Şimdi Ara

-Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ (477. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.581
Cevap
120
Favori
260.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 475476477478479
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sıfırdan format atmayı düşünüyorum. Aldığımdan beli hiç format atmadım 5-6 senedir. Windows 10 üzerine 11 yükseltmesi yaptım. Windows 11 ile hangi driverleri ve dell uygulmalarını kurmalıyız?ğ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emryrgc E kullanıcısına yanıt

    orjinal windows 11 kurulmuyor.

    ya tpm ve işlemci kilidi kapatılmış iso indireceksiniz yada rufusu'un son sürümü ile kendiniz yapacaksınız.

    kurunca gayet performanslı, extra hiç birşey istemez.

    selamlar, iyi bayramlar...

  • yenersonmez kullanıcısına yanıt

    Dell’in batarya veya chipset uygulamalarına gerek yok mu? Bende bir süredir windows 11 kullanıyorum ama yükseltme ile geçiş yaptım. Sistemin şiştiğini hissediyorum açıkçası.


    bir de windows 11 ile batarya süresinde bir düşüş hissettiniz mi? Windows 10 ile pil daha uzun süre kullanım ömrü sunuyordu sanki


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emryrgc E kullanıcısına yanıt

    ben orjinal batarya taktım geçen sene, zaten 3-4 saat gidiyor.


    batarya uygulamasını ve/veya chipset yazılımı mecbur değilsem hiç kurmam zaten.


    sıfırdan kur güncelle yapıştır gitsin

  • yenersonmez kullanıcısına yanıt

    O zaman windows 11 de bir düşüş var gibi. windows 10 ile sıfır batarya ile 5-6 saat civarında gitmesi gerekiyor pilin. Sırf bu yüzden windows 10 kurmayı düşünüyorum bi düşünüp araştırayım en iyisi.

  • Arkadaşlar merhaba. 6 yaşına girecek laptopun şarj aletinin uç kısmındaki hasar yüzünden yeni şarj aleti almam lazım. İnternette aradım ama orjinal şarj aleti bulamadım deyim yerindeyse. Orjinal şarj aletini almak için bildiğiniz, tanıdığınız bir yer var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orjinalini bulsanız bile çok pahalı olacaktır. Şarj aletiniz sağlamsa ucu, kablosuyla beraber bütünleşik bir biçimde, elektronik yedek parça satan yerlerde bulunmaktadır. Orjinalindeki gibi ferit boğumlu olmasına dikkat edin. İşten anlayan, hamarat bir elektronik tamirci bunu halleder.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rdlsln kullanıcısına yanıt

    boşuna adaptör almayın, benimde aynısı oldu. elimde yatkın adaptörü açtım 50 tl ye kabloyu aldım diğerini söktüm yenisini taktım olay kökten çözüldü. Yalnız alacağın kablo içi 3 kablolu olması lazım yoksa sıkıntı yaşarsın tek eksiği mavi led olmaması onuda dert etmezsen sorun yok


    hatta ne olur ne olmaz diye fazladan kablo almıştım


    şu ilan benim ilanım


    https://www.letgo.com/item/dell-laptop-adaptor-kablosu-iid-981515950

  • Teşekkürler arkadaşlar. Tanıdığım bir bilgisayarcı hasarlı kısmı kesip değiştirerek sorunu çözdü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drumtheater D kullanıcısına yanıt

    Vidalara biraz yapıştırıcı sürdüm öyle sıktım, bir aydır sorun çıkarmadı. Yapıştırıcı olarak t-8000 cep telefonu ekranı yapıştırıcısı vardı, ondan kullandım. Boşuna çile çekmişim o kadar zaman.

  • Arkadaşlar bilgisayarımı hala severek memnuniyet ile kullanıyorum. İşletim sistemi tercihiniz nedir şu anda? Windows 10 mu yoksa 11 mi kullanıyorsunuz?

  • Temiz fortmat atmak gerektiği zaman windows 11'i denedim. Beğenmeyince, Windows 10 kullanmaya devam ettim. Zaten işlemci tarafını da W11, resmi olarak desteklemiyor. w11' i kurup denediğim de yongaseti sürücülerinden bazıları kurulmadı. Ben de noksan donanım sürücüsünü elle kurdum. TBS 5980 CI USB uydu DVB kartı + DVBViewer PRO DVB oynatıcıda bazı performans kayıpları gözlemledim yani. kullanmakta olduğum uydu yazılım uygulamaları ve donanımları W10'da daha performanslı çalıştığı için W10'da kalmaya devam ediyorum.

  • metinolmetin kullanıcısına yanıt

    Bilgisayarı aldığım günden beli bende hiç format atmadım. 6 sene oluyor sanırım. windows 11 yükledim yükseltme ile ama sanki ufak da olsa performans kaybı ve pil süresinde düşüş hissettiğim için tekrar win10 a dönme düşüncesi var. Temiz formattan sonra win10 da kurmamız gereken uygulamalar nedir hocam?

