NTSC sahiplerinin gözü aydın, Oyun ilk olarak Amerikada çıktı, hatta ihx grubu tarafından piyasaya sürüldü bile (şu anda indiriyorum). Mikisoft bu oyunda media check sistemini bir adım daha ileriye götürüp, eski firmwareli makinalarda çalışmamak üzere hazırlamış ancak, biraz acele etmiş belli. Ufak bir patch ile eski/yeni tüm firmwareli makinalarda çalışıyor. Ancak anlaşılan o ki, xtreme firmware 3.0 (samsung için) geçme vakti gelmiş. Hitaçi ise biraz daha beklemesi lazım, garyopa bu konu üzerinde çalışıyormuş
Geçenlerde NTSC Xbox360 ın PAL den üstün yanlarını yazdığımda, bazı kişiler burun kıvırmıştı. Hadi birde burdan yakın bakalım Oyun NTSC ve PAL de çalışmıyor, region free değil. PALciler 1 AY daha BEKLEMEK zorunda
kimsenin burun kıvırdığı yokta sanki ntsc makine dünyada bi tek sende varmış havasına giriyorsun orası gülünç...
sony fanboyunun bu konuda yorum yapması ilginç ntsc tabiki tek bende yok, ama ülkemizde PAL xboxlar daha fazla tutuluyor. Sen onu geçte oynadın mı dead risingi? 8.3 vermiş IGN, iyi puan
quote:
Orjinalden alıntı: muratremix
sony fanboyunun bu konuda yorum yapması ilginç ntsc tabiki tek bende yok, ama ülkemizde PAL xboxlar daha fazla tutuluyor. Sen onu geçte oynadın mı dead risingi? 8.3 vermiş IGN, iyi puan
oynamadım...eğlencelik oyun bi iddası falan yok zombir öldür makara kukara...en son lost planet e baktım baya iyi gözüküyor...ok mi xbox fanboy arkadaş
xbox fanboy? PS3 çıktığı gün senden önce alacağıma emin olabilirsin, final fantasy XIII çıkması bile yeter benim için
quote:
NTSC sahiplerinin gözü aydın, Oyun ilk olarak Amerikada çıktı, hatta ihx grubu tarafından piyasaya sürüldü bile (şu anda indiriyorum). Mikisoft bu oyunda media check sistemini bir adım daha ileriye götürüp, eski firmwareli makinalarda çalışmamak üzere hazırlamış ancak, biraz acele etmiş belli. Ufak bir patch ile eski/yeni tüm firmwareli makinalarda çalışıyor. Ancak anlaşılan o ki, xtreme firmware 3.0 (samsung için) geçme vakti gelmiş. Hitaçi ise biraz daha beklemesi lazım, garyopa bu konu üzerinde çalışıyormuş
Geçenlerde NTSC Xbox360 ın PAL den üstün yanlarını yazdığımda, bazı kişiler burun kıvırmıştı. Hadi birde burdan yakın bakalım Oyun NTSC ve PAL de çalışmıyor, region free değil. PALciler 1 AY daha BEKLEMEK zorunda
Bu kadar abartmamak lazım Her zaman PAL makina iyidir üste para verseler NTSC Makina almam ??
bekleriz PAL Çıkar oynarız sana iyi oyunlar güzel güzel oyna darısı bize
üste para verseler ntsc almaz mısın? heheheh ne eksiği varmış ntsc nin? oyunlar daha önce çıkıyor orjinal oyunlar dolarla satıldığı için daha ucuz (1 EUR=1.28$)
bencede makine her zaman daha iyi de...bayram havası da estirmemek lazım yani...
Tabi benimki şaka ama şu da bir gerçek PAL makina daha uygun türkiye şartlarına bir de 110 volt derdiyle uğraşmak var ben mesala NTSC makina geldi almadım pal olmasını istedim ama tabiki renkler ve zevkler tartışılmaz
quote:
Orjinalden alıntı: murat708
Tabi benimki şaka ama şu da bir gerçek PAL makina daha uygun türkiye şartlarına bir de 110 volt derdiyle uğraşmak var ben mesala NTSC makina geldi almadım pal olmasını istedim ama tabiki renkler ve zevkler tartışılmaz
+1 Adaptör zaten dana gibi, yanına birde cevirici koy, işim olmaz. Ayrıca geç çıkan bir tek Dead Rising gördüm, onuda bekleyiveririz 1 ay.Bir sürü oyun var oynayacak.Kaçmıyor nasılsa..Ha xbox gibi olur, içinden cevirim işi olur o zaman düşünülür NTSC ama bu haliyle tercih etmem.Eh normal tv lerdede görüntü kalitesi her zaman daha iyidir PAL lerin
Keske butun oyunlar region free olsa,paso play-asiadan alsak 39.9 dolara.
110-220volt olayını o kadarda büyütmeyin gözünüzde. 35 ytl ye 300w inverter aldınız mı mis gibi çalışıyor. Bi güç kaynağı daha eklenince nolcak sanki? Hergün xbox360 mı taşıyorsunuz yanınızda? 7 KG zaten konsol + adaptör
Beyhude yemeyin birbirinizi oyunlarda ntsc/pal ayrımı çözülür bir şekilde
NTSC her bakımdan PAL'dan üstün. Tek dezavantajı birde voltaj için adaptör almak gerekiyor. Bunun dışında oyunları ucuz, demolar ve yeni oyunlar ilk NTSC'ye çıkıyor. Daha ne olsun
quote:
Orjinalden alıntı: psp_hacker
NTSC her bakımdan PAL'dan üstün. Tek dezavantajı birde voltaj için adaptör almak gerekiyor. Bunun dışında oyunları ucuz, demolar ve yeni oyunlar ilk NTSC'ye çıkıyor. Daha ne olsun
demolarla NTSC nin alakası neki ? Benim makina PAL, Live hesabım US ve hemen indiriyorum :) Görüntü kalitesi PAL de daha iyidir.Xbox da bi PAL bide NTSC yap oyna ve gör derim
PAL NTSC den daha mı iyi? HAHAHAHHA ufak atta civcivler yesin!
