Şimdi Ara

debriyaj kullanımı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yeni kullanmayı öğreniyorum. Bana işin tekniğini anlatırmısınız arabayı devamlı stop ettiriyorum. Şimdi bu işin bir teklniği varmıdır nedir birde onları deniyeyim. Ayağımı debriyaja koyuyorum. hafifi çekiyorum araba titriyor o sırada gaza yükleniyorum yavaş yava çekyorum stop ediyor araba birden mi çekiyorum ayağımı onuda tam bilmiyorum ama bu işin tekniği nedir?

• motorun yağında ve suyunda eksiklik yok di mi, takviye yapmayı unutma..

bunun taktiği şudur. sol ayağının tabanı, japonla yapıştırılmış gibi debriyaj pedalı üzerinde sürekli duruyor olacak.
    en iyi çalışma yöntemi, dur kalk yapmaktır. tek bir araç üzerinde eğitimini ilerletirsen, farklı araca bindiğinde yadırgamazsın.

ss alabildiniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 9 Nisan 2010; 17:31:54 >
  • gaza basıyon gidiyo, bi kaç pedal var hepsine bas sırayla bulursun gazı
  • hocam senin taktikle yola çıkarsak sanırım ölürüz biz sağ ayağımın tabanı debriyajın üstünde mi duracak
  • Debriyajdayken gaza yüklen hafif hafif yükselterek. Bu yükselme ile orantılı olarak debriyajdan ayağını kaldır. Aynı orantıda olsun, bu şekilde araba kavrama noktasında kalkar. Pratik yaparak sende kavrarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avrupai

hocam senin taktikle yola çıkarsak sanırım ölürüz biz sağ ayağımın tabanı debriyajın üstünde mi duracak

SS alın .

• hemen sol yapmışsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lastik Basıncı hakkında yardım
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ilk debriyajı yarısına kadar çek sonra gazı kökle stpo ettirmemiş olursun
  • arkadaşım şu ana kadar sana yorum yaanlar hakkında pek bir şey söyleyemiyeceğim fakat sana şunu söyleyim.. burda onların yazdıklarını sokakta hangi adama söylersen söyle sana aynını söyler xd

yani san anlatmak istediğim şey bunların hiç birini deneme bak bu yazdığım yazıyı okuduktan sonra git arabana bin ve şunu dene arabayla bir bütün olmayı sanki o araba sen bir parçanmış gibi davranmayı dene motorun sesini hisset debriyaja gelince sakın ve sakın gaza basamana gerek bilem yok yarım debriyaj taktiğini kulan debriyajı yarım yaptığın anda araba sende sanki izin istercesine kalkıp gitmek ister o anada gaza istediğin gib bas ve araba artık senın bir parçan ... işte herşey okadar motorun sesine kulak vaer

• quote:

Orijinalden alıntı: scrafea

ilk debriyajı yarısına kadar çek sonra gazı kökle stpo ettirmemiş olursun

hocam bu seferde ileri fırlamayalım
  • Farklı yöntemler var ama,
    İlk önce debriyajı hafifçe çek vitesin titremesini hisset-çok hafif- titreyince hafifçe gaza bas.Biraz gidince debriyajdan ayağını yavaşça çek.Unutma sakın hızlı hareket etme.
    Ayrıca gaza ne kadar basacağını yolun eğimine göre ayarla.Düz yoldaysa 1500 devirde hayli hayli kaldırırsın mesela.
  • Yavaş yavaş debriyajdan çek yavaş gaza bas bunu zaten biliyorsun söylemeye gerek yok

Bol bol deneme yap olay bu kadar basit.. Taktik filan yok anlayacağın
  • Arabayı ilk hareket ettirdiğinde birkaç metre yarım debriyaj git, sonra debriyajdan tam çek ayağını
  • Bende ehliyetimi yeni aldım ama önceden araba kullanmışlığım var fena sayılmam. Öncelikle bilmelisin ki gaz ve debriyaj arasında bir ters orantı vardır. Gaza hafiften yüklenirken debriyajıda hafifçe bırakırsın aynı anda. Debriyajı önce bırakıp sonra gaza yükleneyim deme. Şöyle söyleyeyim debriyaj gaza bastığında motorda oluşan gücü ve devinimi tekerleklere iletmeye yarar. Debriyajı bıraktığın ölçüde motor gücü tekerleklere gidecektir. Birden bırakırsan hiç iyi olmaz. ayağını debriyajdan hafif kaldırarak motorun gücünü tekerleklere yavaş yavaş göndermiş olursun daha iyidir. Gaz terazinin bi tarafı debriyajda diğer tarafı gibi düşün bence. Biri indiğinde diğeri kalkıcak ama ağır ağır dikkat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzeymavi -- 9 Nisan 2010; 17:50:47 >
  • Ayağını kavrama noktasına getirdiğinde , bas gaza sonra stop etmeyecek hıza geldiğinde çek. Hemen acele etme çekmekte
  • quote:

Orijinalden alıntı: Balotelli

Debriyajdayken gaza yüklen hafif hafif yükselterek. Bu yükselme ile orantılı olarak debriyajdan ayağını kaldır. Aynı orantıda olsun, bu şekilde araba kavrama noktasında kalkar. Pratik yaparak sende kavrarsın

düz yolda gaz vermeden kaldırmaya da çalışabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan

Arabayı ilk hareket ettirdiğinde birkaç metre yarım debriyaj git, sonra debriyajdan tam çek ayağını

+ Bunu demek için girmiştim.
  • araba neden stop eder
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayaz19

quote:

Orijinalden alıntı: orhan

Arabayı ilk hareket ettirdiğinde birkaç metre yarım debriyaj git, sonra debriyajdan tam çek ayağını

+ Bunu demek için girmiştim.

akşam deniyeceğim bunu teşekürler
  • usta çok basit 1 e tak debriyaja yarım yada full bas gazı çok hafif ver araba kendini atmıycak şekilde debriyaja nazik davran hafif hafif kaldır gazdan çekmeden sonra full çek bukadar basit..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.