Şimdi Ara

DELL NOTEBOOKLARDA ISINMA PROBLEMI MI VAR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
12.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

DELL Inspiron 1564 Intel Core i3 330M 2 almak icin bakınırken birkaç yerde aman DELL notebooklardan uzak durun, ısınma problemleri var mesajları okudum ve bu kafamı karıstırdı. Acıkcası DELL 2 sene yerinde servis garantisi ile çekici geliyor ama ısınma problemi varsa uzak dururum cunku eski laptopumdan ısınma ve fan sesinden çok çektim artık sorunsuz serin ve sessiz bir laptop istiyorum.

Orijinalden alıntı: unpop
    Merhaba,,

DELL Inspiron 1564 Intel Core i3 330M 2 almak icin bakınırken birkaç yerde aman DELL notebooklardan uzak durun, ısınma problemleri var mesajları okudum ve bu kafamı karıstırdı. Acıkcası DELL 2 sene yerinde servis garantisi ile çekici geliyor ama ısınma problemi varsa uzak dururum cunku eski laptopumdan ısınma ve fan sesinden çok çektim artık sorunsuz serin ve sessiz bir laptop istiyorum.

Su an ben kullaniyorum
    memnunum isinma sorunu yok
    en azindan bendede olmadi
    her laptop gibi normal seviyelerde isinmasi
  • Hangi model *
  • ben dell studio xps 1340 kullaniyorum. ozellikle oyun oynarken cok isiniyor. fazla isi bilgisayara zarar verir diye korkuyorum
    Daha Fazla Göster
  • Bende de N5010 var. Isınma var diyemem. Kıyaslanamayacak kadar düşük özellikteki bir HP 530 model dizüstünden daha fazla sıcaklık alıyorum.

Düzeltme: İkinci cümlem yanlış anlaşılmasın. Hp530 dizüstü daha fazla sıcaklık yayıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devrim75 -- 21 Eylül 2010; 19:48:47 >
  • Ben Dell Studio XPS 1645 kullanıyorum. Normal çalışma sıcaklığım, (en çok yazın sıcak zamanlarda kullandım, kışın daha test etmedim) 50-60 derece arası. Sadece bir şeyler okuyup boşta dururken, 47-49 derece alırken, 5-6 tane uygulama açık ve 10'dan fazla tab ile Chromium ve Firefox çalışırken 58-60 arası alıyorum. 3D FPS oyun oynarken sıcaklık 70 derecenin üstüne çıkıyor (COD gibi oyunlarda). 80'i de geçtiği oluyor ama yanma derecesinde değil, kaldı ki 85-86 derece işlemciye yük bindiğinde normal bir sıcaklık, bir zararı olmaz.
    cradia flex lapper soğutucu stand aldım ve 4-5 derece sıcaklıkta inme oldu.
    ısınma sorunu dışında hiç bir şikayetim yok ama ısınma sorunu ve artan fan devrinin uğultusu zaten başlı başına kafaya takılacak bir şey oluyor.
  • Size gülünç gelebilir çözümü evde çok basit..İki adet kristal büyük sigara küllüğünü ters çevirip lap lapı üstüne oturtun..Birde harici minik lap lap klavyesi (15 - 20 lira..)..taktınızmı tamam....Denemesi 20 lira..Ben bu yolu çok ısınan modemde denedim.Kristal küllüğü ters çevirip üzerine modemi oturttum...Ters çevrilmiş kristal küllük adeta tabandan modemin sıcalığını emiyor..Temmuz ve ağustaosta bile aksama olmadı...Modemde şişme olmadı.. ÖNEMLİ...Harici klavye ile kullanmazsanız laptopun kendi klavyesine yazarsanız tabandaki küllük laptopun tabanını çatlatabilir, çizebilir..Dikkat ediniz...Lap top sabit duracak..Monitör gibi..Saygılarımla.. Kristal küllüğü nereden bulayım diyen dört tane çay tabağını ters çevirip üzerine lap lapını oturtsun...İşte doğal havalandırma....Bir altında fanı eksik...Oda olmasın artık....Demokrasilerde çare tükenmez arkadaşlar...Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 1 Aralık 2010; 20:59:37 >

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....

