Şimdi Ara

DDR4 ram hakkında bilgi verirmisiniz ? neden pahalı ? fiyatının hakkını verir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arakdaşlar, ddr4 ramler hakkında basit dilde anlatabilirmisiniz ? neden pahalı ? normal ramlerden farkı nedir ? değermi ddr4 e geçmeye ?

• Ddr4 2400mz cl15 ramler var ddr3 2400mhz cl11 ramler var farklari isi ve guc tuketimi ddr4 daha elverisli ama gecmek mantiksiz suan icin... Gerek yok :) ddr3 suan icin bir tik onde anca cl15 3600mhz ramler falan gelir oyle ddr4 anlami olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlaşıldı sen illa para harcayacaksın gerek yok kardeşim 7/24 o.c yapıp benchmark yapan adam için bile gereksiz ddr4 platformu, ramler işlemciden pahalı neredeyse, getirisi ne hiç bir şey, testlerine bakabilirsin yani...

Bu ara da elindeki sistem neye yetmiyor acaba ?
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Dostum sistemı guncellemek ıstıyorum, lanet olsun su hobiye nereden buldumsa ıcıme heyecan gelıyor, belkı o heyecanı yasamıssınızdır ıcım kıpır kıpır birde ben ozel sıvı sogutma kurucam, sonra bozamıcam sıstemı uzun yıllarca yapmısken ömurluk olsun ıstıyorum en az 3-5 sene degısmıyım dıyorum
  • Kesinlikle gecme cok gereksiz butceni zorlama he dersen benim param var gec derim

• berkanenes kullanıcısına yanıt
    Hocam benım durum bıraz farklı, ozel sıvı sogutma kurucam, onu bozamıcam yıllarca kullanmak zorunda kalıcam bozarsam baya masraf ve zaman kaybı olucak, ben x99 a yatırım yapıp kafam rahat olsun dıyorum ama herkes gereksız dıyor. bırde bende hobı oldu sıstem guncellemek param cok fazla yok ama notebook satıyoruım onun parasıyla yapıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Hocam benım durum bıraz farklı, ozel sıvı sogutma kurucam, onu bozamıcam yıllarca kullanmak zorunda kalıcam bozarsam baya masraf ve zaman kaybı olucak, ben x99 a yatırım yapıp kafam rahat olsun dıyorum ama herkes gereksız dıyor. bırde bende hobı oldu sıstem guncellemek param cok fazla yok ama notebook satıyoruım onun parasıyla yapıcam

O zmn gecin hocam sonucta bir kez alin uzun omurlu kullanin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu fiyata bu ssd değer mi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Bode ddr4 bellekler tanitilmaya baslanmadan once herkes ddr3 alma brz bekle ddr4 lu sistem kurarsin diyordu artik o kisilerde eser yok

Bende öyle dusunuyorum, işte herkes gereksız dıyor bende hevesten dustum acıkcası
    Hocam bir seye karar verdikten sonra donmeyin herkesin yorumuna bakarak bir isten donmek sacma olucak siz heveslenmissiniz belli o yuzden alin rahat rahat kullanin

içimi rahatlattınız teşekkur ederım
    Ben sizi tekrar rahatsız edıyorum, konu guncel baska arkadaslarda yazabılır, ben tam olarak anlamadım su ddr4 belleklerı, hem pahalı hemde cl degerlerı cok yuksek acaba 1 sene beklesem mı ? seneye mı guncellesem sıstemı ? ddr4'un ddr3 ramden ne farkı var hocam ? x99 anakart ddr4 desteklıyor yazıyor ddr3 ram uymaz dedıler hevesım kursagımda kaldı ben ramlerı seneye guncellıycektım, bu ramlerede 1000 tl vermek bana akıl karı gelmedı sızce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Ddr4 2400mz cl15 ramler var ddr3 2400mhz cl11 ramler var farklari isi ve guc tuketimi ddr4 daha elverisli ama gecmek mantiksiz suan icin... Gerek yok :) ddr3 suan icin bir tik onde anca cl15 3600mhz ramler falan gelir oyle ddr4 anlami olur

