibi geliyor ancak yakına girip bakınca aslında titreme olmadığını görüyorum.

@aselsus

Ayrıntılı açıklama için teşekkür ederim. Ben eklediğim resimde kaplamanın renklere olan etkisini göstermeye çalıştım. Banttan ziyade dediğim gibi hardforum gibi sitelerde yazı okurken titriyor gibi geliyor. (yukarıda da yazdığım gibi yakından bakınca aslında bir titreme yok). Yani özetle bu hissin nedeni kullanılan panel tipinin bir dezavantajı mı? 9 yıllık TN panelime bakarken bu kadar yorulmuyorum bu açıdan üzüldüm biraz :) Belki de alışma sürecini atamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimano -- 31 Ocak 2016; 11:20:06 >

Cevabınız ıcın teşekkür ederim aslında sordugum hemen hemen herkes memnun sizin sorun ayarlarınızdan olabilir mi acaba ? Birde hangi bağlantı seçeneğini kullanıyorsunuz ? Display portta uyanmama sorunu var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ncdtkrts -- 31 Ocak 2016; 15:53:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Cevabınız ıcın teşekkür ederim aslında sordugum hemen hemen herkes memnun sizin sorun ayarlarınızdan olabilir mi acaba ? Birde hangi bağlantı seçeneğini kullanıyorsunuz ? Display portta uyanmama sorunu var mı ?
    Ayaklar derken gözlerden diyecektiniz sanırım Valla olabilir ama özellikle bu monitorde olması panel tipi yada aydınlatmanın etkisinden olabilir. Display port problemini çok sık okuduğum için son 1 haftadır DP ile kullanıyorum ve henüz bir soruna rastlamadım. Monitor Rev A03. Kesin bilgi olmasa da redditte okuduğum kadarıyla DP probleminin bu revizyon ile çözüldüğünü söyleyenler var.

@ncdtkrts

Hocam koptum ya mobilden yazmıştım yanlış yazmışım ayarlardan diyecektim :)
    Evet bu yeni versiyonda düzeldiğini söyleyen var sizde de sorun olmadıgına göre düzelmiş demekki aslında denemek basit sistemi uykuya alın hemen belli olur :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Evet bu yeni versiyonda düzeldiğini söyleyen var sizde de sorun olmadıgına göre düzelmiş demekki aslında denemek basit sistemi uykuya alın hemen belli olur :)

:))

Tabiki denedim, rahat 10 kez uyku moduna girip çıkmıştır, hepsinden başarıyla çıktı şükür :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimano

quote:

:))

Tabiki denedim, rahat 10 kez uyku moduna girip çıkmıştır, hepsinden başarıyla çıktı şükür :)
    u2515h kullananlar cevap verebilirse sevinirim.

u2715h aldım ve normal çözünürlükte öncelikle %125 simge büyütme + browser'da %150 zoom yaparak kullanabiliyor rahat olması için. 2515'te iyice küçük kalmıyor mu simgeler? Siz nasıl çözüyorsunuz?

Yanlış anlaşılma olmasın çok memnunum ama günlük kullanımda hayatta 27 inçte bile full çözünürlük kullanamam :)

Bir de yeni bir monitör çıktı UP2716D diye U2715h ile çok benzer ama aynı seri değil. Çok küçük bir renk paleti farkı dışında büyük fark yok ama 300 dolar fiyat farkı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohzman -- 31 Ocak 2016; 22:29:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: realmustim

Arkadaslar merhabalar bende Dell U2415 modeli ile araniza katildim.Ekranin renk kalitesi muthis grafik tasarim isi yapiyorum renklerdeki canlilik cok guzel.Lakin urunu alali birkac gun oldu ve bilmiyorum bu sikinti problemi yasayan arkadas varmi ekranin sag kosesinde menu tuslarinin oldugu yerde ekran cercevesi ile ekranin panelin arasi biraz acik gibi sag taraftan sola dogru bakildiginda bu aciklik yok dedigim gibi sadece sag tarafta menu bolumunun oldugu yerde var.Urunu n11 sitesinden aldim ve hemen ertesi gunu dagitici firma Armada Bilgisayar elden evime teslim etti.Urunu degistirme sansim varmi acaba bu problemden dolayi yada boyle bir sikinti yasayan arkadaslarimiz varmi.Bu acik olan kisim ileride daha da acilabilirmi.Yardimci olurmusunuz nasil bir yol izleyeyim.Tesekkurler.
    BİLGİ İHTİYACI (acilinden)

merhaba bugün u2713h alacağım sanırsam. ancak durum şu ki ekran kartı konusunda yardıma ihtiyacım var.
    elimde gtx 570 var. hdmi bu çözünürlüğü desteklemiyor. dvi portum ise monitördeki giriş olan dual dvi değil. display port ise zaten yok.

asıl kafamı kurcalayan ama ne kadar araştırsam da kesin cevabını bulamadığım şu soru:
    10-bit renk için quadro veya firepro ekran kartları kullanmak zorunda mıyım. bir oyuncu kartı ile 10-bit'i yakalayabiliyor muyum.
    Fotoğraf ve video işlerinde kullanacağımdan dolayı renkler benim için önemli.

3d, cad gibi programlar kullanmıyorum.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Ohzman kullanıcısına yanıt
    up2716d 10 bit panel ve 1.07 milyar renk gösterebilirken , u2715h 8 bit panel ve 16,78 milyon renk gösteriyor.

Hedef kitleleri farklı, up2716d grafik tasarım, ressam, tasarımcılara hitap eden bir monitör. u2715h ise ortalama kullanıcıya hitap ediyor.

Bu fiyat farkını hak ediyor mu bilemem takdir sizin.
  • aselsus A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgilendirme için :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ohzman

Teşekkürler bilgilendirme için :)
    Arkadaşlar renk doygunluğu benim için önemli. Ancak sıkı oyuncuyum aynı zamanda Sizce aşağıdaki monitörde FPS (Cod, Rainbow Six) gibi competitive oyunlarda problem yaşar mıyım? Mevcut sistemimi imzamda görebilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim.

Dell UltraSharp U2715H 27" 8ms (2xHDMI+Display+MiniDisplay) QHD Led Monitör
    http://www.hepsiburada.com/dell-ultrasharp-u2715h-27-8ms-2xhdmi-display-minidisplay-qhd-led-monitor-p-BD802640

• quote:

Orijinalden alıntı: belverus

Arkadaşlar renk doygunluğu benim için önemli. Ancak sıkı oyuncuyum aynı zamanda Sizce aşağıdaki monitörde FPS (Cod, Rainbow Six) gibi competitive oyunlarda problem yaşar mıyım? Mevcut sistemimi imzamda görebilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim.

Dell UltraSharp U2715H 27" 8ms (2xHDMI+Display+MiniDisplay) QHD Led Monitör
    http://www.hepsiburada.com/dell-ultrasharp-u2715h-27-8ms-2xhdmi-display-minidisplay-qhd-led-monitor-p-BD802640

sorun yaşarsın hocam

ben u2713hm sahibiyim, senin belirttiğin ürüne yakın özellikleri var. özellikle multiplayer fps'lerde gecikme yaşarsın, ayrıca 60hz olması da cabası.

bu sebeple ben Dell'i 2. monitor olarak başka işlere kullanıyorum.

fps multi için 144hz monitor tercih ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.