Şimdi Ara

Debriyaj balatasını garantiden değiştirebilen oldu mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hayatımın hatasını yaparak mayıs aldığında aldığım 2007 model Megane II aracımın 12.000km de sıyıran baskı balatasını garanti dahilinde değiştirebilecek bir servis var mıdır? Maltepedeki servis, ağır trafikte ve yokuşta kalıkışlarda titriyor şikayeti ile bıraktığım aracıma sorun yok deyip, bunlar böyle diyerek yolladılar. Açıklama süperdi, bunların balataları biraz kötü hemen hemen hepsi yapıyor. E garanti? Garanti dışı. Oldu görürsem söylerim!....

Yardımcı olursanız sevinirim.

Tabi 2nci sorun. Garantiden bile değişse bunun orijinali 12.000km de bittiyse 24000km de bir daha mı değiştiricez? Yan sanayi de olsa daha düzgün bir balata markası vs. var mıdır? Fiyatı nedir? nerde yaptırılır? vs vs

Buna da bir cevap veren olursa sevinirim.

Ayrıca not olarak şunu da belirteyim, 12 senedir sürekli araba kullanırım. 4 farklı aracım oldu ve hepsini 60.000km den fazla kullandım. 1 tanesinde bile balata sorunu olmadı... Sürüşümde sorun yok yani...

Teşekkürler

• eğer fabrikasyon bir hata varsa değiştirirler 12000 deb.setinin sıyırması ya fabrikasyon yada kullanıcı hatasından olur ozaman herkez her bakımda deb. seti değiştirsin yani 12000 en dandik deb seti bile bitmez
    eğer arac garanti dışıysa yan sanayi olarak valeo marka almanı tavsiye ederim zaten orjinaldende valeo cıkıyor
    başka bir sevise götür şansını dene
  • BALATADA VEYA VOLAN DA YANIK IZI YOK ISE GARANTIYE GIRER AMA VAR ISE BIR HAK TALEP EDEMEZSINIZ.

SONUCTA BU PARCA DANDIKTE OLSA IYIDE OLSA

TAMAMEN KULLANMA ILE ARIZALANABILECEK BIR DUZENEK OLDUGU ICIN FIRMALAR GARANTI ISLEM YAPMAK ISTEMIYORLAR

NOT: EGER ISTERSEM BIR BALATAYI 15 DAKKADA YAKIP BITIREBILIRIM
  • aynı olay bizim arabanın da başına geldi, 55000 de titremeye başladı ağır trafikte ve rampa yukarı kalkarken, 60000 bakımına kadar öyle kullandık 1-2 ay, 60000 bakımında, kullanıcı hatasından kaynaklı dediler 250 ytl aldılar, zaten genelde 60-70 binde değiştirilirmiş ortalama kullanımda...
  • Megane den bu kadar nefret ediyosun yani
    diğer sebepler nedir? paylaşırmısın?

Orjinalden alıntı: capucino

Selam arkadaşlar

Hayatımın hatasını yaparak mayıs aldığında aldığım 2007 model Megane II aracımın...
  • Valla nefret ediyorum denmez ama haklı olarak 30 milyar verip aldığım arabanın çok kısa bir zaman sonra bu tarz sorunlar vermeye başlaması çok canımı sıktı. Zaten ben biraz titiz ve mükemmelliyetçi bir adamım ondan da kaynaklanıyor.

5000km olmadan tüm kapılar gıcırdamaya başladı. 15000km bakımında yapın dedim yaptılar 1000 km sonra yine aynı oldu.
    Torpido ile cam arasında sadece bir sünger var. zamanla esneme yeteğeniği kaybediyor olsa gerek artık çukura falan girince felaket ses yapıyor.
    IETT otobüsü gibi fren balatası inleme sesi çekiyorum. Bu sadece bende değil hemen hemen tüm Megane larda var. Bazen ışıklarda yanımda bir megane duruyor o da IETT gibi ötüyor, ne yalan söyliyim hoşuma gidiyor sadece benimkinde yok o hata diye :))
    Debriyajı dedik zaten ki sırf bu yüzden bir kenarda bırakıcam atıcam arabayı bir gün.. acayip moralimiz bozuyor.
    Havalandırma çıkışlarından (sanırım fan dan) cik cik ses geliyor. Bakımda yapın dedim beceremediler
    Hava filtresinin motora bağlandığı kısım sürekli çıkıyor. En sonunda kendim plastik bir kelepçe taktım da hallettim. 30 milyarlık arabada 100 kuruşluk parça eksik!!
    1 aydır falan bazen direksiyonu çevirirken sürtme sesi gelmeye başladı.
    2nci vitesten 3ncü vitese atarken cuuvv diye bir ses yapıyor. Herkes duyamıyor ya da önemsemiyor ama ben taktım bir kere! daha ziyade hava soğukken ve araç soğukken duyuluyor.