• Inspiron 1525 var, fanı hiç kapanmıyor, çok ısınıyor, nette gezinirken bile kendini kapatıyor, neden olabilir acaba?1
  • Fan toz dolmuştur, fanın alt kısmındaki hava girişini bi süpürgeyle çektirin yada süpürge dışa doğru üfleme özelliği varsa öle yapın. Biraz soun düzelir. Bunu denediniz olmadı mı ? O zaman bilgisayarı açın garanti bittiyse fanı temizleyin.
  • Dell yerinde servis kapsamında power düğmesini değiştiren elemana fanı süpürge ile çektirip temizleme olayını sordum ancak hiç bir faydası olmayacağını söyledi. ısınma sorunu olursa yine onları çağırıp garanti kapsamında fanı gerekirse değiştireceklerini söylediler.
    ben de yaz mevsimini bekliyorum. yine ciddi ısınma olursa çağıracağım. notebook soğutucu da çözüm ama pratik bir çözüm değil. fazla kullanamadım.
  • Kullandigim dell precision laptopta i7-940xm islemci, quadro fx-3800 ekran karti, 8 gb 1600mhz ram var. 1 saati askin %100 CPU ve GPU yukunde, -islemci 55W, ekran karti 100W- sicakliklar 62-79 derece arasinda oynuyor. Bu mobil bir i7-extreme konfigurasyonu icin son derece makul bir sicaklik.

1 yil once kullandigim studio xps"te, i7-740qm / 4gb ram, sicaklar 85-90 dereceleri goruyordu. Hatta sicaklik kaynakli mavi ekran aldigim zamanlar oldu.

Bu soruyu markalarda genelleme yapmak yerine modele gore cevaplamak daha dogru olur.

Dell"in digerlerinden avantaji, garanti suresi icinde belirteceginiz isinma sorunlarinda sorunun cozumune yonelik aksiyon alinacagini bilmeniz ve sorun cozulmesse cihaz degisimine kadar goturecek bir servis kontratiniz oldugudur.

normalde 40-45 arası, oyun oynarken 70 lere kadar çıkıyor.
    bu sıcaklıklar notebook için normaldir arkadaşlar.
    masaüstü pc sıcaklıkları ile kıyaslamayın.
    ufacık bir fan var ve hem anakartı hem cpu yu soğutuyor. o kadar sıcaklık normal.

eski acer notebook da 85 leri görüyordum, boşta 55 derece ile açılıyordu pc.
    dell den çok memnunum şu ana kadar.

• i7 almadığın sürece ısınma yok. i7 lerde de sadece yüklenirsen ısınır. dell de ısınma filan yok :) içiniz rahat olsun...
    sorun tamamen çözüldü. Bir de sık temizlikk yapıyorum tavsiye ederim !!

Bir de Fan değiştirdim ben onun da etkisi olduğunu düşünüyorum. Sürekli temizlik yapmalısınız.
    Fan ve bağlantılı ızgaralarda toz olursa çamurlaşma ile beraber mutlaka temizleyin derim , büyük ölçüde
    rahatlıyor cihaz. Ayrıca BIOS güncellemelerini mutlaka yapın !!

İşlemciye kaliteli marka bir termal macun sürülebilir , bunun gibi ufak önlemler faydalı olur.

Genelde aşırı ısınma sorunu eskisi kadar duymuyorum DELL'de, HP Pavilion serisinde de aşırı ısınma oldu
    birkaç arkadaşımda. Olabiliyor bu tür sorunlar yani ama bir şekilde çözülüyor.Forumda da konular mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technological -- 14 Nisan 2011; 1:50:06 >

• dell notebook larda fanı kendimiz nasıl temizleriz ?
    elektirik süpürgesi ile çekmek filan etkili olmuyormuş.

Orijinalden alıntı: chakra

dell notebook larda fanı kendimiz nasıl temizleriz ?
    elektirik süpürgesi ile çekmek filan etkili olmuyormuş.

Fan ve soğutma sistemi genelde birbirine bağlı ve alt kısımda kolayca sökülüyor ancak Garantili ise
    cihaz açmayın Garanti dışı kalabilir , Garantisi dolmuşsa zaten en iyisi bakımını kendiniz yapmak.

Alt kısımda kapak var sökülüyor , işlemci, ekran kartı v.s. bağlantılı olan vidaları sökünce direkt fan çıkar
    çok kolay aslında , fan parçalarını da komple sökebilirsin bir sabunlu mendiller silip takabilirsin tekrar
    Fanı , ızgarasını da silip elektrik süpürgesiyle çekebilirsin.

Eski modellerde klavye altında kalıor yenilerde ise kasa altından direkt ulaşılabiliyor.Model numarasıyla
    Google'dan arayabilirsin temizleme ile ilgili şemalar var.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.