Şimdi Ara

Dell Inspiron 7567 - Ana Konu (535. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.817
Cevap
128
Favori
552.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 533534535536537
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar pil konusunda ne yapacağız? Var mı önerisi olan? Hangi pil güvenilirdir? Nereden alacağız?

• Selamlar, 6 yıldır kullandığım bilgisayar da 3. pil değişimi mi yapmam gerekecek artık. İlk pilim 5 seneye yakın idare etti. 2. pilim ise retro olarak aldım. diye hatırlıyorum 1 sene kadar idare edebildi. Ve şişme yaptı. (Şişme anını anlık yakalamakta korkutmadı değil. Arka kapak açıldı. :) ) İş gereği mecburen pil almam gerekse de şarj kablosu ile idare ettim fakat 2-3 gündür bir tuhaftı o da sanırım bir temassızlık var sürekli gücü gidip geliyor. Uç tarafındaki kabuğu biraz sıyrılmış kabloları bi tık gözüküyor. Uç kısmını oynadıkça ışık yanıp sönüyor. Sanırım o da değişecek. Bir şekilde sabitledim. bir kaç gün idare eder de sıkıntılı. Şarj kablosu tamir edilebilir mi sizce? Yoksa direk yenisini mi almak gerek? Pil için ise;

https://tr.aliexpress.com/item/1005003698971205.html?_randl_currency=TRY&_randl_shipto=TR&src=google&aff_fcid=6d993f17a23c4501957c735decad83a0-1654846129908-06570-UneMJZVf&aff_fsk=UneMJZVf&aff_platform=aaf&sk=UneMJZVf&aff_trace_key=6d993f17a23c4501957c735decad83a0-1654846129908-06570-UneMJZVf&terminal_id=f9dde9b7258540639f10193d520069fe&afSmartRedirect=y&gatewayAdapt=glo2tur

şöyle bir yerde uygun fiyatlı da buldum. İş görür mü? Bu sefer ki retro değil sanırım. Onu da yurt dışından getirtmiştim.

• mtastepe kullanıcısına yanıt

linkteki ürününü ülkemize gönderimi yok.

• a.dll A kullanıcısına yanıt

Evet sonradan farkettim. Çoğu ürünü ülkeye kapatmışlar. Sık sık alışveriş yaptığım yer olunca dikkat etmemişim. Şarj kablosunu hurdaya çıkarmadan hallettim gibi. Sadece pil kaldı. Onda da piyasada doğru dürüst pil bulamadım. Biraz fazlasını verip orijinal diye belirten şu ürünümü alsam kararsız kaldım. Orijinal mi o da belli değil. :)

Dell Inspiron 7567 - Ana Konu
    Dell Inspiron 7567 - Ana Konugittigidiyor
    Dell Inspiron 15 7000 7567 Notebook Bataryası (Pili) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/dell-inspiron-15-7000-7567-notebook-bataryasi-pili_pdp_703906581
  • mtastepe kullanıcısına yanıt

Öncelikle pil alırken satıcıyı araştırın, ismini cismini bi googllayın. Elinizden geldiğince uzun suredır satış yapan çok yorumlu satıcılara yönlenin. Hatta varsa fiziki mağaza bilgilerini bulun ve/veya telefon numarasını bulup pil ile ilgili sorular sorun.

Verdiğiniz linki incelediğimde; Satıcı o sitede yeni, ya da yeni isimle tekrar kayıt açmış olabilir. web sitesinde toplam satışı performansı incelendiğinde 15 değerlendirme almış. Elasel-Bilgisayar satıcısı mağaza bilgilerine tıklayınca "Laptop-Batarya" ismi çıkıyor. Google da aratmak mantıklı değil. Elasell bilgisayar diye aratsakta çok guvenılır sonuç yok.

ürün açıklamalarında Kapasite 4400mAh yazılı. Laptopun İçinden çıkan 6400 mAh. Benin satın almış olduğum ürün 6330 mAh idi. Zaten satıcı yine ürün bilgilerinde şöyle bir açıklama yapmış:

"Yeni Ürün (Sıfır) 1. Kalite Orjinal ile bire bir kalitededir. A++ Kalitedir."

