Şimdi Ara

DDR2 Ram Ploblemi (uzman Sorusu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Değişik bir sorunla karşı karşıyayım.

Bir Kaç gün önce bilgisayarım sürekli mavi ekran hatası vermeye başladı.
    Boşta kaldığı zaman ve biraz yük altında kaldığı zaman Mavi ekran hatası veriyordu.
    Windows 7 64 bit kullanıyorum tekrar açılışı güçlükle yapıyordum hatta bazan DVD den
    açarken bile hata veriyordu.

Dün veya önceki gün Windows 7 açılış taki Bellek testiyle bellek testi yapayım dedim
    hatayı orada gördüm hata veriyordu. 4 ram slotundan 4 ü de doluydu bunlardan ikisini
    söktüm tekrar bellek testi yaptım hata yok diğer ikisini test ettim hata yok.
    Tekrar dördünü birden taktım hata yok. Bir sefere mahsus bir hata olsun bakalım dedik devam.

Belleklerim OCZ Flex Xlc DDR2 800Mhz 3 4 4 15 2.4V ile yada 5 5 5 15 1.8V ile
    Anakartım Asus P5Q Deluxe
    İşlemci İntel Q6600
    PSU 500W ThermalTake 12V1 15A 12V2 16A
    Ekran Kartım Asus EAH4890

Son test işleminden sonra bilgisayarım overclocksuz normal ayarlarında çalışıyor mavi ekran
    hatasıda bitmişti hatta 1 gece 1 gündüz kapanmadan açık kaldı mavi ekran hatası vermedi.

Düngece overclock yaptım işlemcimi ve ramleri, 3.0GHz Ramleride 1066Mhz 5 5 5 18 2.3V
    ramlere 2.2 volt verdiğimde 1066mhz de hata veriyordu bellektestinde 2.3V verince hata kesildi
    stabil birşekilde çalışıyordu. Hatta Everest ile kararlılık testi yaptım.
    Burada gördüğüm iki hata 5V 4.99V olarak 3.3V 3.28V a düşüyordu. diğer 12V 12.10V
    işlemci 1.32V olarak normal görünüyordu. Anlıyacağınız bilgisayar stabil bir şekilde çalışıyordu.

Bugün bilgisayarı açtığımda açıldı internette gezinirken pat yine mavi ekran hatası.
    Bellek testi yaptım yine yine bellekler hatalı.
    Yine belleklerdeki hata ne yaptıysam düzelmedi bu kez sadece bir bellegi söktüm
    bilgisayarı açıp yine bellek testine girdim hata vermedi,söktüğümü taktım yine hata vermedi.
    Tabi bu esnada remler 5 5 5 15 1.8V ile çalışıyordu.

3 4 4 15 ile 2.2 veya 2.3 veya 2.4V ile bu sefer bilgisayar kafayı yedi. hiç açmıyor, bellek testinde reset atıyor.

Dikkatimi çeken birkaç konuyuda belirteyim
    Önceleri böyle bir sorunum yoktu anlaşılan testlerdende anlaşıldığı gibi belleklerdede bir sorun yok.

En son 4890 ekran kartı taktım bilgisayarımda açılışta Express Gateden sonraki açılış ekranı
    Beyaz sağ köşede intel arması siyahondan sonraki asus logosu normal renginde

ikinci dikkatimi çeken konu HDD setup ta bu mavi ekran olayından sonra şöyle görünüyor

HDD P0 U Normalde seagate 500GB 32MB cache li HDD nin kodu yazması
    gerekirken bu çıkıyor. Mavi ekrandan sonra yeniden başlatmayla bu düzelmiyor düzelse zaten
    göremem yeriden başlattıktan sonra tekrar klavyeden veya reset düğmesinden ikinci bir reset gerekiyor.
    Bu olay ekran kartı değiştirmeden öncede vardı mavi ekrandan sonra bu oluyor. Genede belirttim.

Aslında sorunun cevabı içinde ama bir bilene sor öyle harekete geç demişler
    Bence power değişecek. Geceleyim çalışan bilgisayar akşam saatlerinde iflas etti.
    Çünkü elektirikteki Amper değeri düştü. doğrumudur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonuldagi -- 14 Temmuz 2009; 0:29:04 >

• Bios ayarlarında bi sorun var gibi duruyor. 3 4 4 15 yaptığında 800mhz olduğundan ve strappinglerin FSB'ye göre olduğundan emin ol
  • quote:

Orjinalden alıntı: canerpense

Bios ayarlarında bi sorun var gibi duruyor. 3 4 4 15 yaptığında 800mhz olduğundan ve strappinglerin FSB'ye göre olduğundan emin ol

Herşey autoda şimdi başka bir bilgisayarla ilgileniyorum
    birazdan tekrar overclock yapaccam bakalım ne olacak.

EDİT

Yaptımda oc ama geç kaldım gece 4 te 5 te yapmalıydım.
    sabah 10da yapa bildim oc li olarak buseferde ram testinde donmaya başladı.
    oc yi kaldırıp bellekleri 3 4 4 15 yaptım 2.2V verdim sorun yok
    Dün akşam bu şekilde bilgisayarı açamıyordum. Akşam bi türlü sabah bi türlü
    Emininm geceleride bomba gibi oc olur, ver coşkuyu

Gene sorun 220V la gelen amper değerinde PSU ya düşük gelince ihtiyacta
    40A den fazla olunca normal 12V 3V 5V versede amper istenen düzeye çıkarılamıyor
    ekran kartı boşta bile sömürüyor. Kendi derdime çare olmaya çalışıyorum
    doğrumu diyorum bilmem. Matematik Fizik Kimya bende hiç yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonuldagi -- 14 Temmuz 2009; 11:48:28 >

• 220Vdan gelen akım değilde senin PSU'nun toplam gücü yetmez tam yükteyken gibi duruyor. Yada "bir süre" yeter, sonra yetmemeye başlar.
  • http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

BU linkten, cpu'ya verdiğiniz voltage ve overclock değerlerini falan girerek, PSU'daki ihtiyacınız olan rakamı görebiliyorsunuz. bakalım 500 w yetiyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: tworule

http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

BU linkten, cpu'ya verdiğiniz voltage ve overclock değerlerini falan girerek, PSU'daki ihtiyacınız olan rakamı görebiliyorsunuz. bakalım 500 w yetiyor mu?

Orada biraz abartıyorlar değerleri yanlız.
  • Yeter sana o 400w ya da yok sana 650 watt yetmez 750 watt al diyenlerin neye dayanarak söylediğini ben anlamıyorum. siz neye dayanarak abartıyorlar diyorsunuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ddr 3 sistem tavsiyesi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: tworule

Yeter sana o 400w ya da yok sana 650 watt yetmez 750 watt al diyenlerin neye dayanarak söylediğini ben anlamıyorum. siz neye dayanarak abartıyorlar diyorsunuz?

Deneyim, gözlem. Watt ölçerler heryerde satılıyor artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.