Şimdi Ara

Dedemi de Kara listeye aldım (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
9.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
122 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bende dedemi ve anneannemi 8-9 yıldır görmüyorum ve duymuyorum ölürlerse cenazelerinede gitmem kesinlikle zaten hakkım helal değil. Çünkü tam hak yiyici, kız evladını dışlayarak oğulları arasında milyonları bölüştürdü oğullarının taksisi,minibüsü ve her birinin 3-4 tane evi var biz ise kirada oturuyoruz, Milyonları oğullarına hibe ederken oturup bunca yıl oğullarım için çalıştım diyecek kadar da şerefsiz bir insandır, zaten annem doğunca sağa solu tekmelemiş kız evlat diye. El gözüyle baktı bize torunlarına, ona rağmen gerçek has torunlarının düğününe vs gittiğimizde show yapıp kovmuştu başı açık diye annemin vs. Yani tam görgüsüz bir kesimden. karşılaşsam yüzüne tükürürüm, yardım dilense arkamı döner giderim o derece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 19 Ağustos 2020; 12:25:58 >

Geçen arkadaşlarla otururken(22~28 yaş) konu birden soya geldi, kız çocuğuna "soydan" dolayı yapmayacaklarını anlatmaya başladı bir tanesi.

Ben bu insan(lar)lamı bu kadar samimi oldum dedim kendi kendime, yıl olmuş 2020 hala bu zihniyetlerin olduğunu görmek üzüyor. Cahiliye dönemindeki gibi canlı canlı gömün bari birde. Kendi soyisimlerini taşıyacak çocuğa herşey mübah, diğerleri hayatta kalsın yeter. Zihniyet bu. İslam öncesi cahiliye döneminde mi yaşıyoruzda haberimiz yok? Yazık. Bu olay vesilesiyle bu şahısın çıkar üstüne kurulu ilişkiler kurduğunu farkedince mesafemi açtım tabi artık.

Malesef günümüz yaşlılarının çoğunda bu bahsettiğim zihniyet var, fakat bazı gençlerdede bu zihniyeti görmek üzüyor. Bu zihniyete sahip şahısların hal ve hareketleri bana acınası geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilirKişi00 -- 19 Ağustos 2020; 12:52:2 >

• Benim anneAnnem de iyi kadındı ama hollanda da yaşayan tek oğlunu ve onun çocuklarını bir başka severdi. Türkiyede tek kalan çocuğu annem olunca hep biz gidip ilgilenirdik. Sanki ihtiyaçları varmış gibi

Dayımın çocuklarına altın künyeler, bisikletler, yengeme elbiseler, kışlık özel yün yorganlar yaptırır dayım yazın tatil dönüşü minibüsün arkasına doldurur götürürdü hepsini.

Birde bizim kocakarı kışın kendi giderdi hollandaya. Kışın Vize almasıydı havaalanına götürmesi hep bizden. Kilo kilo peynir, sucuk, yufka ekmek, bal tereyağı 5 çuvalla giderdi. Havaalanında ekstra para isterlerdi kesinlikle param yok ben yaşlı kadınım derdi. Artık herkes uçağa yerleşir en son alalım bari deyip parasız götürürlerdi ekstra yükü. :))

Rahmetli oldu şimdi yattığı yer nur olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi burada yadsınamayacak bir durum var: Bir yaşlı insanın hiç parası pulu olmaz, o insana bakmak zorundasın. ha bakmayan çocuğu vb. varsa bu o bakmayanın şerefsizliğidir. Ama bir yaşlı insanın 3-4 evi olur, oradan buradan geliri olur, tüm parayı diğer çocuklarına torunlarına yedirirken sana hiçbir şey vermesse, o zaman bakmak zorunda falan değilsin.

Bide kız evlat ve torun ayrımcılığı var. Bu zaten en beteri. Böyle insanlarla deden de olsa baban da olsa ilişkiye keseceksin. Ya da koparabileceğine bakacaksın  

• Ne çok aynı durumu yaşayan varmış.Benim dedem ve babaannem çoğunun aksine kızlarına aşırı düşkün insanlar.Babam tek erkek çocuğu olmasına rağmen 2 halama tapacak şekilde değer verirler bizim büyükler.Fazla mal mülk yok ama olanı maaşı hep kızlarına ve onların çocuklarına yani kuzenlerime yedirirler.Dedem şubat ayında vefat etti o güne kadar hep böyle oldu ve bunu şimdi babaannem devam ettiriyor.Bu yüzden hep halalarımla aramızda bi gerginlik var.Uzak olsunlar evi parası altını batsın diyoruz bizde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

hocam istemeyi mi bilmiyorsunuz acaba? Hani maaş a zam gelmez, getirmedi getirmedi diye evde ağlarlar ama bakarsın ne patronun haberi var ne olup bittiğinden ne başkasının. Bu durum işte Amerikada kadınların az ücret almasına sebep oluyor, genel olarak istemiyorlar, isteyemiyorlar. Geç olmadan ciddi ciddi konuşun konuşabilirseniz.

Intel 4460/Sapphire R9 380X/Gskill 8GB RipjawsX/Msi H-81M Pro-Vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/Logitech G300/Logitech G103/Logitech F310/Sony Xperia X
  • CockroachHunteR kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin verdiğiniz örneklerle benim verdiğim örnekler çok farklı. Bizim evimiz yanmış sokakta kalmışız maddi olarak daha ne kadar kötü bir duruma düşerbiliriz. Amcanızın olayına gelince de bana kalırsa, "nasıl olsa babam bana bakıyor ne çalışcam" diye düşünüyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Intel 4460/Sapphire R9 380X/Gskill 8GB RipjawsX/Msi H-81M Pro-Vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/Logitech G300/Logitech G103/Logitech F310/Sony Xperia X
  • Herşey olmuş para insanlığın canı bile para

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.