DDR 4'teki cl ile DDR 3'teki cl aynı mıdır? Kıyaslama açısından arkadaşlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam burda ddr3 ve ddr4 benchmark testleri var burda farki anlayabilirsiniz türkçe biryer yok gibi
    http://www.tweaktown.com/articles/6619/crucial-ddr4-memory-performance-overview-early-look-vs-ddr2-ddr3/index.html
    Hocam durum cok karisti siz istediginizi yapin biz sizi etkilemeyelim

• quote:

Orijinalden alıntı: DGMI

quote:

Ddr4 2400mz cl15 ramler var ddr3 2400mhz cl11 ramler var farklari isi ve guc tuketimi ddr4 daha elverisli ama gecmek mantiksiz suan icin... Gerek yok :) ddr3 suan icin bir tik onde anca cl15 3600mhz ramler falan gelir oyle ddr4 anlami olur

Aynıdır mesela ilk ddr3 çıktığında 1066mhz cl9 ramler vardı ddr2 1066mhz cl5 ramlerde vardı ama herkes salaklık geçmek diyordu ki haklılardıda... zamanla ddr4 mhzleri arttık o cl15 cl20 lere fırlamaz cl15 değerinde kalırsa alınmaya değecek bellekler üretilir fiyatları rahatlar... ama ddr4 yalnızca opteron xeon 2011 soket gibi işlemcilerle devam ederse ki mantıklı olanı bu diye düşünüyorum gerek yok... 1333mhz bellek bile ev kullanıcısına yeterken ne gerek var...

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Dostum sistemı guncellemek ıstıyorum, lanet olsun su hobiye nereden buldumsa ıcıme heyecan gelıyor, belkı o heyecanı yasamıssınızdır ıcım kıpır kıpır birde ben ozel sıvı sogutma kurucam, sonra bozamıcam sıstemı uzun yıllarca yapmısken ömurluk olsun ıstıyorum en az 3-5 sene degısmıyım dıyorum

Ömürlük dediğiniz 3-5 sene mi? İnsan en az 8-10 sene yazar yahu

Valla imkanınız varsa hiç durmayın hemen geçin.
    Aynı kafadan sayılırız, inanın teknoloji için oturduğum evi bile satabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er36po -- 7 Ekim 2014; 12:41:08 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DGMI

quote:

Aynıdır mesela ilk ddr3 çıktığında 1066mhz cl9 ramler vardı ddr2 1066mhz cl5 ramlerde vardı ama herkes salaklık geçmek diyordu ki haklılardıda... zamanla ddr4 mhzleri arttık o cl15 cl20 lere fırlamaz cl15 değerinde kalırsa alınmaya değecek bellekler üretilir fiyatları rahatlar... ama ddr4 yalnızca opteron xeon 2011 soket gibi işlemcilerle devam ederse ki mantıklı olanı bu diye düşünüyorum gerek yok... 1333mhz bellek bile ev kullanıcısına yeterken ne gerek var...

Tam olarak anlamadım, meselaa şimdi 800 mhz cl5 ram ile 1600 mhz cl10 ram aynı performansı vermiyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ddr 4 "şuanlık" gereksiz.
    Bundan bi 3-4 sene sonra tam oturmuş olur.

• Bu düzenekte 400mhz cl2 ramler 800mhz cl5den daha iyi olur :) tam olarak değil MHZ arttıkca latency kaybı engelleniyo yani 2400mhz cl11 ile 2400 cl15 i karşılaştırırsan ddr3 daha hızlı ama 2400mhz cl11 ile 3400mhz cl15 i karşılaştırırsan burda 3400 daha iyi :)
    DDR4 ramler DDR3 ramlerden copy write vb degerlerde iki kat daha hizlidir aradaki gecikme sureside oyle oha dedirtecek seviyede degildir arada bir 10 nanosaniyelik bir fark vardi hatirladigim kadariyla.DDR4 ram alacaksaniz gskill alin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.