Debriyaj pedalı yaylanma sorunu
1 Mobil
-
-
İçerideli pedal olabilir. Wd 40 gibi sprey yağlayıcı sıkabilirsin. Yada bir peçeteye sıvı yağ sür peçeteyide debriyaj pedalındaki yaya.
Eğer sorun çözüşmediyse debriyaj bilyesi. Ama oda çıv çıv yapardı. Bilye değişecekse baskı balata da genelde değişir bilgin olsun şanzıman açılmışken kimse değiştirmeden kapamaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 1 Eylül 2025; 9:11:2 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Hocam ilk arabam çok anlamam ama, kavramada hiç bir sorun yok. Konfor ve ergonomi olarak rahatsız etmese böyle kullanılır yani. Debriyaj yayı diye bişey var mı diye baktım varmış. O mu bozuk acaba?
_____________________________ -
Debriyaj pedal yayı olabilir dediğim gibi yağlayıp denersin çözümü.
Baskı balata ile değişiyor kutudan çıkıyor yay
Fluencelerdede aynı sistem var
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Ciddi mi ya?.. Yay tek olarak da satılıyor ama?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 1 Eylül 2025; 12:10:56 >_____________________________ -
Hocam bence kesin pedal yayı. Konfordan başka bir sorun yok çünkü debriyajda. Kavrama sorunu, cızzlama filan hiç bişey yok. Pedal yayı ayrı satıldığına göre değişimi için baskı balata sökmeye gerek olmaz değil mi?
Hocam normalde sökülmeden değişir pedal yayı ama clioları bilmediğim için birşey söyleyemem
Ama büyük bir ihtimal gerek olmaz diye düşünüyorum
Peki. Çok teşekkür ederim. Size de @sissil hocam. Değiştirip sonucu yazacağım.
Bu debriyaj bilyesi ile Clio 2 aynı değil. Alakası yok . Clio 2 ufacık birşey. Fluence clio3 Megane 2 vs hepsinde hidroliktir clio2 hidrolik değil.
Ayrıca arkadaşın sorunu debriyaj rulmanı da değil pedal yayı. Alakasız yani.
Resim attığım yorumun son cümlesinde belirttim haklısınız
Hocalarım bugün bi ustaya gösterdim, debriyaj halatı olabilir dedi. Mantıklı mıdır?

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

Hızlı