Şimdi Ara

Yeni balata hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabanın balata sını değiştireli nerdeyse 1 ay oldu sürtme sesi geliyordu, bende fazla yol yapmadığım için araç çoğunlukla yattığı için alışma süreci felan diyordum da, bugün 400 km yol yaptım geldim araç hala düşük hızdayken frene basınca sürtme sesi geliyor hem de öyle az bir ses değil bayağı ses geliyor vakit de geç olduğu için götüremedim de aklıma takıldı, balataları mı ters taktı ne yaptı, bir yere birşeyler bayağı bayağı sürtüyor, ıslık sesi de değil...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• geçmiş olsun diskleriniz çizilmeye başlamış
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

geçmiş olsun diskleriniz çizilmeye başlamış
    Ücret çok tutar mı...

Bir de ben balata değiştirmeden önce bu sesin milyonda biri yoktu, balatayı takanların bunu yapma ihtimalleri yok mu

• CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Diskte sorun olsa balatayı değişirken farkederlerdi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • berkenarjen B kullanıcısına yanıt
    Çok kafana takıldıysa tekrar git ustaya göster. Sorun yoksa malzemenin alışmasını bekleyeceksin.

• Balata trw ise başlarda ses yapabilir çünkü üst katmanında zımpara var ve diski düzlüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: BoorMan

Balata trw ise başlarda ses yapabilir çünkü üst katmanında zımpara var ve diski düzlüyor
    Bosch balata ön arka

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Montaj hatası az rastlanan bir şey değil. İyi ustalar da hata yapabilir. Balata değişirken sırasıyla bir sürü işlem yapılıyor. Su deflektörü eğrilebilir, bir şey yanlış sıkılır, ters takılmış olabilir. Balatanın arlkasında boşluğu alan yayları doğru hizalanmamıştır veya hiç takılmamıştır. Balatayı çıkarmak için pistonu geri iterken yanlış bir yöntem kulllanmışlardır, piston contası dönmüştür... Kontrol etmekte fayda var.
  • 21 bindeki ate balatalarımı ses yapmaya başladığı için kendim değiştirdim..

diski az çizmişti onuda söktüm ve tornaya götürdüm

torna 40 tl ve balataya 150 verdim

işçilik benden harkulade oldu

bu süreçlerin herhangibirinde eksik olursa ses gelir,sadece balata değişmişse yeni ve sert balata diski çizecektir.

daha doğrusu diskteki daha önceki oluklu yol balata ile karşılaşınca balatanın alışma ve kendini o yola alıştırma süresi diyelim kısaca..

ve ses gelir.
  • her zaman bosch balata alırdım. bu sefer kore araçlarının tedarikçisi mando diye balata takalım dediler bosch u aratmazmış. taktıralı nerdeyse 1.5 sene oldu hala ötüyor. bazı balataların yüzeyi daha sert oluyormuş. yine de ustanıza göstermenizde fayda var.
  • 400 km yaptınız ama freni hiç kullanmadıysanız balata rodajı bitmemiş olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün götürdüm takan yere, diyor ki ses alamadım biraz daha sür dedim neyse ses geldi bu sefer de diyor ki hoca bu ses balata dan değil ki, e dedim balata dan önce yoktu,sonra dedim mdm balatadan değilse neden yapıyorsa onu bul yap...

Sonuç olarak ön balataları çıkardı, zımparaladı, sprey sıktı, taktı gene laf olsun diye, eve geldim gene ses geliyor...

Son sonuç iki karıda fazla olsa üç katı da para versem bundan sonra yetkili servisçiyim...

Neyin ustası bunlar ya...

Elde edilen kar olarak da, arabayı yıkattırdım geldim:)))

• Bosch balata ses yapıyor diyorlardı kullananlar yan sanayi olarak ATE iyidir ondan sonra TRW mesela textar içinde iyi ama ses yapıyor diyorlar

• Takarken kale marka vardı tak dedim daha ucuzu hocam bak takarsam ses yapıyor sonra gelip deme ses yapıyor diye ben de tmm bosch tak dedim ses yapmıyor dimi yok hocam ses yapmaz dedi...

Ses yapmıyor doğru ses yapsa ben tek duyardım, dün müzik açık, klima açık iki arkadaş arkada oturuyor bu ne ses diyordu, o derece sürtme sesi var..

Neyse ümidi ben sanayilerden ve ustalardan kestim, bulunduğum ilde yetkili servis yok, yolum düşünce gidip tüm balataları gene yenileyecem, napalım bu da ders olsun brz fazla diye yetkili servisten kaçarsan ali veliye iş yaptırırsan 3 katı paran gider

• quote:

Orijinalden alıntı: Teslaa89

Bosch balata ses yapıyor diyorlardı kullananlar yan sanayi olarak ATE iyidir ondan sonra TRW mesela textar içinde iyi ama ses yapıyor diyorlar
    ATE yi kara listeye alın orjinal ate leri 21 binde ötme sebebiyle yeni değiştirdim

bir daha asla alınmayacaklar listeme ekledim..

bilginiz olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkenarjen

Takarken kale marka vardı tak dedim daha ucuzu hocam bak takarsam ses yapıyor sonra gelip deme ses yapıyor diye ben de tmm bosch tak dedim ses yapmıyor dimi yok hocam ses yapmaz dedi...

Ses yapmıyor doğru ses yapsa ben tek duyardım, dün müzik açık, klima açık iki arkadaş arkada oturuyor bu ne ses diyordu, o derece sürtme sesi var..

Neyse ümidi ben sanayilerden ve ustalardan kestim, bulunduğum ilde yetkili servis yok, yolum düşünce gidip tüm balataları gene yenileyecem, napalım bu da ders olsun brz fazla diye yetkili servisten kaçarsan ali veliye iş yaptırırsan 3 katı paran gider
    öten balata yoktur empati kuramayan usta vardır..(

sağlık sorunlarım var bu aralar istanbulda iseniz bir jest yapardım size.

işinizi çözer bir kahve ısmarlardım insanlık namına.

ama iyi değilim malesef..(

• berkenarjen B kullanıcısına yanıt
    Sanayide kaliteli usta ve malzeme bulmak problem. Usta sora sora bulunuyor da; kaliteli, orjinal parça bulmak imkansıza yakın. Yan sanayi, 5. Kalite/uyumsuz parça kaynıyor. Sağlam arabayı bozuyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hep trw kullanırdım tamircinin tavsiyesiyle mga balata aldım ,ne ses yapıyor ne sıkıntı on numara üstelik 50 lira verdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

ATE yi kara listeye alın orjinal ate leri 21 binde ötme sebebiyle yeni değiştirdim

bir daha asla alınmayacaklar listeme ekledim..

bilginiz olsun

Alıntıları Göster
    Ben önleri TRW arkaları textar aldım disk Balata komple bakalım deneyeceğim bunlar nasıl çıkacak

• Ya o değil de önce frene basınca ses yapıyordu ara ara bugün dikkat ettim ayağı frenden çekince de yapıyor :)

Anlamadım ki bu işten bir şey:D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.