Şimdi Ara

Deadlifte Alternatif Hareket?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Düzgün formda yapamadığım için vg ye başladığımdan beri deadlift ve bent over row yapmaktan kaçınıyordum. Faydalı olableceğini düşünerek denemeye karar verdim ama mümkün değil sırtımı düzgün formda tutamıyorum, illa kamburum falan çıkıyor. Salondaki hoca, boşver deadlift uzun boylular için zararlı zaten dedi (alakası yok). Fizyoterapi genelde dolu olduğundan spor hekimliğine gittim, orda asistanla doktor beni düzgün şekle sokmaya çalıştı. Epey sırtıma falan bastırdılar. Sonra doktor her gün gel seni burda esnetsinler 3 ay sonraya epey düzelirsin dedi.

Yukarıyı okumak istemeyenler için uzun lafın kısası spastik bir omurgam var ve deadlift veya bent over row kesinlikle yapamıyorum. Yerini tutmasa da yakın bir fayda sağlayabileceğim hareket tavsiye eder misiniz?

• "doktor her gün gel seni burda esnetsinler 3 ay sonraya epey düzelirsin"
  • Lights.Out kullanıcısına yanıt
    Sumo Deadlift'i dene bacakların normal deadlift'e göre açık olduğundan boy uzunluğunun getirdiği negatif etkiyi bir derece olsun azaltarsın. Birde yalnayak yapmanı öneririm şahsen beni spor ayakkabısın 1cm taban yüksekliği bile rahatsız ediyor.
  • Flying Dutchman kullanıcısına yanıt
    Bunu denemistim ama sirtimi yine o kadar egemedigimden yerden almalı front squat gibi bişey yapabildim anca.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deadlift formu oturtmak zordur, postür bozuklukları varsa daha da zor olabilir, onla ilgili tedavi olmak mantıklı. Deadlift ile ilgili olarak şu videoyu izlemeni öneririm.

İnsanların çoğu yani bilmeyenler bara deadlift pozisyonunda yaklaşıyor yada sadece o görüntüyü ezberliyor, burda rippetoe step step açıklıyor ne yapılması gerektiğini, bu stepleri doğru yaparsanız geriye sadece ufak tefek eksikler kalacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En iyi triceps hareketi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.