Şimdi Ara

Deizmle neden bu kadar çok uğraşılıyor? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
2
Favori
5.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Kardeş yanlış anlamada, ben eski imamım, çok namaz kıldırdım. Boşuna bu hale gelmedim.


    İnsanoğlu aklına gelebilecek gelmeyecek her türlü şeye inanır da, yapar da.... Bunlara şaşırmaz oldum ben. Çok normal yani, insan her şeyi yapar.

  • Lucius24 L kullanıcısına yanıt

    EVET BİLİYORLAR. ONLARA GELİŞ KAYNAĞI GENE ALLAH'IN BAŞKA BİR RASULÜNE VEYA NEBİSİNE VAHYİ. Muhammed Allah'ın gönderdiği son peygamber, ilk peygamber değil. Artık anla şunu lütfen kardeş.


    Bak diğer bir mesajda da sana dinin daha önce nasıl bozulmuş olduğunu açıklamaya çalıştım. Niçin anlamıyorsun kardeş sen?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 30 Ağustos 2022; 23:8:12 >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    kim o resul? sen anlat hacim sen anlattikca anlarim ben ayrica ben dini sorgularim fakat kucumseme yapmam kesinlikle




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 30 Ağustos 2022; 22:55:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EmuDev E kullanıcısına yanıt

    Şimdi kılık kıyafet konusunda sünnet olarak görülen şeylerin bazıları sadece konvansiyon. Takke mesela bunlardan biri. Takke takmak kişiyi Allah'a yaklaştıran bir ibadet değil, sadece o zamanın insanlarının yaptığı bir şey. Giyim konusunda belirli kurallar olması aynı şey değil.


    Kur'an Allah kelamı. Siz bu konuyu anlayamıyorsunuz. Basit bir kullanmalık metin değil Kur'an. Çeviri bir referans materyali olarak kullanılabilir ama Kur'an çevirisi Kur'an değildir.


    Siz istediğinizi savunabilirsiniz.

  • Lucius24 L kullanıcısına yanıt

    Ben mekkeli müşriklerin dinlerinin kesin tarihini nereden bileyim? Kendileri biliyor olsalardı sence Allah'la beraber başka tanrılara da tapıyor olurlar mıydı?


    Ben Allah'ın her kavme peygamber gönderdiğini biliyorum (Nahl 36). Benim peygamberime inen vahiy yeni bir şey değil yani, Allah daha önce de bütün peygamberlerine kendi dinini indirdi. Bütün peygamberler İslam peygamberidir yani. Nasıl yahudiler Musa peygambere ineni tahrif etti, hristiyanlar da İsa peygambere ineni tahrif etti, mekkeli müşrikler de bir noktada (muhtemelen çok uzun bir süreç içerisinde) tahrif edilmiş bir dine inanıyor. İnsanların başka toplulukların dinlerini edinme gibi bir alışkanlıkları var. Yukarıda örneklerini verdim. Mesela bu tahtaya vurma işi var ya, o hareketin amacı Odin'den korunma dilemek. Norsların dinleri Germenler üzerinden buralara kadar gelmiş, unsurları hayatımıza sirayet etmiş. Böyle oluyor bu iş yani.


    Bizim kitabımız kıyamete kadar korunacak. Kendi dinlerini bozan birileri hep olacaktır ama Kur'an asla tahrif edilemeyecek (En'am 115).





  • Deistleri düşününce bir gülme geliyor. İnancınıza saygım var ama kusura bakmayın, trajikomik bir inanç Deizmle neden bu kadar çok uğraşılıyor? 


    Allah deistleri ıslah etsin (amin)

  • Deizmle neden bu kadar çok uğraşılıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden? Yanlışlasana bu önermeyi?

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Sıkıntı şurada


    Musevilikte 5 vakit namaz yok. Hristiyanlıkta 5 vakit namaz yok.


    Putperest Araplarda 5 vakit namaz var. İslamda 5 vakit namaz var.


    Umarım anlatabilmişimdir.

  • Çünkü deistleri istedikleri gibi kontrol edemiyorlar


    Aza tamam demiyoruz şükretmiyoruz hakkımızı arıyoruz neden diye soruyoruz .


