Şimdi Ara

DDr5'e geçmeli miyim yoksa yeni bir ekran kartıyla idare eder miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, elimdeki bilgisayarın özellikleri şöyle:

b450 Aorus Elite

Ryzen 5 5600

RTX 2060

32 GB ddr4 ram sanırım 3200mhz

2 adet de m2 takılı gen3 olması lazım

Sizce tüm sistemi değiştirip 50-60 bin lira aralığında yeni bir oem paket mi almalıyım yoksa RX 9060 X gibi bir kart alıp 3-4 yıl daha idare edebilir miyim?

Genelde çok da iyi olmayan grafiklerle oynamaya alıştım, çok da fazla oyuna vakit ayırmıyorum. Sistemim yaklaşık 8 yıllık ve bu kadar iyi idare etmesine şaşırıyorum, kartımla benden önce 3-4 ay hafif mining yapıldı. Önceki sene işlemci ve ramleri yeniledim. Helldivers 2 gibi oyunları oynarken fps düşüşleriyle karşılaşmak istemiyorum, ama 2 aylık maaşımı da kasaya yatırmak mantıklı gelmiyor. Yaşlı kurtların tavsiyesine açığım, uzun vadede plan nedir?

• Yeni bir ekran kartı alın ben öyle yaptım Intel arc b580 aşırı memnunum fiyatı da bu piyasada aşırı uygun 13 bin TL hb den aldım hali hazırda sisteminiz var hiç gerek yok bir ekran kartı değişimi ile sorunsuz kullanırsınız bu sekil naçizane tavsiyem budur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer bir sistem kullanıyorum. RX 9060XT yada RTX 4070/Super gibi bir ekran kartı alıp DDR6'ya kadar kullanmak daha mantıklı, ben öyle yapmayı düşünüyorum. Fazladan masraf yapmaya gerek yok derim. Zaten bellek krizi vs.. derken yeni donanımların çıkması gecikiyor. Muhtemelen yeni çıkacak oyunların sistem gereksinimleri de bu yüzden sınırlanacaktır.

Arc b580 performansı nasıldır ve geçişte sorun yaşar mıyım?

2. El ekran kartı almayı önerir misiniz?

İkinci el alacaksan test etmelisin.

B580, eskilerde eski işlemcilerle kullanım durumunda performans düşüklüğü oluşturuyordu ancak forumda okuduğum kadarıyla sürücü güncellemeleri ile baya bi gelişme kaydetmişler. Eski oyunlarda da sorunlar vardı ancak ne durumda bilmiyorum. Kullanıcı çok olmadığından dolayı geçmiş testlere bakarsan yüksek ihtimalle yanılırsın. Uygun fiyattan bulunursa değerlendirilir.

Hiçbir donanım almayıp , Geforce Now üzerinden oynamayı tavsiye ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • muebbetkusu M kullanıcısına yanıt

Arc B580'nin fiyat avantajı var ama bildiğim kadarıyla Ryzen 7600X ayarında veya daha yeni bir işlemci ile kullanılması tavsiye ediliyor. Bu yüzden karttan istediğiniz verimi alamayabilirsiniz. İkinci el kart elbette alınabilir ancak temiz bir kart aldığınızdan emin olmak için ben de test edip almanızı öneririm.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.