|
3 buçuk yıl kadar profesyonel R6:Siege ve CS: GO oyuncularının tercih ettiği Benq XL2411 modelini kullandım. TN panel, 144 hz ve 1 ms, tepki süresi üst düzey bir monitördür. Yaş ilerleyince refleksler nanay oluyor, o yüzden oyunuma ufak da olsa bir avantaj sağlasın istemiştim. Çok da memnundum, oynadığım oyunlarda hep en iyinin bir alt liginde bulundum (R6: Siege'te Plat, Apex Legends'ta Plat-Dia, CoD: MW'de neredeyse her haritada top 3). Sonra 25 gün Asus'un VA panelini kullandım. İyiydi ama tabiî bu XL2411 özellikle ve sadece oyunlar için olduğundan onun kadar iyi değildi. Hem 27" hem VA panel hem 2k'ya yeni geçtiğimden alışamamıştım, eski performansı gösteremiyordum. Bu monitörle Apex Legends'ı iki günde toplamda 3 saat oynadım. Bu oyunda herkes hoplar zıplar kaybolur görünür kopya çıkartır uçar fırlar çeker iter bomba atar bombadan kaçar ışınlanır portala girer portaldan çıkar. FPS, multi ve takip refleksinin, monitörün tepki süresinin önemli olduğu bir oyun. Hâlâ 2k'ya tam mânâsı ile adapte olmuş değilim ama monitörün tepki süresi TN panel seviyesindeymiş. Yeni IPS'ler eski TN paneller gibi performans veriyor zaten. Fakat ben bu kadar da iyi olacağını tahmin etmiyordum. Bazı vatandaşlar inisiyatif alıp kendi başlarına hareket edemiyor, iki telefonla öğrenebileceği bilgileri hâlâ acaba şöyle mi acaba böyle mi diye buraya soruyor. Bu tipleri pek sevmem, zaman kaybı olarak görürüm. Ama bu tiplere bir kıyağım olsun; ben İtopya'ya ve Dell'e sordum. Ürünler orijinal, sıfır ve Dell 3 yıl monitör garantili. Dell 3 yıl monitör garantisi ne demek? Bir sorun olduğunda servisi arıyorsunuz, sonraki gün yeni monitörünüz gönderiliyor, tamir etmiyorlar. Öyle mi böyle mi diye sormak yerine arar teyit edersiniz, doğrusunu kendi gözlerinizle/kulaklarınızla okur/dinlersiniz artık. Edit: OSD'den Response Time (Tepki Süresi) kısmını Extreme yapın. Eğer memnunsanız kalsın, değilseniz bir alt ayar olan Super Fast'e getirin denilmekte. Extreme'de de bir sıkıntı görmedim ama kimi zaman GSYNC açıkken tepki süresi daha kötü olabiliyormuş. Bu durumda Super Fast daha iyi tepki süresi veriyormuş. Bilginiz olsun. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 24 Aralık 2020; 16:1:58 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

iOS
Android