Şimdi Ara

Debriyaj+fren sakıncalı mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sürücü kursuna gidiyorum hoca bazen debriyaj fren yap diyor bazen fren diyor ne yapacağımı anlamadım resmen yolu ezberle ona göre yap diyor. Nedir bu işin püf noktası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• debriyaj ve gaza basşaka yaptım aynen söylediğini yap öğrendikçe zaten kendinde çözersin

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    2.viteste giderken duracağım zaman önce fren yapıp sonra durmaya yakın debriyaj mı hocam acaba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacktox55

2.viteste giderken duracağım zaman önce fren yapıp sonra durmaya yakın debriyaj mı hocam acaba

Durmaya yakın debriyaja basmak zorundasın ki araç stop etmesin.
  • Düşük hızlarda ve ş.içi trafikte zaten debriyaja basacaksın, uzun yol sürüşlerinde ise sadece frene basılabilir ANCAK ani frenlemelerde debriyaja da basılarak tekerleklerin hıza bağlı mekanik itiş gücü motordan ayrılır ve daha kısa mesafede frenleme sağlanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazotşist -- 3 Eylül 2015; 13:25:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacktox55

aynen,durmaya yakın debriyaja baski stop etmesin.

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Bir de debriyaja bas aksın diyorlar hocalar o neden

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Debriyaja bas aksin derken ? Vitesi bosa almis oluyorsun onu demek istiyor heralde vitesi bosa alirsan arac yokus asagi daha rahat iner.

• Durmaya yakin debriyaj + fren yap. Duracak kadar yavaslamadigin surece sadece frene basabilirsin.

• Cok yavaslayacagın virajlarda debriyaj yap cunki durma noktasına gelebilir aracı syop ettirebilirsin

• Her zaman Debriyaj+Fren yap.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yokuş aşağı daha çok hissdersiniz bu durumu. Ayağınızı gazdan çekip ufak frenlemelerle inmeniz daha mantıklıdır. Eğer yokuş aşağı giderken, fren yapmaya ön hazırlık olarak ayağınızı gazdan çekip debriyaja basarsanız araç hızlanmaya başlar.

• yavaşlamak istediğinde tek başına frene basabilirsin fakat duracağın zaman her zaman debriyaj+fren yapmalısın ki araba stop etmesin.
  • Araca hakim olanakadar debriyaj+fren yap. Ana yollara akıcı trafiğe çıkmaya başladığında olayı zaten kavrarsın.

Arkadaşlar durmaya yakın debriyaja bas demişler doğrudur. Birde işin şu boyutu var. Diyelim 3 vitesede frene bastın aracın hızı 30 km ye düştüğünde araç titrer stop edebilir yani durmaya daha çook varken de araç stop edebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc52 -- 6 Eylül 2015; 19:45:11 >
  • tunc52 kullanıcısına yanıt
    Kavradım sağolun hatta derste ve başka araçlarda da uyguladım durmaya yakın basıyorum bundan sonra

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.