Şimdi Ara

Dedemin başına gelen ve günlüğünde okuduğum olaylar.[+18]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
210
Cevap
73
Favori
7.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar günlüğü 7-8 yıl önce okumuştum. Küçük olduğum için anlam vermemiştim. Yinede yazdıkları bana hep karanlık gelmişti. Her neyse. Yıl 1955 civarı. Dedem daha 17-18 yaşında bir delikanlı. O zamanlar okuma yazma bilen az kişiden biri olduğu için dedem gelen telgrafları ve mektupları ilgili yerlere götürmekle görevliymiş. Okuma yazma ile görevi ne alaka demeyin. Aynı zamanda görevin raporlarını tutması, doğru mesajı doğru kişiye vermesi mühim o zamanlar. Olaya dönelim. Dedem görevini yürütürken elektrik uzun süre ile ulaşmayınca komutanının özel isteğiyle Sivas'tan Ankara'ya önemli bir mesajı götürmesi istemiş. Yanına süvari birliğinden bir er vermişler. Adamın adı Memed. Dedem adamın 45 yaşlarında olduğunu yazmış. Her neyse. Ikisi birlikte yola çıkmışlar. Gidecekleri yol uzun. Atları yorgun. (Arada birkaç köye uğramışlar) Mecburen yol üstündeki köylerden birinde sabah durmuşlar. Etraf sisli ortalıklarda kimseler yok. Dedem her Insan gibi korkmuş. Memed'e bakmış. Bir şeyler mırıldanıyor. Memed ona dönüp Huzursuz oldum girelim bir eve demiş. Evlerin kapılarını calmışlar açan yok. Köy sanki boş. Çalmadıkları kapı kalmamış. Köy meydanında beklemeye karar vermişler. Köyün kahvesine uğramışlar. Dedem gördüğü şeyi tarif etmekte zorlanmamış. Yerde sırtüstü yatan gözleri sonuna kadar açık bir delikanlı duruyormuş. Dedem ağlamaya başlamış. Genci sarsmışlar boşluğa öylece bakıp duruyormuş. Memed bildiği duaları okumaya başlamış. Dedemde ona eşlik etmiş. Bu sırada kahvenin çaprazındaki küçük bir kulübeden bir adam hızla yanlarına gelmiş.


    Adam Memed'e kolundan tutmuş. Dualar okuyarak kulübeye girmişler. Girişin sol tarafında perdelerin kapalı olduğu içeriye hiç ışık girmeyen odaya geçmişler. Yerde birbirine kenetlenmiş iki kız kardeş oturuyormuş. Hemen yanlarında anneleri. Kızların gözleri ağlamaktan şişmiş. Kimse konuşmuyormuş odada. Dedem kendini tanıtmak istemiş. Ağzını açar açmaz ev sahibi sus işareti yapmış. Sonra mindere uzanmış. Dedem saatlerce oturmuş. Hiçbir şey yapmamış. Bir süre sonra ortamın rahatlığında uykuya yenik düşmüş. Dedem uyandığında çoktan akşam olmuş. Oda küçük bir kandille aydınlanıyormjş. Memed'e ev sahibi bir köşede kısık sesle konuşuyor anne ise kızların saçını tarıyormuş. Dedem bu sefer kendini tanıtmış. Ev sahibinin adı Garip'imiş. Kendi halinde bir çiftçiymiş. Bunlar Dedem için önemsizmiş. O kahvedeki gence ne olduğunu merak ediyormuş. Sormaya cesaret edememiş. Tekrar köşesine dönüp ışık altında not almaya başlamış bu sırada kapı büyük bir gürültüyle çalmaya başlamış. Kızlar ağlamaya adam dua etmeye başlamış. Memed'e Garip Ata'ya katılmış. Bağırarak dua etmişler dakikalarca.

    Durmadan 15-20 dakika dua etmişler. Kapı nerdeyse kırılmak üzereyken vurmayı kesmişler. Adam dua etmeyi bırakmış Memed korkudan devam etmiş dua etmeye. O zamanlar yaşlı sayılabilecek birinin bu derece korkması dedemide etkilemiş. Dedem başını ellerinin arasına almış ne olduğunu düşünürken meydanda sesler gelmeye başlamış. Biri tüfeğini 1-2 el ateşlemiş. Memed'e göz göze gelmişler. Tüfekler atların eğerinde kaldığını hatırlamışlar. Memed tüm olanları unutmuş. Tüfeğin derdine düşmüş. Dışarıdan gelen bağırışlar artmış. Dikkatli dinlediklerinde bir grup dua ediyor birkaç kişi ise çığlık atıyormuş. Bir el ateş sesi, bir el daha. Peş peşe 4-5 el daha tüfeklerdeki fişekler bitene kadar. Çığlıklar kesilip sadece dua edenlerin sesi duyulduğunda Memed bir gazla kapıya yönelmiş. Ardından Garip ve sonra dedem. Dışarı çıkmışlar. Tekrar dua ederek meydana gelmişler. 7-8 kişi ayakta dua okuyor üçünün elinde tüfek. Hala dumanlar çıkıyor tüfeklerden. Yerde yatan 3 kişi. Her taraf kan içindeymiş. Ortalarında kahvedeki delikanlı. Saçmalar her tarafına saplanmış. Gözleri hala açık boşluğa bakıyor.


