Şimdi Ara

debriyaj dipte kaldı yolda kaldım neden böyle oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Aynı sorunu ben de yaşadım. Debriyaj takılı kalıyordu. Arabaya ilk bindiğin zaman bir sorun yok ama belli bir süre sonra debriyaj iyice sertleşiyor sonra da dipte kalıyordu. Debriyaj alt ve üst merkezi değişti problem çözüldü.
  • Debriyaj alt merkezi diye baktığımda birçok Fiat'ın bu konuda sorunlu olduğu görülüyor. Sorun büyük ihtimalle debriyaj alt merkezi görünüyor ama Fiat'tan anlayan referanslı bir ustaya gidin derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugursimsek_03

Aynı sorunu ben de yaşadım. Debriyaj takılı kalıyordu. Arabaya ilk bindiğin zaman bir sorun yok ama belli bir süre sonra debriyaj iyice sertleşiyor sonra da dipte kalıyordu. Debriyaj alt ve üst merkezi değişti problem çözüldü.
    üst merkezi araba içindemi değişiyorlar yada alt merkez için şanzuman iniyormu video bulamadım agır ıscılıkmı oluyor
    üst merkez ıle alt merkez ne ıse yarıyor o konu hakkındada bılgı yok
  • bace3434 kullanıcısına yanıt
    Benim şanzıman inmemişti. Ama bu durum arabadan arabaya değişiyorsa bilemem.
  • fren hidroliği ile aynı hidroliği kullanıyor olabilir. Volvoda öyle. Hidloliği komple değiştirtin. Çamurlaşmış ise debriyaj merkezinde ısı ile beraber daha da kötü oluyor olabilir. Frenler için de tehlikeli olabilir bu durum. Motul'un rbf600 gibi kaynama noktası çok yüksek fren hidrolikleri var onunla komple değişim yaptırıp öyle deneyin.
  • sagolun

fren hidrolik zamanı gelmisti onuda sorayım ustaya

• Benim eski arabada kışın özellikle -15 ve daha düşük sıcaklıklarda senede 2 3 kere yapardı çözümü bulduğum için debriyaj merkezi değişmeden kullanmıştım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir haftayi gecti.sorun yok.ama bazen neden takildi anlasilmadi
    cok durkalklarda yada rolantide yarim saat beklerken takilmiati
    acaba giderken soguyormu anlamadim gitti

• Debriyaj merkezi olabilir benim Golf’te hidrolik atmıştı paspasa oradan anlayıp erkenden değişmiştim.

• merkez denıyor ama alt merkez var ust merkez var ıkısıde degıscek dedıler..arıza varsa sureklı arıza olması gerekmezmı..bendekı bır suredır sorunsuz calıstı bu ısten bırsey anlamadım
  • Hocam arıza alt merkez kaynaklı. Pedalın altındaki çubuk olan parçaya pedal basıyor. O parçanın içinde de bir yay var. Asıl sıkıntı şu anda o yayın kırık. O bastıkça arada iyice yamuluyor ve geri çıkartamıyor pedalı. Bir süre sen bas-çek yaptıkça muhtemelen döne döne geçici süreliğine tekrardan denk geliyor birbirine ve çalışıyor.

Baskı balata ile bağımsız bir sistem. Benim alt merkez 4.5 sene evvel ilk kırıldı. Çok km yapmadığım için 4.5 sene kadar idare etti. Üst merkezi 2 yıl önce baskı balata ile değiştirdim ancak ikisini birlikte değiştirmeni tavsiye ederim. Daha net bir çözüm olur.

Fiat + orjinal değilde yan sanayi ama iyi marka yani iyi kalite taktılar,

Bu kombinasyonla sanayiden çıkamazsın hocam. Yerli üretim Opar parçalar zaten yan sanayi kalitesinde ve ucuz. Üstüne birde sen ondan da dandiğini takıyorsun arabaya. Ancak global OEM üreticiler tercih edilebilir sadece. Dayco gibi. Normalde bunların orjinalleri italya üretimi "Ricambi Originali" Mopar parçalardır. Mopar'lar fabrikasyon kalitede. Opar'lar ucuz ama idare eder, yan sanayi akraba eder.

Birkaç ay evvel pedalım aynı şekilde düştüğünden italya üretimi mopar öz hakiki orjinal parçalarla 1.6 atmosferik Fiat'ta yetkili serviste 850-900 civarına değiştirdim diye hatırlıyorum. Aradaki fark benim arabanın parça farkı. 1.2 olanı muhtemelen yetkili serviste aynı fiyata orjinal parça ile değiştirirsin. Sanayi ile boşuna uğraşıp hem kendini hem arabayı yıpratma 0 araç satışı olmayan sadece servis hizmeti veren bir yetkili servise uğra.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-007649809

Debriyaj merkezi olabilir benim Golf’te hidrolik atmıştı paspasa oradan anlayıp erkenden değişmiştim.
    Hocam böyle bir sorunu Golf nasıl verebilir? Kabine hidrolik gibi iğrenç ve pis bir maddeyi bu kadar kaliteli bir araç nasıl atabilir?

Şu anda ciddi olarak şoka girdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ..Raptor..

Hocam böyle bir sorunu Golf nasıl verebilir? Kabine hidrolik gibi iğrenç ve pis bir maddeyi bu kadar kaliteli bir araç nasıl atabilir?

Şu anda ciddi olarak şoka girdim.

Alıntıları Göster
    Orta direk arabası hocam atar ya n’olacak sanki, kul yapısı sonuçta.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-007649809

Orta direk arabası hocam atar ya n’olacak sanki, kul yapısı sonuçta.

Alıntıları Göster

Hocam sana güzel bir Alfa Romeo tavsiye ediyorum. Eldivenini kapta gel

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.