bakalım daha neler olacak. Araç daha 15.500km de... (15.000 bakımına 13.000km de soktum sırf bu olaylar yüzünden)

• bizim kangooda öyle ya renault araba üretmeyi mi beceremiodur nedir, frenden gookkk diye bi ses geliodu, ne biliim çukura girince gacır gucur ötüo, arka perdeliklerden ses gelio, vidayı sıkıosn 1000 km dayanıo sonra yine ötüo falan walla nedir bu çektiimiz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sat gitsin. anlaşılan bayağı bi soğumuşun aractan. artık kralı olsa begenmezsin

quote:

Valla nefret ediyorum denmez ama haklı olarak 30 milyar verip aldığım arabanın çok kısa bir zaman sonra bu tarz sorunlar vermeye başlaması çok canımı sıktı. Zaten ben biraz titiz ve mükemmelliyetçi bir adamım ondan da kaynaklanıyor.

5000km olmadan tüm kapılar gıcırdamaya başladı. 15000km bakımında yapın dedim yaptılar 1000 km sonra yine aynı oldu.
    Torpido ile cam arasında sadece bir sünger var. zamanla esneme yeteğeniği kaybediyor olsa gerek artık çukura falan girince felaket ses yapıyor.
    IETT otobüsü gibi fren balatası inleme sesi çekiyorum. Bu sadece bende değil hemen hemen tüm Megane larda var. Bazen ışıklarda yanımda bir megane duruyor o da IETT gibi ötüyor, ne yalan söyliyim hoşuma gidiyor sadece benimkinde yok o hata diye :))
    Debriyajı dedik zaten ki sırf bu yüzden bir kenarda bırakıcam atıcam arabayı bir gün.. acayip moralimiz bozuyor.
    Havalandırma çıkışlarından (sanırım fan dan) cik cik ses geliyor. Bakımda yapın dedim beceremediler
    Hava filtresinin motora bağlandığı kısım sürekli çıkıyor. En sonunda kendim plastik bir kelepçe taktım da hallettim. 30 milyarlık arabada 100 kuruşluk parça eksik!!
    2nci vitesten 3ncü vitese atarken cuuvv diye bir ses yapıyor. Herkes duyamıyor ya da önemsemiyor ama ben taktım bir kere! daha ziyade hava soğukken ve araç soğukken duyuluyor.

bakalım daha neler olacak. Araç daha 15.500km de... (15.000 bakımına 13.000km de soktum sırf bu olaylar yüzünden)

• Debriyaj balatasını garantiden değiştirebilmek çok zordur, dayımın 15000 kmdeki Focus II Ghia nında baskı balatası biterek yolda kalmıştı, garanti kapsamına almadılar, Adam 60 yaşında yani ne pati çektirir ne arabayı zorlar zaten çok sakin kullanır ayrıca yılların sürücüsüdür, ne dedi ne yaptıysa o bile garantiye sokamamıştı.
  • Kesin olarak satıcam aracı ama zoruma giden durduk yere 5-6 milyar zarara sokacak beni Renault. Ayrıca sattığım adama yazık, arkamızdan küfür edecek. O yüzden ben bunların burunlarından getiririm o arabayı da yaptırırım öyle satarım. Hiç yoktan 5-6 milyar bana soktunuz ama bende kafanızı ütüledim derim :)
  • quote:

Kesin olarak satıcam aracı ama zoruma giden durduk yere 5-6 milyar zarara sokacak beni Renault. Ayrıca sattığım adama yazık, arkamızdan küfür edecek. O yüzden ben bunların burunlarından getiririm o arabayı da yaptırırım öyle satarım. Hiç yoktan 5-6 milyar bana soktunuz ama bende kafanızı ütüledim derim :)

tüm suçu renault a atmamak gerekiyormuş biraz önce şikayet var.com a baktım bmw,vw gibi markalarda da aynı şikayetler var
  • garantiden değiştirmen imkansız gibi birşey. ayrıca hakikaten bu megane II ler çok sorun çıkaran araçlar. bizim başımızda da aynı beladan var
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akustik

sat gitsin. anlaşılan bayağı bi soğumuşun aractan. artık kralı olsa begenmezsin

quote:

Valla nefret ediyorum denmez ama haklı olarak 30 milyar verip aldığım arabanın çok kısa bir zaman sonra bu tarz sorunlar vermeye başlaması çok canımı sıktı. Zaten ben biraz titiz ve mükemmelliyetçi bir adamım ondan da kaynaklanıyor.

Aynen. Çok zarar etmeyeceksen sat arabanı. Yoksa daha da soğuyacaksın. Ve diğer arabanı bildiğin bir araba al. İyice araştır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.