PAL de olsa, NTSC de olsa oyun ekranda 640x480 pixel olarak gösteriliyor. Ancak NTSC 30 fps gösterirken, PAL 25 fps gösterebiliyor. Bu durumda NTSC PALDEN iyidir.
sakın bana PAL60 geyiği yapma, her oyun PAL60 desteklemiyor. Ayrıca xboxu tv de oynadıktan sonra, xbox1 den pek bir üstünlüğü kalmıyor. Hemen herkes LCD TV de oynuyor zaten 360ını o zamanda PAL daha iyi de de göreyim
Sen nereden ediniyorsun bu bilgileri Al oku bakayım.Sanada yazdım, açarsın Xbox da bir oyunu hem PAL de hem NTSC ayarlarda, farkı görürsün bu kadar basit 360 demiyorum sana. Xbox360 ı normal tv ye takarsanda aynısı olur ama HD TV de zaten farkeden birşey olmaz.Oyunlardada para olayı muhim degil artık.Basit cevirici demişsin bende var Gamecube için. Yer tutuyormu yeterlidir benim için.
quote:
The PAL colour system is usually used with a video format that has 625 lines per frame (576 visible lines, the rest being used for other information such as sync data and captioning) and a refresh rate of 50 interlaced fields per second (or 25 full frames per second), such as systems B, G, H, I, and N (see broadcast television systems for the technical details of each format). Some countries in Eastern Europe which formerly used SECAM with systems D and K have switched to PAL while leaving other aspects of their video system the same. (However, some other countries changed completely from SECAM-D/K to PAL-B/G.) In Brazil, PAL is used in conjunction with the 525 line, 29.97 frame/s system M, using (very nearly) the NTSC colour subcarrier frequency. Almost all other countries using system M use NTSC. In Argentina, Paraguay and Uruguay, PAL is used with the standard 625 line system, but again with (very nearly) the NTSC colour subcarrier frequency (3.58 MHz); these variants are called PAL-N and PAL-NC. Recently manufactured PAL television receivers can typically decode all of these systems except, in some cases, PAL-M and PAL-N. Many of them can also receive Eastern European and Middle Eastern SECAM, though usually not French SECAM, unless they are made for the French market. Many of them can also accept baseband NTSC-M, such as from a VCR or game console, though not usually broadcast NTSC.
The PAL colour system (either baseband or with any RF system, with the normal 4.43 MHz subcarrier unlike PAL-M) can also be applied to an NTSC-like 525-line (480i) picture to form what is often known as "PAL-60" (sometimes "PAL-60/525" or "Pseudo PAL"). This is often used in applications such as playing NTSC video tapes on compatible PAL VCRs, playing NTSC DVD-Video, and video games, as most modern PAL television sets can handle this kind of signal without too many issues — standard NTSC-3.58 support is less common (though more recent sets support it) and often results in a black-and-white picture when viewed on a PAL TV set. However, this issue (the lack of colour, or having to convert the video to PAL-60) is easily solved by using RGB connections through SCART cables, which are very common in Europe.
copy paste ile olmuyor bu işler kardeşim pal yada ntsc fark etmez pal oyun 768x576 çözünürlük vermiyor ki pal tv de 640x480 görüntü alıyorsun yine, hiç bir fark yok!
XBOX360 da oyunlar 720p ye göre tasarlanır, TV kullanıcıları 480i alır görüntüyü, yani 720x480 yada 640x480 (aspect ratiosuna göre)
Bizde seni xbox fanboy sanmıştık, sen sadece sahip olduğun malları öven fanboy çıktın. Demek ki NTSC-J XBOX360 ın olsa, NTSC-J en iyi diyeceksin buna çok gülerim işte.
iyi o zaman şunu diyelim isterseniz neden PAL alıyoruzki biz Türkiyede bırakalım pal standardını NTSC ye geçelim nede olsa bazı arkadaşların dediğine göre NTSC iyimiş ne desiniz Arkadaşlar
quote:
copy paste ile olmuyor bu işler kardeşim pal yada ntsc fark etmez pal oyun 768x576 çözünürlük vermiyor ki pal tv de 640x480 görüntü alıyorsun yine, hiç bir fark yok!
XBOX360 da oyunlar 720p ye göre tasarlanır, TV kullanıcıları 480i alır görüntüyü, yani 720x480 yada 640x480 (aspect ratiosuna göre)
Bizde seni xbox fanboy sanmıştık, sen sadece sahip olduğun malları öven fanboy çıktın. Demek ki NTSC-J XBOX360 ın olsa, NTSC-J en iyi diyeceksin buna çok gülerim işte.
İşine gelirse artık ben sana verdim teknik specleri..Gerisi ilgilendirmez. Bu arada şunuda belirtelim, alırsın NTSC oyunu sonra satacak adam ararsın.Alırsın PAL i ,2 günde satarsın takas edersin.Birde buna gel NTSC nin teknik olarak hiçbir üstünlüğü yok.Ekstradan birde cevirici ile ugras.Oyun fiyatlarıyla filan gelme bana.Teknik üstünlüğü varmı yokmu onu tartışıyoruz