Şimdi Ara

Dell Inspiron 7567 - Ana Konu (541. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.805
Cevap
131
Favori
549.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 537538539540541
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • BJK kullanıcısına yanıt

    evet, maalesef çok pahalı  

  • selamlar ben de kişisel bilgisayarım olarak hala kullanmaktayım,


    aslında geçtiğimiz ay bilgisayarı bakıma vermeden önce performansı tam olarak "fena değil" düzeydeydi. sadece artan ısınma problemlerinden dolayı termal macun ve bakım için güvendiğim bir bilgisayarcıya götürdüm; fakat götürdükten yani bakım yapıldıktan sonra fanların yüksek çalışma durumu tam anlamıyla kullanılamaz yapıyor bilgisayarı.


    eskiden de gürültülü ve sık çalışırdı ama boşta bu kadar çalışmazdı. chrome'u açmamla birlikte fanlar hızlı ve gürültülü çalışmaya başlıyor, öyle ki bir süre sonra dar boğazdan dolayı youtube'da videolar bile takılıyor.


    o nedenle siz dostlara iki sorum olacaktı:


    1) PC bakımı gözümün önünde temiz bir şekilde yapıldı sadece bakımdan sonra bios ayarlarında tekrar pc yi sorunsuz açabilmek için bakımı yapan kişi baya bocaladı. baya ayarları değiştirdi vs sorunsuz açabilmek için. şuanki yüksek fan kullanımının buradaki ayarlarla ilgisi olabilir mi? bu ayarların en optimize haline nereden ulaşabilirim kontrol etmek için? not: biosun en güncel sürümünü birkaç hafta önce yükledim bahsini ettiğim bu fan sorununu yaşayınca, yine çözüm olmadı.


    2) Zamanında bu bilgisayarı f/p ürünü olarak seçmiştim. çok memnunum, uzunca yıllar götürdü ama 1.soruda bahsini ettiğim soruna çözüm bulamayacaksam artık yeni pc ye geçme vaktim geldi demektir. Ben daha çok yazılım amaçlı kullanıyorum bilgisayarı, zamanında belki arada oyun oynarım ( LOL) diye hem ofis hem oyun amaçlı bir bilgisayar olarak almıştım bunu. yine aynı düşüncedeyim doğru mu değil mi bilmiyorum. o nedenle şimdi bu bilgisayar gibi piyasada fiyat performans diyeceğimiz senelerce götürebilecek ürün hangisi? dell g15, g16'lar pek beğenilmemiş internet ortamında gördüğüm, o nedenle sizlere sormak istedim? bütçeyi çok önemseden yorum yaparsak piyasadaki şuan f/p ürün hangisi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oli99 -- 21 Ocak 2024; 2:2:40 >




  • oli99 O kullanıcısına yanıt

    Valla ben Throttlestop ile kullandığım için, Biosun da son sürümünü kullanmıyorum çünkü o zaman undervolt'a izin vermiyor.


    Sizinkinde öyle değil anladığım kadarıyla, Bios'ta " Load Default Settings " diye bir kısım vardı yanlış hatırlamıyorsam, onu seçip başlatınca default ayarlarda çalışacaktır.

  • oli99 O kullanıcısına yanıt
    Macunu düzgün sürmemiş olabilirler veya montajını düzgün yapamamış olabilirler. Eğer BIOS Sürümü 1.11.0 ise işlemciye undervolt uygulayın + arkada çalışan bir şey işlemciyi kullanıyor olabilir. Sıcaklık değerlerinide bir bakın derim. İşlemci sıcaklıklarınız 90 ve üstündeyse macunla alakalı olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unimportant -- 24 Ocak 2024; 23:26:0 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • oli99 O kullanıcısına yanıt

    Bu daha önce başıma geldi. Forumdan veya Google'dan Dell Termal Macun nickimle aratın çözümü bulacaksınız.


    Buraya da hafif çıtlatayım. Noctua NT-H1 yetersiz geliyordu, Diamond Nanomaker Gel kullanınca eskisi gibi oldu.

  • 
Sayfa: önceki 537538539540541
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.