    Köylüler cesetlerin karşısında gayet soğukkanlı bir şekilde duruyorlarmış. Memed tüfeğini köylünün elinden almış. Bu sırada evlerdeki kadınlar, çocuklar, tüm köy halkı meydanda toplanmaya başlamış. Dedem ve Memed'i süzmüşler dikkatlice. Köyün yaşlılarından biri öne çıkmış. Kahveye doğru hareketlenmiş. Nerdeyse tüm köy halkı adamı takip etmeye başlamış. Birlikte kahvenin önüne gelmişler. Kahvenin kapısı kırık, masalar, sandalyeler yerdeymiş. Gözleri şişmiş çocuklar, yorgun anneler, babalar olanları hiç sorgulamamış. Birlikte kahveyi düzenlemeye başlamışlar. Dedem siniri bozulduğu için gülmeye başlamış. Tüm bu olanlara rağmen köy halkı normal karşılamış her şeyi. Yanı başlarında duran cesetleri bile. Kimsenin aklı başında değil diye düşünmüş. Yola çıkmak istemiş tek başına. Yapamamış. Her yer karanlık. Yiyecek yok,su yok, at yok. Çaresiz dönmüş, bakmış Memed'e. Köylülerden çarşaf, battaniye tarzı şeyler isteyip cesetlerin üzerini örtmüşler. Dedem yaşlının yanına tek gitmeye, olanları sormaya cesaret edememiş. Memed'le birlikte gitmişler sormuşlar yaşlıya tüm bu olanları. Anlattıkları karşısında hayrete düşmüşler. Kahvede bulunan genç kendi halinde bir delikanlıymış. Bölge kışları soğuk olduğundan yakacak sıkıntısı çekiyorlarmış. Yakınlarda küçük bir koruya odun kesmeye gidermiş bu genç. Kestiği odunları köyde satar geçimini sağlarmış. Yatalak babasına ve küçük kardeşine bakarmış. Genç bir gün yine koruya odun kesmeye gitmiş. Akşam olmasına rağmen dönmemiş. Köyde sevilen biri olduğu için köy halkından gönüllü 5 kişi onu aramaya çıkmış. Saatlerce aramışlar gençten hiçbir iz yok. Köye geri dönmüşler. Onlardan yaklaşık bir saat sonra genç geri dönmüş. Kahvedeki köy halkı. Gencin yanına koşmuş hemen. Gencin üstünde hiçbir şey yok. Elinde sadece baltası. Kış günü aşırı terli. Vücudu sıcak. Öylece ileriye bakıyor. Genci götürmeye çalışmışlar direnmiş. Blatasını sallamış köylülere. Çığlıklar atarak ve koşarak. Evine girmiş. Köylüler takip etmiş çalmışlar kapıyı açmamış. Birine zarar vermesinden korkup bırakmışlar kendi haline. Bir hafta sonra genç her gün kahveye gidip dedemlerin bulduğu gibi beklemey başlamış. Hiç kıpırdamıyor, arada bir çığlık atıyormuş. Köylüler ne denediyse olmamış. Vazgeçmemiş. Dedemlerin köye geldiği güne kadar da devam etmiş. Köylülerin sabrı taşmış o gece. Köyde huzur kalmadı diyerek köy muhtarının evinde toplanıp kahveye gitmişler gece. Yolda dedemlerin atlarıı ve tüfeklerini bulmuşlar. . Yaşlının anlattığına göre yatalak babası ve kardeşide o gece ordaymış. Yatalak birinin birden yürümesinden korkan köylüler korkarak ateş etmişler. 3 mermide yere düşmüş babası. Sonra genç, sonra da kardeşi. Dedem anlatılanlardan korkmuş sabah olur olmaz gitmeyi kafasına koymuş.

