Şimdi Ara

debriyaj bilyası , prizdirek bilyası???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    benim aracta motor hafif ısındıktan sonra bir sürtünme sesi gelmeye başladı gecen cok soğuk bir akşam. ustaya sordum debriyaj bilyasındandır dedi. soğuktan olmuştur düzelir dedi ama bugun denedim yine var aynı ses. Sizce neden olabilir? debriyaj bilyası, priz direk bilyası mı? çünkü debriyaja basınca da devam ediyor bu ses.
    bir de madem debriyaj bilyasından neden motor ısınana kadar ses yok da sonra başlıyor?

• Eğer sürekli geldiğini ve debriyaja bastığında kesildiğini söyleseydin her türlü debriyaj alt merkezi diyebilirdim. Ancak bu durumda debriyaj bilyasıdır büyük ihtimalle. Pek bir sorun çıkarmaz ancak bu ses insanı deli ediyor, bilirim.. Sırf bu ses içinde baskı balata değiştirmeye değmez. Müziğin sesini biraz açın, yapacak başka birşey yok.
    Kendime 4 kural koydum! Alkol alma, Hızlı gitme, Hızlı gitme, Hızlı gitme. *Sonra kendime 4 kural daha koydum! Hatalı sollama, Makas atma, Emniyet kemeri tak, Daha yavaş git. * En önemlisi "Arabada sevişme!"

Mazut Pawıı ~~ Kendi Mazotumu Üretmeye Çalışırken Kimyager Olacağım.. ~~
  • quote:

Orijinalden alıntı: DayLight66

herkese merhaba,
    benim aracta motor hafif ısındıktan sonra bir sürtünme sesi gelmeye başladı gecen cok soğuk bir akşam. ustaya sordum debriyaj bilyasındandır dedi. soğuktan olmuştur düzelir dedi ama bugun denedim yine var aynı ses. Sizce neden olabilir? debriyaj bilyası, priz direk bilyası mı? çünkü debriyaja basınca da devam ediyor bu ses.
    bir de madem debriyaj bilyasından neden motor ısınana kadar ses yok da sonra başlıyor?

hocam sesi debriyaj ve prizdiireğe bağladınız.
    ben size ses gelecek diğer yerleride sayayım;devridaim bilyası.alternatör bilyası.(bilyalıise )grubun bilyası.aracınız elektrik fanlıise ısınınca çalışan fan bilyası....uzar gider.
    şayet prizdirekt bilyasından şüpheli ve yoğunluğunuz ona ise hemen değiştirmeniz gerektiğini söylemeliyim.
    yok baskı bilyası ise sese katlanıp değişim zamanına kadar gidersiniz.hiçbir sıkıntısı olmaz.
    birde hoca aklınızda bulunsun.yardım isterken araç model ve durumunu belirtiseniz o araç konusunda bilgisi olanlar daha çok yardım eder düşüncesindeyim.kolay gelsin,geçmiş olsun.

• bu sesi ilk duyduğum gün kenara çekip usta çağırmıştım. o bakti şöyle bir üstünkörü. gaz verdi. debriyaja bastı dinledi falan.
    o dedi debriyaj bilyasındandır diye. soğuktan yapıyordur ısınınca keser dedi ama dün gündüz hava iyiyiydi ankarada. çalıştırdım hala aynı.
    bu arada önerin için sağol. araç 2001 polo classic. 66bin de.

dediğim gibi devir ile orantılı bir şekilde ses geliyor. o yüzden devirdaim bilyası falan değildir sanki. Artık hafta sonuna kadar boyle meraktan çatlarım heralde.

Orijinalden alıntı: DayLight66

bu sesi ilk duyduğum gün kenara çekip usta çağırmıştım. o bakti şöyle bir üstünkörü. gaz verdi. debriyaja bastı dinledi falan.
    o dedi debriyaj bilyasındandır diye. soğuktan yapıyordur ısınınca keser dedi ama dün gündüz hava iyiyiydi ankarada. çalıştırdım hala aynı.
    bu arada önerin için sağol. araç 2001 polo classic. 66bin de.

dediğim gibi devir ile orantılı bir şekilde ses geliyor. o yüzden devirdaim bilyası falan değildir sanki. Artık hafta sonuna kadar boyle meraktan çatlarım heralde.

o zaman basit bir deney;aracınız kaç ileri bilmiyorum.1. vitese takın giderken ses varmı?(tabii debriyaja basılı gitmiyorsunuz)
    2.vitese alın seste artma varmı.aynı şekilde 3-4 vs.
    en sondan bir önceki viteste ses çoksa şanzımanı indirttirin.ses prizdirekten.
    hayır ses her halükarda aynı o zaman ustanıza güvenin.baskı bilyası ise sorun yok gittiği kadar gidin.kolay gelsin.
    ek için değiştirdim:sıfır asfaltta bu deneyi yaparsanız sesleri net duyarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hezerfen -- 1 Şubat 2010; 15:35:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Eğer sürekli geldiğini ve debriyaja bastığında kesildiğini söyleseydin her türlü debriyaj alt merkezi diyebilirdim. Ancak bu durumda debriyaj bilyasıdır büyük ihtimalle. Pek bir sorun çıkarmaz ancak bu ses insanı deli ediyor, bilirim.. Sırf bu ses içinde baskı balata değiştirmeye değmez. Müziğin sesini biraz açın, yapacak başka birşey yok.

Hocam 35 bin km'deki otomatik vites Peugeot aracımda da 4. Ve 5. Viteslerde gaza basınca uğultu ve vınlama sesi geliyor. Gazdan ayağjmı çekince ses kesiliyor. Araç 4 yaşında ama. Sizce bu km'de şanzıman innesi gerekir mi? Prizdirek midir sıkıntı veya dişliler? Önceden sanki yoktu bu ses veya bu kadar belirgin değildi... Peugeot'a tövbe ettim ben, bundan sonra Allah korusun. Bu kaçıncı vukuatı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Debriyaj Pedalı Gıcırdaması
    15 yıl önce açıldı
    triger kayışı yağlanması
    11 yıl önce açıldı
    Debriyaj Bilyası Hakkında
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.