|
Arkadaşlar 4-5 aydır ve bazı sabahlar aracımda soğukken sanki motorun çalışma sesinin daha yüksek tonuna benzer bir ses oluyor debriyaja basınca bu ses kesiliyordu. Çekince tekrar oluyordu. Sadece araç boşta ve rölanti halinde debriyaja basılmadığında olan bir sesti. Nette araştırdım debriyaj bilyası veya şanzıman bilyası olarak farklı içerikler gördüm. Bugün ustaya gittiğimde ses yoktu. Ama bana ses şu tarz mı diyerek araca geçti vites topuzunu hafifçe ittirerek yani debriyaja basmadan vitese geçirmeye çalışmak gibi... hafifçe ittirerek sesi gösterdi. Aynı şekilde debriyaja basınca ses kesiliyordu. Debriyaj setin eskimiştir değişelim dedi 4 bin tutar vs dedi. Bugün ses yoktu ve normalde de aracın gidişinde vites geçişlerinde vs sıkıntı zaten yok. Debriyaj bilyasından mı diye sorduğumda "Olabilir, genelde debriyaj plakasında ufak dişlerde hafif yamulmadan olabilir" dedi. Usta haliyle para kazanması gerektiği için değişmeyelim bunda bir şey yok demeyecektir. Bu yüzden size sormak istedim. Bu kadar ses için komple debriyajı değişmeli miyim? Yolda bırakır mı? |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler
Hızlı