Şimdi Ara

Debriyaja basılı tutarak araba çalıştırma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
1
Favori
9.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende hep debriyaja basarak çalıştırırım alışkanlık oldu tamamen,bazen araç çalıştırırken elim vitese gitmiyor önce ama ayağım hep debriyaja gidiyor alışkanlıktan dolayı.

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Bu ABD'de zorunlu bir güvenlik standardıdır. Sebebi malum. Ölüm/yaralanmaların hatrı sayılır bir kısmı park yerlerinde, evin bahçesinde, yani insların kendilerini en rahat hissettiği ve gevşek davrandığı ortamlarda oluyor.

Tabii dünya siyah-beyaz değil. Karşı argüman da var (veya vardı). O da der ki: Olur da araba olmadık bir yerde, mesela hemzemin geçitte stop eder de çalışmazsa marş motorunu kullanarak bu durumdan kurtulabilirsiniz. Bu nedenle marş sırasında kavramanın kullanılmasına izin verilmeilidir. Bu konuda da Volvo'nun bir zamanlar ısrarcı olduğunu hatırlıyorum.

* * *

Motorla beraber şanzıman dişlileri de dönmediği için marş devri hızlanır ve çalışma kolaylaşır, akü üzerindeki stres azalır. Pratik olarak hem güvenlik hem de mekanik açılardan faydaları var.

Güzel açıklama olmuş, bende her zaman debriyaja basarak aracı çalıştırırım.

• corsa c easytronic aracım N konumunda frene basarak çalışırdı...
    şimdi tam otomatik 6 ileri aracım P konumunda frensiz kontagı çevir çalıştır...(ama ben yinede frene basar çalıştırırım)

• İnsignia da da debriyajsiz calismiyor

Orijinalden alıntı: Darkimore

Araba debriyaja ve frene basarak çalıştırılır.

Ekleme:3. ayak olmadığı için gaza sol el ile basıp sağ el ilede marş yapmaya çalışacaksınız.Binevi sabah sporu yani.Adamlar düşünmüş

quote:

Motorla beraber şanzıman dişlileri de dönmediği için marş devri hızlanır ve çalışma kolaylaşır, akü üzerindeki stres azalır. Pratik olarak hem güvenlik hem de mekanik açılardan faydaları var.

Kısa ve net bir şekilde açıklanmış

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Bu ABD'de zorunlu bir güvenlik standardıdır. Sebebi malum. Ölüm/yaralanmaların hatrı sayılır bir kısmı park yerlerinde, evin bahçesinde, yani insların kendilerini en rahat hissettiği ve gevşek davrandığı ortamlarda oluyor.

Tabii dünya siyah-beyaz değil. Karşı argüman da var (veya vardı). O da der ki: Olur da araba olmadık bir yerde, mesela hemzemin geçitte stop eder de çalışmazsa marş motorunu kullanarak bu durumdan kurtulabilirsiniz. Bu nedenle marş sırasında kavramanın kullanılmasına izin verilmeilidir. Bu konuda da Volvo'nun bir zamanlar ısrarcı olduğunu hatırlıyorum.

* * *

• Özellikle site içindeki araç park yerinde tekeri park bitiş duvarına sıfırladığımızda olurda 1 viteste aracı çalıştırırsak duvarı aşıp aracı havada bırakma riski var

Orijinalden alıntı: deserthawk

Viteste unutmamak için olsa gerek. Tiptroniklerde de birden araba kendini ileri atmaya çalışmasın diye frene basıyorsunuz.

bunu ilk defa duydum
  • Araç kendini ileri atmasın diye frene basmak bence tehlikeli, aracın kendini ileri atması daha iyi, sen birde frene basarsan dişlileri zorlarsın çünkü aracın ileri hareketini engellemiş olursun, dişlilere felaket bir yük biner.

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Araç kendini ileri atmasın diye frene basmak bence tehlikeli, aracın kendini ileri atması daha iyi, sen birde frene basarsan dişlileri zorlarsın çünkü aracın ileri hareketini engellemiş olursun, dişlilere felaket bir yük biner.

hocam arkadaşın şanzımanı arızalı galiba ben daha çalıştırırken hiç frene basmadım

Vites boşta + frene basılı tut START

Vites her hangi birinde + frene basılı tut START

bizimkide bu şekilde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Benim araba da anahtarı takmadan çalışmıyor. Güvenlik süper.

Bizdede çevirmeden çalışmıyor Teknolojinin geldiği nokta çok sevindirici.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 29 Haziran 2011; 13:59:17 >

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

Orijinalden alıntı: Darkimore

Araba debriyaja ve frene basarak çalıştırılır.

Frene niye basayım acaba?

El freni tam tutmayan araçlar için bir önlem diyebiliriz. Aracı boşa aldığınız an el freni kaçırıyorsa öne arkaya frene basmak buna bir önlem olabilir.
    Öte yandan otomatik vitesli araçlarda da zaten frene basmadan çalışmıyor araba.
    Eğer bunu okuyorsan, bu uyarı senin için. Bu anlamsız forum imzasından okuduğun her kelime hayatından harcanan diğer bir saniye demek. Yapacak başka işlerin yok mu? Hayatın gerçekten bu kadar boş mu da bu anları daha iyi geçirebileceğin bir yol düşünemiyorsun? Yoksa saygı duyduğun ve inandığın bu otoriteyi ortaya koyanlardan çok mu etkilendin? Okuman gereken her şeyi okur musun? Düşünmen gereken her şeyi düşünür müsün? Sana alman gerektiği söylenen her şeyi satın alır mısın? Evinden çık, karşı cinsten biriyle tanış, gereksiz alışverişleri ve mastürbasyonu bırak. İşinden ayrıl, bir kavga başlat, yaşadığını kanıtla. Eğer insanlığını ispat edemezsen, bir istatistik olarak kalacaksın. Artık uyarıldın...
  • quote:

quote:

o da bişeymi,benim araba kontağı açmadan düğme ile çalışıyor,ciddiyim

edit:imla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıraslan -- 29 Haziran 2011; 15:39:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: okuryazargezer

quote:

quote:

o da bişeymi,benim araba kontağı açmadan düşme ile çalışıyor,ciddiyim

Amcamın Murat 124'ü nün kapıları çivi ile açılırdı. Kontak ta ucu dar bıçakla çalışırdı.

Neyse. Konu fazla dağılmasın. Debriyaja basmak güvenlidir.

• Debriyaja basılı çalıştırırsanız motor daha çabuk yağlama yapmaz mı?
    Öyle bir şeyler hatırlıyorum

Novitec Bravo 1.4 T-Jet 170PS Sport

• Başka bir soru sorayım. Debriyaja basma ile, vitesi boşa alıp ayağı debriyajdan çekme arasında fark var mı? Hemen yok demeyin. Çünkü ardından şunu diyebilirim size.

Vitesi boşta arabanın debriyajına basınca motorun sesi bir parça değişiyor. Bunun sebebi nedir?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.