    Dedemin korktuğunu anlayan köy imamı kalması için Memed ve dedemi evine davet etmiş. İmamın evinde kalmanın verdiği rahatlıkla dedem hemen uyumuş. Bu rahatlık çok sürmemiş. Gecenin bir yarısı Memed bağırarak uyanmış. Arapça kelimeler söylüyormuş. İmam koşarak odaya girmiş. Başlamış dua okumaya. O okudukça Memed daha fazla çığlık atıyor, çırpınıyor, Arapça kelimeler söylüyormuş. İmam dedeme onu sıkıca tutmasını söylemiş. Dedem tutarken imam kulağına eğilip daha şiddetli dua okumaya başlamış. Evin hanımı bu arada tas içinde su getirmiş. İmamın eşi bir bezi tasın içine daldırmış. O da dua okumaya başlamış. Ardından bezi Memed'in alnına sürmüş. Bez simsiyah olmuş. Eli yüzü tertemiz sürekli abdest alıp temizlenen adamın yüzünden her silişte daha da siyah bir su çıkıyormuş. Bir süre sonra tasın içindeki su simsiyah olmuş. İmam yavaşlamış, eşi yüzünü silmeyi bırakmış. Memed susmuş. Gözleri açık boşluğa bakıyor. Dedem korkudan donup kalmış. İmam birkaç kere bırak demiş. Anlamakta güçlük çekmiş. Bir süre sonra bayılmış. Kendine geldiğinde hala bayıldığı yerdeymiş. Hiç kıpırdamamış yerinden. Yanında gözü açık tavana bakan Memed'ten başka kimse yokmuş. Korkmuş birine seslenmeye. Kandilin etrafa yaydığı az ışıkta raporunu yazmak istemiş. Denemiş ama titremekten yazamamış. Başını ellerinin arasına alarak oturmuş bir süre.

    Sabaha kadar uyumamış dedem. Sabah biraz uzandıktan sonra imam uyandırmış. Dedem ne olursa olsun gitmeye kararlıymış. Ama Memed'iyalnız bırakmayı kendine yediremiyormuş. İmam ve Garip'i yanına çağırmış. Yardım getirmek için gitmek istediğini fakat tek başına gidemeyeceğini söylemiş. Garip ve İmam birkaç genci toplayıp dedemin yanına gelmişler. Ellerinde tüfek, sırtlarında erzak, altlarında atları. Yola çıkmaya hazırlarmış. Öğle vakti gençler helaleşmek için meydanda toplanmış. Bu sırada bir köşede sessizce duran Köyün yaşlılarından biri gitmelerine itiraz etmiş. Kimsenin onlara inanmayacağını cesetleri bir kılıf uydurulması gerektiğini söylemiş. Aksi taktirde ürünlerini kimsenin almayacağını, kimsenin köye uğramayacağını söylemiş. Köylüler yaşlıya katılmış. Dedem itiraz etmek istemiş. Bir faydası olmayacağını düşündüğünden ses çıkarmamış. Cesetlerin eşkiyalara ait olduğunu Dedem ve Memed'e köyden geçtiği sırada ateş açtıklarını çatışma sırasında eşkiyaların öldüğünü memed'in olanları kaldıramayıp delirdiğini anlatmayı planlamışlar. Dedem ler hemen yola çıkmışlar. Sabah olmanın verdiği rahatlıkla belasız bir yolculuk getirmişler. 3 saat sonra Kayseri'ye varmışlar. Dedem jandarmalara olayları planladıkları gibi anlatmış. Askerler köylülere ve Memed'e yardım için köye gitmişler. Dedem mesajı Kayseri'den telgraf yoluyla Ankara'ya ulaştırmış. Olaylardan 1 ay sonra terhis edilmiş. Ne o köye uğramış ne de memed'in görmüş bir daha.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ragnar Lodbrok -- 23 Ağustos 2013; 22:24:39 >







  • Bekliyorum
    Bu arada zaten valhalla'ya gitmeyeceksin
  • Bekliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önlerden alalım yerimizi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayıp insan dedesinin sırrını paylaşır mı? Takip.
  • başla
  • Hadi bakalim onlerden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  •  Dedemin başına gelen ve günlüğünde okuduğum olaylar.[+18]
  • Başla can sıkıntısı
  • ilgi çekici
  • önlerdende 18+ derken korkunç mu yoksa başka türlü mü ona göre alacağım.
  • Cok Guzel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesin atakan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep seninleeeee ben varrrıııım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beklemedeyik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi anlamda +18?

    mı yoksa korku mu
  • Hadi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reserved.
  • sazan.avi geliyor
  • Önlerden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.