özetle "Ürün ORİJİNAL değil".

Hocam senin tavsiye ettiğin bir ürün veya satıcı var mı?

İlginize teşekkürler hocam. Şüpheli duruyordu zaten. Tavsiye ettiğiniz bir yer olursa bilgilendirirseniz mutlu oluruz.

• İyi günler, pc ye uzun zamandır format atmıyordum. Bugün bi format attım fakat önceden kullandığım throttle stop versiyonunu unuttum. Buradan bakarak indirmiştim, yardımcı olabilir misiniz? Valorant'a girdiğimde işlemci 0.93 ghz ye sabitleniyor ve hiçbir şekilde oyun oynayamıyorum. bios sürümüm 1.13.1 bu sürüm ile kullanıyordum throttle stop'u.

• Merhabalar herhangi grafik tabanlı bir uygulamayı açık bıraktığınızda uygulama açık ama kullanımda değilken birkaç dakika sonra beyaz ekran çıkıyor ve kendini kapatıyor veya mavi ekran hatası veriyor ama uygulamayı kullanırken bu sorunlar görülmüyor. Sadece kullanımı birkaç dakika duraklattığınızda bu sorun görülüyor. Programı tekrar açmak istediğinizde tüm sürücüler güncelken OpenGL 3.3 adında bir hata mesajı beliriyor ve sadece bilgisayarı yeniden başlattığınızda program açılabiliyor. sorunun giderilmesi ve tespiti için yapılan işlemler şu şekilde Dell supportassit ile tüm donanım tarandı, bellek HDD RAM işlemci gibi testler yapıldı. Donanımsal olarak herhangi bir sorun gözükmedi, temiz format yapıldı. Güncelleme odaklı bir sorun olup olmadığını anlamak için format sonrası donanım ve Windows güncelleştirmeleri yapılmadan program açıkken birkaç dakika bekletildi ama sorunun yine aynı şekilde giderilmediği görüldü ve format sonrası tüm güncelleştirme işlemleri yapıldıktan sonrada sorun yine giderilmedi. Bilgisayar bakımı konusu ise belirli aralıklarla fan temizliği yapılıyor, şimdiye kadar sadece termal macun değişim işlemi yapılmadı. Bazı oyun ve uygulamalarda ısınma görülüyor, bunun bahsedilen sorunla doğrudan bir bağlantısı var mıdır? Bunu konunun tecrübeli kullanıcılarının değerlendirmelerine sunuyoruz teşekkürler.

RAM 32.

1TB Samsung EVO 970 SSD

• iyi günler. Son zamanlarda şarjda olmasına rağmen oyunlarda pil bitiyor ve laptop kapanıyor. 1-2 ay öncesine kadar böyle bir problemim yoktu. yaptığım tek değişiklik Win11 geçmek oldu. Oynadığım tek oyun Rainbow Six:Siege başka oyunda oynamıyorum. Neyden yapıyor olabilir?

• Darkpuye D kullanıcısına yanıt

Bizim cihaz win11 destekliyor muydu? :)

• Bir sorun yaşamadım. Bunun haricinde bununda onunla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.

• Batarya değiştirenler kervanına nihayet ben de katıldım. Keşke daha önce değiştirseymişim, kasanın ön kısmındaki şişlik gitti, touchpad artık kullanılabiliyor ve arka kapak kapandı :) Niye bu kadar beklediğime gelince bataryadan oldukça memnundum aslında. Wear level yüzde 28'deydi ve üç saati aşkın kullanabiliyordum. Ama dediğim gibi artık kasa çatlama noktasına geldiği için değiştirmem şarttı. Yeni bataryayı Alfa Bilgisayar'dan 1000 lira karşılığında aldım. İnşallah güzel çıkar, birkaç sene de böyle kullanırız. Son olarak orijinal bataryanın halini paylaşayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donnarumma -- 16 Temmuz 2022; 0:9:53 >

• Merhaba arkadaşlar, iyi günler.