    Hakkımızı cebimizdekini neden çaldınız diye soruyoruz

  • Gündem degismeye çalışıyorlar
    Ekonomik krizden dolayı küsen dindar kesimi geri getirmeye çalışıyorlar ama nafile
    Mutfaklar yangın yerine dönmüş halk marketlere gittiğinde gerçekleri görüyor
    Bakalım 2k23te neler olur supriz sonuçlar bizi bekliyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu ülkede yalnızca onların kutsalları var ve ona dokunursan cezalandırılırsın, yoksa geri kalan herkesi takan yok. Bu adamların baş finansörü ne demişti.. Bu milletin a.. koyacağız dememiş miydi?

  • Periah kullanıcısına yanıt

    Orijinal musevilikte (yani Musa peygambere inen dinde) beş vakitten çok daha fazla namaz var.


    Daha önce de söyledim sana, putperest araplar MÜŞRİK ve başka tanrılarla beraber Allah'a iman ediyorlar, dolayısıyla namaz kılıyor olmaları veya bu namazın 5 vakit olması akıl almaz şeyler olamaz. Onların sıkıntısı Allah'ın yanında başka tanrılara da tapıyor olmaları, şirk olan şey bu. Sen diyorsun ki "aha işte islamın kökü bu" (ha şa), ben diyorum ki "bunların inançları ve pratikleri kökü İslam olup bozulmuş bir sistem. Anladın mı? Anla artık lütfen:(

  • insan kendinden büyük bir güce, yaratıcının varlığına ihtiyaç duyuyor ve bunun sonucunda tanrılar çıkıyor,(isis,zeus,thor,anu,hubal (hubal:islam öncesi kureyşlilerin yani hz muhammedin soyunun taptığı kabenin baş putunun adıdır),asıl konuya gelirsek bu tanrı figürü bir zaman sonra toplumu baskı ve korku ile bir arada tutmak için dinleri doğuruyor,en basidi inanmazsan sonsuz acıya maruz kalacağını söyleyip,insanları korku ile sorgulatmadan biat ettiriyor,şu an böyle safsatalara inanmayan milyonlar olduğu için bundan beslenen hükümetlerin işine gelmiyor tabiki.

  • Way anasını sayın seyirciler, hem ben dinsizim diyorlar hemde 5 sayfa dini konuda sohbet ediyorlar. Ben hiç böyle ağız tadıyla dinsizlik hakkında sohber edemedim, wah bu cahil kafama.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teizmin çeşitli biçimlerine karşı bir alternatif teşkil ettiği için belirli bir dine mensup bulunan teistlerce dinlerinin bekasına karşı bir tehdit ve rakip addediliyor. Yalnız gördüğüm ve anladığım kadarıyla bu günümüzde daha çok Türkiye ve diğer dindar Müslüman geçinen ülkeler özelinde gelişmiş bir durum. Geleneksel dine ve değerlere, bilhassa da bunların temsilcileri olduğunu iddia edenlere karşı tepkisel bir gelişme gösterme durumu da var burada. Halbuki deizm daha felsefi olması beklenebilecek, Avrupa tarihindeki aydınlanmacı ekollerin genel dinsel veya inançsal duruşunu çağrıştıran bir pozisyon. Aslında aydınlanmacılar gibi geleneksel dinin kurum ve değerlerine ve savunucularına tepkililer. Özellikle tıpkı aydınlanmacılar gibi onları bağnaz ve ahlaksız addediyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Hocam Muhammedden önce Mekkede yaşayan insanlarda semavi din inanışı yada izleri varmıydı varmı bi bilginiz. Arkadaş Musevilikten esintiler olduğunu iddia etti, ben Medinelilerin musevi olduğunu sanıyordum.

  • furkangunes04 kullanıcısına yanıt

    baban ogretmen mi ad1 ihsan mi dogru soyle


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    deizm = teizm


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abd-el-uzza

    Abd-el-menaf

    Abd-el-lah (عبد الله)


    Adam putperest. Bütün çocuklarına put ismi koymuş. En alttaki putun arapça yazılışına bakın. Bir yerden tanıdık geliyor mu?

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.