-Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ (479. sayfa)
-
-
muhtemelen şarj kontrol kartında bir devre vs bozulmuştur. şarj devre kartlarında hafıza çipi ya da entegresi vardır başka bir tane bulsanız yapılsa bile çalışmayabilir o bataryadaki kontrol kartını söküp bu işlerden anlayan birine tamir ettirmeniz lazım ama dediğim gibi tamir olması zor, ayrıca içindeki pillerden biride bozulmuş olabilir ondan dolayı da sıkıntı yapar
-
Bataryada üzerindeki kontrol kartı hafıza içerisinde çalışan bir yazılımı vardır. Enerjisini bataryadan almaktadır. Görevi: pil durumunu, marka/model bilgisi, gibi verileri işletim sistemine raporlar. Kontrol kartını değiştirmek maksadıyla, bataryadan enerjisini keserek ayırırsanız, kontrol kartı içerisinde bulunan yazılım da uçar gider. Bu işte uzman olan kişilerin yapabileceği türden bir işlemdir. Bildiğim kadarıyla, dışarıdan harici enerji vererek kontrol kartını batarya/pillerden ayırarak yapıldığını duymuştum.
-
İkinizinde dediklerine katılıyorum yaptırsam bile kime yaptırabilir kim bakar bulmak zor, onun dışında yapılsa bile çalışacağı kesin değil. Kenarda kaldı öyle mecbur yenisini almam lazım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam peki, laptop aşağı-yukarı nerdeyse bir yıldır bataryasız çalışmış olacak. Bataryasız kullanmanın zararı var mıdır ? Şu ana kadar yani bilerek olmasa da elektriklerin gidip kapandığı veya yanlışlıkla kablonun çıktığı zamanlar oldu bir çok kez. Bu bilgisayarın herhangi bir yerine zarar verme ihtimali var mıdır ? Düzgün kullanmaya çalışıyorum ama Quora da bazı insanlar şarjdan çıkmasının anakarta zarar vermediğini yazmışlar, bu doğru mu ?
Elektronik işi biraz da şans işidir. Bir şey olur veya olmaz diyemeyiz, elektrik kesintisi olmadığı sürece şebeke gücünde kullanmamın bir zararı olacağını sanmıyorum. Diz üstü PC'yi dahili batarya olmadan kullanmak, uyku modunu düzgün kullanmanıza engel olabilir. Şöyle ki, PC uyku modunda iken, elektrik kesintisi yaşanırsa, açık uygulamalarda kaydedilmemiş dosyalarınız, elektrik kesintisi yaşanması durumunda, veri kaybına neden olabilir. Ya da güncelleme yaparken elektirik kesilirse, işletim sistemi düzgün çalışmayabilir.
Öte yandan; Windows 10 varsayılan güç ayarlarında uyku modu, prize takılı 30 dakika olarak ayarlıdır. 30 dakika ayarı "hiç bir zaman" olarak değiştirmekte fayda vardır Ve dahili batarya yok iken, uyku modu yerine, PC'yi kapatmak en sağlıklı kullanım şekli olacaktır.
-
Çözebildiniz mi? Ben de batarya arıyorum alan kullanan varsa yardımcı olabilir mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara657 -- 10 Ağustos 2023; 0:59:50 > -
Bilgisayarı alalı uzun zaman olmasına rahmen hala severek kullanıyorum, her işimi görüyor. Bende batarya arıyorum. Önerebileceğiniz batarya var mı arkadaşlar?
-
Burada satışa arz edilen ürün orjinal 7559 batarya olduğu söyleniyor. Buradan alan varsa, deneyimini bizimle paylaşabilir.
www.notebookdepo.comDell Inspiron 15-7559, 15-7567 Batarya - Pil Satın Al - Aynı Gün Kargohttps://www.notebookdepo.com/dell-inspiron-15-7559-15-7567-batarya-pil-pd69zvpq.html -
2021 ocak'ta 720 liraya orjinal batarya aldım. memnunum.
şimdi 1660 çok uçmamış sanki ?
-
Bağlantısını paylaştığım yerden mi almıştınız. Ürün birebir orjinal mi?
-
evet oradan aldım, ürün orjinal.
-
Bilgi için teşekkürler.
-
Arkadaşlar benim ekranımda sorun var menteşeler sağlam fakat bir kaç kez yere düşmüşlüğü var laptop un.
Her açtığımda ekran çalışmıyor.Bazen 5-6 kez kapamaya zorlayıp tekrar başlatıyorum ve ekranı esnetiyorum ekran öyle geliyor.Benzer sorunu yaşayan var mı İstanbul'da nereye götüreyim tamire.Açıkcası laptop u bırakmak da istemiyorum yanındayken hemen yaparlarsa daha iyi olurdu.
-
Merhaba. Benim laptopta bir ara düşmemesi rağmen ekran çalışmiyordu. Sonrasında kasayı sokup ekrana ulaştığımda ekran pinlerinde temassızlık olduğunu gördüm. Yerine takip tekrar topladım. Yaklaşık 3 yıldır sorunsuz kullanıyorum. Siz de bir açıp bakın. Dustuyse muhtemelen pimlerinden cikmis olabilir. Youtube da birebir sök tak videoları var bizim cihazın. Ordan bakarak herkes yapabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
aa süper bende bir bakayım öyleyse çok teşekkür ederim
-
Emektar canavar gibi hala ama sarj cihazı malesef ışıklı yerden ayrıldı . Tavsiye edebileceğiniz bir batarya yada muadilini kullanan biri varmı? Birebir olanı 1300 lerde satılıyor kararsız kaldım.
alırken 130w olanını alın: 650tl
Dell P89F (3500) Adaptör RETRO 130W - 294567-ta-5493 - Dataservis.Net
orjinal 1200tl
Dell 130W 19.5V 6.7A 7.4*5.0mm 130WATT Orjinal Adaptör D130 Fiyatı (hepsiburada.com)
yada adaptör sağlam ucu bozuksa bunu alın: 75 tl
Notebook Dell Şarj DC Adaptör Kablosu - Siyah Uygun Fiyatıyla Satın Al - Direnc.net®
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenersonmez -- 26 Ocak 2024; 13:57:9 >
-
teşekkürler hoca bilgi için . uç kısmı bozuktu. kendim yapmaya cesaret edemedim. bi bilgisayarcıda 200tl ye değiştirttim sorun halloldu .
-
Ben üzerine 4gb daha ram eklemiştim, şimdi de bataryayı değiştirdim.Bilgisayar hala güncelliğini koruyor. Batarya arayan varsa alttaki ürün çok kaliteli.
www.pttavm.comDell 0357F9, 071JF4, 0GFJ6, 357F9, P57F, P65F - PttAVM.com - 2024https://www.pttavm.com/dell-0357f9,-071jf4,-0gfj6,-357f9,-p57f,-p65f-uyumlu-notebook-batarya-pil-p-737608527
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X