Biosta da windowsta da ne yaptıysam 1333mhz de duruyor ramler. Çarpan 8de zamanlamalar 9 9 9 24 voltaj 1.5.
Overclock yapmadan bunu 1600 mhz yapmanın bir yolu yokmudur ? sonuçta 1600 mhz ram aldım 1333 mhz ram gibi voltaj verip kullanmak bana saçma geliyor, gerçi bilmiyorum bu ramler oc sayesinde mi 1600 oluyor ona göre mi dizayn edilmiş ama yardımcı olursanız sevinirim.
Biosta xmp profil 1, 1600mhz e ayarlı fakat current frequency olarak 1334 ü geçmiyor
FrayneF
kullanıcısına yanıt
Olmuosa mecbur ramleri kendiniz çarpanını artırıp bellek zamanlamaları ve voltajını manuel verin bi sıkıntı olmaz
qaanx
kullanıcısına yanıt
Timingleri hangi değerde girmem lazım ? Bir de 1.5v veya 1.65v da stabil çalıştırabilmek cpu ve gpu daki gibi takoz olup olmaması ile mi ilgili yani şans işi mi ?
FrayneF
kullanıcısına yanıt
Takozlukla alakası yok aldığınız belleğin değerleri vardır. Mesela sallıyorum 1600 mhz hızda 9-18-8-9 zamanlamalarda 1.5V voltaj değeri gibi.
Sizin anakart kendisi yapmıosa mecbur elle yapmanız gerekicek aldığınız belleğin değerlerini girin biostaki ayarlara 1600 mhz olması lasım.