Şimdi Ara

Dead Space Remake [ANA KONU] (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
13
Favori
10.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dead Space Remake [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyuna acilen CPU'ya olan aşırı yükün azaltılması konusunda hotfix yayınlamaları lazım. Bir tek bende mi var mı diyordum da, yabancı forumlar da bu konudan yakınıyor. Bu kadar kapalı alanda geçen oyunda işlemcinin 80 dereceye çıkması pek optimizasyona ters bir durum. Dereceden öte sıkıntım yok ama Cyberpunk gibi oyunda bu derece gelmiyordu bana yani. (asus rog strix lc 360 sıvı soğutucusu olduğu halde)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *DeviantART -- 5 Şubat 2023; 6:42:19 >
  • Cidden tam olarak bu. Şu son senelerde 'yeni nesil' oyunları son teknoloji denilen kartlarla DLSS açmadan 4K - bazı sistemler için 2K - oynayamıyoruz akıcı şekilde. Zamanında GTX 1080 alan kraldı derdi tasası yoktu. Şimdi 4090 bile çeksen 2 yıla gözler yine fildir fildir DLSS arayacak. Yeni çıkmış stratejisinden korku oyununa bütün oyunları oynuyorum hiç birisi düzgün çalışmıyor. DLSS açmadan 4k performans rezillik.

    DLSS açacaksın babbaa süper telkonoji, o görüntü vazelin sürmüş gibi olacak, yoksa olmaz.

  • *DeviantART kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı problem oldu hocam,80 dereceyi gördü. Bugün itibariyle düzeldi gibi. Ea Play Pro ile oynuyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oyun deli etti beni. Ekran kartı kullanımı %60-70 ve sürekli stutter var. Bitirdim ama keyfimi çok kaçırdı bu durum. Öyle çok çılgın grafik de yok. Optimizasyon iyi diyenler var ama dar alan, komple koridor bir oyunda zaten çok da kaynak harcamaması lazım. Buna rağmen vram kullanımı da inanılmaz seviyede.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • *DeviantART kullanıcısına yanıt

    bende yok böyle bir problem 5600x ryzen5 kullanıyorum.

    normal oyun gibi çalışıyor özellikle dikkat ettim bu yazıyı görünce 1 saat civarı oynadım ve herhangi bir sıkıntı yok.

    origini de offline moda alıyorum stutterda yok olmuş oluyor.

    oyundan aşırı memnunum.

  • @V.Corax Ben de Ea Play Pro ile oynuyorum hocam bugün de deneyeceğim. Sanırım bu olay Denuvo'dan kaynaklı da olabilir. Çözmeleri gerekiyor ama rahatsız edici bi olay.



    @rerea hocam bende Ryzen 7 5800x var ama yazdığım gibi oluyor olay maalesef.


    @Glasscannon Stutter bende arada bir olan bir durumdu ama kesinlikle optimizasyona hotfix lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *DeviantART -- 5 Şubat 2023; 18:46:58 >
  • *DeviantART kullanıcısına yanıt

    Fix şart kesinlikle, stutter ve fps drop oluyor aniden,düzeleceğine inanıyorum.

  • V.Corax kullanıcısına yanıt

    Hocam Armory Create kullanıyor musunuz? Eğer kullanıyorsanız son güncelleme ile bir bug yaratmış asus ekibi sağolsun. Reddit'te ki şu başlığa bakarak talimatları yaptım. 3-4 derece fark etti cpu'da. Artık 8k oyun açmışım gibi sürekli olarak dönmüyor fanlar. Sadece öldüğümde falan bi tık sesli dönüyor o da saniyelik yani. Şans ya başka bişi araştırıyordum redditte bu olaya rastladım, Allahın işi. Bu arada fix yapmaları halen daha şart ben cpu fan olayını çözmüş olsam da.


    https://www.reddit.com/r/ZephyrusG14/comments/10srjsa/armourycrateusersessionhelper_hight_cpu_usage_fix/



    Ekstra not: Oyunun makine çevirisi çıkmış. Ea Play Pro üzerinden abone olup oynuyorum oyunu şu an. Ben denemek için kurdum gayet iş görür vaziyette. Çok fazla yoran bi ingilizcesi yok ama olsun. Konuya daha güzel odaklanıyorum türkçe olunca. :) Linki aşağıya bırakıyorum: (virus total'den taradım ama siz de dilerseniz tarayabilirsiniz.)


    https://gameolog.net/forum/showthread.php?tid=429


    Oyun içi görünümü: (Günlük, sesli kayıtlar vs hepsi çevirili.)


    Telsiz konuşması:


    Dead Space Remake [ANA KONU]



    Cihazlar:


    Dead Space Remake [ANA KONU]


    Dead Space Remake [ANA KONU]



    Sesli kayıtlar:


    Dead Space Remake [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *DeviantART -- 6 Şubat 2023; 5:22:10 >




  • *DeviantART kullanıcısına yanıt

    Armory Create kullanıyorum hocam bakacağım bende teşekkürler.Ayrıca makine çeviri hiç kullanmadım ama bir göz atarım tabii ki.