Bilgisayarda birkaç yükseltme yapmaya karar verdim. 128GB olan SSD yerine 2TB güzel bir SSD aldım, o sorunsuz çalışıyor. Bir de 16GB RAM daha alıp toplamda 32GB yapmak istedim ancak açıklamada DDR4 2400 MHz yazmasına rağmen bana DDR4 3200 MHz göndermişler. İnternette araştırdımda bir sorun olmayacağını gördüm ancak küçük de olsa bir performans kaybı olabileceğini, mümkünse aynı özelliklerde olan bir RAM alınması gerektiğini yazanları da gördüm. Satıcıya sorduğumda ise bir sıkıntı olmayacağını ancak istersem iade edebileceğimi söyledi. Şahsen o kadar para verip sıfır RAM aldığım için hiçbir sorun olmadan kullanmak istiyorum, ikinci el alsam bu kadar uğraşmazdım. Sizce bunu iade edip 2400 MHz mi alsam yoksa kullanmaya devam mı etsem? Bir de termal macun değişimi ve fan temizliği yapmak istiyorum, bu konuda tavsiyeleriniz varsa mükemmel olur.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• donnarumma kullanıcısına yanıt

Benimki de şişik ama zaten genelde şarjda kullandığım ve de touchpad ile işim olmadığı için ve tabii ki pahalı bir parça olduğu için erteliyorum.

Artık siz kullanın da, memnun kalırsanız ileride biz de alırız Dell Inspiron 7567 - Ana Konu 

Hayırlı olsun Dell Inspiron 7567 - Ana Konu 

• MattJohn48 M kullanıcısına yanıt

2400 Mhz alabilme şansınız varsa onu alın bence de ama 3200 Mhz de olsa sorun çıkarmaz. En düşük parçanın hızında çalışır 2 parça da.

Temizlik ve termal macunu ben geçen sene 150 TL'ye yaptırmıştım güvendiğim bir bilgisayarcıda. O bile sökülmesinin epey zahmetli olduğunu söylemişti.

• Teşekkürler hocam. Evet temizlik ve termal macun olayı biraz sıkıntı bu modelde, güzel bir tornavida seti ve termal macun aldım. Kendim yapmak istiyorum dikkat ederek.

RAM'i de internetten satın aldığım için iade etme şansım var, satıcıya sorduğumda da iade edebilirsin istersen demişti. Almışken aynısı olsun diye düşündüm ben de iade edeceğim sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BJK kullanıcısına yanıt

Hocam ben kasayı yarmasından ziyade ki o da büyük sorun olurdu, bataryanın patlamasından çok korktum. Malum havalar da sıcak. Şu an touchpad ilk günkü gibi, ayrıca klavyede arada bir olan takılmalar da yok oldu. Pahalı olmaya pahalı ama ekonomimiz sağ olsun, bu alet bizi birkaç sene daha götürmeli.

• donnarumma kullanıcısına yanıt

Dell Abd'ye sorulduğunda, güvenlik sorununa yol açmaz ama kasaya zarar verebilir demiş. Uygun zamanda ben de değiştireceğim ama ne zaman Allah bilir Dell Inspiron 7567 - Ana Konu 

• BJK kullanıcısına yanıt

Belki kapasitesinin devasa olmasındandır bilmiyorum ama wear level yüzde 28 olmasına rağmen hala çok iyi performans veriyordu aslında rahmetli :) normal kullanımda 3 saate yakın götürüyordu ama o şişme her şeyi mahvetti. Onun sebebi de muhtemelen adaptörün oyunlarda gücünün yetmemesi ve bataryadan yemesi, onun da sürekli doldur boşalt yapmasıydı çünkü şişene kadar şarj kablosu olmadan çok nadir kullandım cihazı. Böyleyken böyle. Yalnız benim ağzım bu deneyimden fena halde yandı. Gaming ve laptop kelimeleri yan yana gelmemeli. Misal dün oyun oynayayım dedim ama bios'un 15 sürümüne yükseltildiğini fark ettim. Galiba windows arada onu da güncelledi ve throttlestop çalışmıyor. Uğraş dur şimdi tekrar 11'e dönmek için. Xbox Series X ilk çıktığında 7k civarıydı, o zaman almadığıma köpek gibi pişmanım. Kısacası "gaming laptop", Dell'in de katkılarıyla tam bir pişmanlık oldu kendi adıma.

• 
Sayfa: önceki 533534535536537
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.