  • Öncelikle sistemde bulunan önemli dosyalarınızın yedeğini alınız. Sonra dell destek sayfasından "Dell Update Application for Windows 10" uygulamasını indiriniz. Windows 10 64 bit temiz kurulum yaptıktan sonra internet bağlantısı yapın ama güncelleme yaptırmayınız. "Dell Update Application for Windows 10" uygulamasını kurup donanım sürücülerinin kurulumunu yapmasını sağlayınız. Harici grafik sürücüsü kurulumu gerçekleşmediği için nvidia destek sitesinden, kendiniz indirip kuracaksınız. Sonra Windows güncellemelerini yapacaksınız.


    "Temiz formattan sonra win10 da kurmamız gereken uygulamalar nedir hocam?" Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Mevcutta hangi uygulamaları kullanıyorsanız, yine o' uygulamaları indirip kuracaksınız. Kolay gelsin.


    Dell Update Application for Windows 10

    https://www.dell.com/support/home/tr-tr/drivers/driversdetails?driverid=ygn8r&oscode=wt64a&productcode=inspiron-15-7559-laptop


    Nvidia destek GTX960m

    https://www.nvidia.com/tr-tr/geforce/drivers/





  • metinolmetin kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam. Format ardından yüklenmesi gereken uygulamalar nedir diye kastettiğim dell'in kendine ait yazılımlarıydı zaten ama otomatik kurulumu yaptırıyor sanırım verdiğiniz linkteki uygulama.

  • Geçen sene Win10'nun son sürümü çıkınca, temiz kurulum yapmadan önce şu Win11'in nihai sürümünü için iso dosyasını indirip kurmuştum. Malumunuz; Inspiron 7559 ürünü işlemcisi resmi olarak desteklenmediğinden, minimum sistem gereksinimine takılıyordu ve kurulum aşamasında CPU denetimine takılmaması için çeşitli manupile yöntemler ile win11 kurulumunu tamamlamıştım. Aygıt yöneticisinde yonga seti aygıtlarından biri düzgün kurulamadığını gözlemlemiştim. PC'de genel kullanım haricinde oyunlarla işim olmadığından, uydu TV kartı ve çanak anten uygulamalarında win11'i denedim. Lav Codec'lerde 4:2:2 video renk kodlamasında pek iyi netice alamayınca yine Win10'dan devam etmiştim.


    şimdilerde 'Win11'e yine bir şans vereyim' dedim. Sonuç: olumlu.. ..11.09.2022'den beridir kullanıyorum. İlginçtir ki, kurulum aşamasında bu sefer win11 minimum donanım gereksinimi çerçevesinde CPU denetime takılmadan, temiz kurulum başarılı bir şekilde tamamlandı. Uydu TV kartı ve uydu çanak anten uygulamalarında yaptığım testlerde aldığım performans Win10'daki gibi olduğunu görünce, Win11'den devam etme kararı aldım.


    DELL Inspiron 7559 öyle güzel bir sistem ki, hem windows 7'de 6. nesil işlemcileri destekliyor, hem de Windows 11'e de kıl payı da olsa, ekstra bir çaba göstermeden terfi edebiliyoruz.


    Artık; DELL Inspiron 7559'un işlemcisi, Win11'in son sürüm iso dosyasıyla, kurulum aşamasında minimum sistem gereksinim denetimine takılmadan kurulum gerçekleşiyor.  





  • yenersonmez kullanıcısına yanıt

    orijinal batarya bulamıyorum hiçbir yerde geçen bir yan sanayi aldım 1 saat anca gidiyordu iade ettim. güzelim laptobu batarya yüzünden kullanamıyorum 5 yılda orijinal bataryam öldü hiç gitmiyor neredeyse yarım saat.


    nasıl çözeriz bu pil işini

  • knight_offline kullanıcısına yanıt

    cihazı 5 sene kullandım sonra bundan 4-5 ay önce sattım. Cihazı sattığımda pili hala 3-4 saat gidiyordu. Yeni aldığım laptop 2 saat pili dayanmıyor. DELL laptopların en güzel yanı biostan sadece fişte kullan seçeneğinin olması yeni pc de bu yok pili bitiriyor sürekli şarjda olması. DELL için aynısını diyemem sürekli fişte de olsa biostaki bu ayar sayesinde pil uzun süre iyi gitti alan kişiye de o şekilde ayarlı verdim inş bozmamıştır.


    Sizin pilin ölmesi bundan kaynaklı olabilir biostan bu ayarı yapmadıysanız eğer

  • knight_offline kullanıcısına yanıt
    www.n11.com
    Alfabilgisayar Orjinal Dell Inspiron 15-7559. 15-7567 Batarya Dell Pil Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/alfabilgisayar-orjinal-dell-inspiron-15-7559-15-7567-batarya-dell-pil-15033787
  • 6 senedir aldığımdan beri format atmadım. Samsung SSD var iki buçuk sene falan oldu SSD'yi alalı. Kilit ekranının gelmesi 50 saniye sürüyor. Sizde durum nedir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drumtheater -- 21 Eylül 2022; 14:57:29 >
  • 
Sayfa: önceki 475476477478479
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.