  • hocam bende armory create kullanıyorum. hangi güncellemeden sonra oldu ? 5.4.8.0 sürümü kullanıyormuşum. ama dediğim gibi bende hiç cpu sıcaklıgı 80 derecelere ulaşmadı 60 derece gördü en fazla coolermaster sıvı soğutucu kullanıyorum.

  • @V.Corax İş görür hocam altyazısı bence, deneyin.


    @rerea Armoury Create 5.3.4.0 versiyonundan sonra bazı sorunlar yaşıyor herkes. Sıfır kurulum ve en son hali güncelli bir şekilde kuruluydu bende de. Eğer durumu kontrol etmek istiyorsan:


    CTRL + ALT + DELETE tuşuna aynı anda basarak Görev Yöneticisine gir. Oradan işlemler kısmında CPU kısmına bastığın zaman en çok işlemci yiyen programı gösteriyor. İşte tam orada ArmouryCrate.UserSessionHelper adlı bir uygulama olacak. Onun CPU kullanım oranı %8 - %10'un üzerinde ise yukarıda paylaştığım Reddit konusunu inceleyin mutlaka. Ben o dosyayı dün sildim sileli işlemcim rahat bir nefes aldı. (oyun içinde %80'i geçiyordu. 2K + tüm ayarlar ultra) Bu uygulamanın olayı Armoury Create içinde oyun senkronu yapmakmış. Kim kullanıyorsa bunu artık? Sonraki güncellemeye kadar bu şekilde bir çözüm var. Takıldığınız yerde sorabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *DeviantART -- 6 Şubat 2023; 22:1:50 >




  • *DeviantART kullanıcısına yanıt

    anladım bende açık olmadıgı için etkilenmiyordum. create uygulaması komple kapalı bende. istediğimde uygulama simgesine girip çalıştırıyorum.

    o şekilde diyorsanız doğrudur çünkü armoury ne zaman açsam cpu hep çok yüksek uyarısı veriyordu.bir sıkıntısı var yani uygulamanın şu an açtım %10un üzerinde ve 4.4ghz civarında sürekli kullandırıyor çok saçma.

  • Orijinal oyuna neredeyse birebir sadık ama güzel farklılıklarda barındıran güzel bir oyun olmuş. Her ne kadar PC de ufak pürüzleri olsa da onlar da birkaç ay içinde düzelecektir. Senenin en iyilerinden biri oldu 👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • *DeviantART kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler,deneyeceğim hocam.

  • Oyun da ki vuruş hissi ve parçalanma efekti inanılmaz iyi karakterin tokluk hissi muazzam böyle oyunlara hasret kalmışız

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oyunu EA PRO üzerinden 1 saat 15 dakika oynadım. Çok iyi oyun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oyun çok güzel akıyor. Eskiler harbiden oyun yapmayı biliyormuş. Korkuyu iliklerime kadar hissettiren oyun. Konuyu fotoğraflarla şenlendirelim:






    Dead Space Remake [ANA KONU]


    Dead Space Remake [ANA KONU]


    Dead Space Remake [ANA KONU]


    Dead Space Remake [ANA KONU]


    Dead Space Remake [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *DeviantART -- 9 Şubat 2023; 22:0:15 >




  • Dün bitirdim hikaye aksiyon, karakter/eşya geliştirme herşey çok iyiydi. Yalnız son 2 chapterdaki stutter fps düşmesi illallah dedirti. Save ediyorsun fps 90 lardan 20 ye düşüyor, alt tab yapınca düzeliyor. Aksiyona giriyorsun yine aynı, random olarak kamerayı çeviriyorsun yine aynı. 1 Kere oyun sırasında wifi koptu EA pro uygulaması hata verdi kapandı, o ara 2 saat kadar hiçbir sorun olmadan oynadım. Muhtemelen kopya koruma ile ilgili bir sorunu var, Denuvo sistemleri çok zorlayan tam bir optimizasyon katili uygulama. Steam versiyonu biraz daha iyi diyorlar bu konuda. Zaten yayınladıkları son patch steame geldi ama EA pro tarafına henüz gelemedi kim bilir ne işler dönüyor o tarafta.

  • Performans olarak hiç sıkıntı yaşamıyorum fakat yaşayan arkadaşlar için EA'in düzelteceğini sanmıyorum. Kasım sonunda çıkmış NFS Unbound oynuyordum. Performans sorunu olmasa da bu zamana kadar işlemciyi en çok kullanan oyun oldu ki Warzone, Fortnite gibi oyunları oynuyor olmama rağmen. İşlemci diğer oyunlardan 10 derece daha sıcak çalışıyor. Arada bir de sebep olmadan çökme sorunları vardı. Unbound oynadıysanız da sınırlı restart hakkınız var eğer çökerse o hakkı kullanmış oluyorsunuz ve yarışa girerken harcadığınız para da gidiyor. Update'ler geldi ve çoğu kişide bu sorun olmasına rağmen hala bir düzeltme olmadı.

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.