Şimdi Ara

DDR3 mü yoksa DDR2 anakart mı almalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkaaşlar elimdeki sistemi uygunb fiyatla elimden çıkarıyoprum. ancak kararsız kaldım ddr3 destekli bi ankart mı yoksa ddr2 destekli bi anakrt mı almalı diye? şimdi iyi bi ddr2 anakrt alabilirm ama bu seferde 2 gün sonra bir anda ddr3 e falan geçilecek olursa elimdende çıkararm diye korkuyorum. şimdi ddr3 bi anakrt alırsam yanında Q9300 işlemci ve 2gb ram alabilicem. yok eğer ddr 2 yonga setli bi anakrt alırsam bu sefer yine q9300 işlemci ama 4 gb ram alabilicem. hız aşırtma yapan biriyim. en azından extreem olarak değil ama 2,5 bi işlemciyi en az 2,9 yada 3,0 yaparım yani. ne yapmalıyım arkadaşlar???



  • DDR2+DDR3 destekli bir anakart alabirsin.
  • ddr3 ü salla gitsin zarardan başka bişey değil testlere bak görürsün
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yuemrek

    DDR2+DDR3 destekli bir anakart alabirsin.


    www.gigatek.com a bakmanı tavsiye ederim
  • quote:


    DDR3 fiyatları şu anda çok yüksek ve gecikme süreleri de çok fazla . DDR2ler ise düşük fiyat ve düşük gecikme süreleri ile göz dolduruyor . Özellikle yıl sonunda nehalem işlemci ailelerinin ortaya çıkması ile DDR3ler yavaş yavaş fiyatlarını düşürcekler .


    quote:


    Ama şu an için ddr3'e yatırım yapmak pek akıllıca değil . Fiyatları ve gecikme süreleri çok yüksektir . Ayrıca ddr3lü bir anakart alarak geleceğe yatırım yapamayacaksınız şu anda , çünki bu yıl sonunda yeni işlemci serisi ve soket yapısı çıkacak . Bu nedenle şu anda kullandığınız ddr3lü anakartı tekrar değiştirmek zorunda kalacaksınız . Google'da "Nehalem" adı altında araştırma yaparsanız daha faydalı olacaktır .



    Forumda birçok kez tartışılan bir konu ... :http://forum.donanimhaber.com/m_24220754/tm.htm




  • ddr3
  • arkadaşlar DDR3 diyenleri görüyorum hem fiyatları pahalı hem hız konusunda çokta fazla bi getirisi yok bunun yanında anakart alacaksan şu an uygun ve performanslı bi çözüm düşünmeni öneririm buda bu gün DDR2 1066 Mhz olur

    DDR3 nehalem ile kullanıldığında belki daha iyi performans verecektir fakat şu an nehalem olmadığına göre en mantıklısı DDR2 aksini yapmak parayı boşa savurmaktan başka bişey olmaz zira verdiğin paranın karşılığını performans olarak alamazsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Problem Anakart mı Ssd mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • DDR2'nin nimetlerinden sonuna kadar faydalanın derim.DDR2 1400 mhz'ye kadar çıkabiliyor.
    DDR2/DDR3 detekli anakartları ise tavsiye etmiyorum.Çünkü DDR3'ün sınırı olan 1333 mhz'ye kadar destekliyorlar.DDR zaten 1200 mhzye erişti.Biraz gıdıklayınca 1400 mhz'ye kadar çıkıyorlar.Yani DDR3 1333 mhz'yi geçiyorlar.
    Bu hıza çıkabilmek için gecikme sürelerini arttırmak lazım.Ama zaten DDR3'ün gecikme süreleri DDR2 ile yarı şamayacak kadar yüksek.
    Ve bu duruma bakılırsa DDR2 1066 mhz en uygun seçim.
  • DDR3 bellekler çok pahalı
    şuan DDR2 2 gb 4-4-4-10 bellekler 65 usd + kdv



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 26 Haziran 2008; 16:45:39 >
  • SaLLa DDRIII ü... aL güzeL bi DDRII li board tak 9300 ünü de keyfine bak..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoBo` -- 27 Haziran 2008; 17:45:08 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.