Şimdi Ara

DDR RAM sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

benim ram ile alakalı bi sorunum var

sistemim biraz eski kısaca özelliklerini yazayım p4 3.0 ghz 478 pin
    ram olarak şuan 2 gb ram kullanıyorum 1 gb+1gb pc3200 400 mhz
    ana kartımın modeli intel d865perl

şimdi benim 2 gb ram varken yani 1 gb + 512+512 çalışıyordu
    dedimki 1 gb daha alayım performansı filan artar yavaşlaması kesilir dedim gittim kingston ddr 1 gb ram aldım

neyse bi taktım hepsini mavi ekran hatası açılmıyor güvenli kipte açıyorum sisteme bakıyorum 3 gb olarak görüyor..

şuan yeni aldığım kingston ile eski kullandığım 1 gb ramle idare ediyorum diğer 512 ler takınca çalışmadığı için kullanamıyorum

bi sorun olsa daha öncede çalışmazdı anlayamadım

sizce sorun ne olabilir?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Merhaba

Format Atınca Düzelir Diye Umuyorum :) Format At Sen Bir.
  • formatla bi ilgisi olduğunu düşünmüyorum
  • anakartın 4gb destekler. 3gb görmesinin 32 bit kullanman olabilir birde toplam 3 gb koymuşsun aynı kapasite ramleriaynı slotlara tak veya 2slota 1likleri diğerlerine 512 likleri tak sistemin ram leri görüryorsa sadec çakışma var doğru yerleri bulursan sorun olmaz.4 slot varsende slotlarda uyumsuzluk olabilir.varyasyonlar denemelisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 26 Eylül 2011; 21:18:34 >
  • intel d865perl ana kart modeli en fazla ne kadar destekliyor bilemiyorum

bütün ramleri takınca çalışmıyor ama 2 gb her türlü hangi şekilde taksam çalışıyor

yani ramlarde bi sorun yok

ayrıca ana kartta ram slotu renkli değil
  • mesajı değiştim bak araştırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: MorgenSternN

slm..

benim ram ile alakalı bi sorunum var

sistemim biraz eski kısaca özelliklerini yazayım p4 3.0 ghz 478 pin
    ram olarak şuan 2 gb ram kullanıyorum 1 gb+1gb pc3200 400 mhz
    ana kartımın modeli intel d865perl

şimdi benim 2 gb ram varken yani 1 gb + 512+512 çalışıyordu
    dedimki 1 gb daha alayım performansı filan artar yavaşlaması kesilir dedim gittim kingston ddr 1 gb ram aldım

neyse bi taktım hepsini mavi ekran hatası açılmıyor güvenli kipte açıyorum sisteme bakıyorum 3 gb olarak görüyor..

şuan yeni aldığım kingston ile eski kullandığım 1 gb ramle idare ediyorum diğer 512 ler takınca çalışmadığı için kullanamıyorum

bi sorun olsa daha öncede çalışmazdı anlayamadım

sizce sorun ne olabilir?

Tüm ramler aynı marka ve MHZ hızında olmadığında uyumsuzluk sorunu ortaya çıkar ve bu RAM'leri birlikte kullanamazsınız. Eskiden (PC'nizin yaşından ötürü eskiden diyorum) bu sorun çok sık rastlanan bir durumdu. Format atmakla vs... ilgisi yok. Vercenix'in söylediği gibi 3.2 GB RAM'den sonrası ile 32 bit XP'nin işi olmaz ve sistem bilgilerinizde de görünmez. Tıpkı 4 litrelik bir bidonun sadece 3.2 Litresini kullanmak gibi, geri kalan durumun atıl olduğu söylenir. Buna karşın 50 KB'lık minicik bir rus yazılımı, 32 bit XP sistemlerde 4GB'ın tamamını görmenizi sağlıyordu fakat sisteminizin 4GB RAM'i kullanmasını sağlıyor muydu bilmiyorum. Zannımca psikolojik bir görüntü oluşturmaktan ibaret idi.

Lafı fazla uzatmayayım. RAM'leri çeşitli kombinasyonlarla deneyin hangi RAM'in diğeri ile birlikte çalışmadığından emin olun. Bu uyumsuzluk meselesi birlikte çalışmamak dışında, aynı anda kullanıdığı anda birinin bozulmasına da sebep olabiliyordu. Sahip olduğunuz sistem için 2 GB yeter de artar. 3 GB olması inanılmaz bir fark yaratmaz. Öyle bir makine için 2 GB RAM, sahip olduğu teknoloji ve yapabileceği işler düşünüldüğünde zaten sorunsuz bir kapasitedir. Üzülmeyin ve cihazınızı yenileyene kadar 2 GB RAM ile idare edersiniz. Şu an için yeni cihazlara 4GB RAM özel işlemler dışında fazlasıyla yeterli geliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4 slot ram sorunu?
    geçen yıl açıldı
    4 Slot 3600MHz Ram Sorunu
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bios ayarlarinda bi degisiklik yapsak calisma ihtimali olabilirmi. Bu makinayi 3 gb ram yapmam lazim bosta neden dursun calisan ramler
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

anakartın 4gb destekler. 3gb görmesinin 32 bit kullanman olabilir birde toplam 3 gb koymuşsun aynı kapasite ramleriaynı slotlara tak veya 2slota 1likleri diğerlerine 512 likleri tak sistemin ram leri görüryorsa sadec çakışma var doğru yerleri bulursan sorun olmaz.4 slot varsende slotlarda uyumsuzluk olabilir.varyasyonlar denemelisin

yok bak şimdi ramlerin hepsi takılı olunca görmüyor ama 2 gb herhalgisi takılı olsa görüyor
    acaba bios tan bi ayarmı yapsak işe yararmı öyle halledebilir miyiz?
  • şu varki 2slot devrede değil ama sistemde 3gb gözüktüğünü söylüyorsun yani görüyor iyi yerleştir ramleri ben masa üstü varken 2 tane 1gb lik bitanede 512 lik kullanbiliyordum 512 liği ayrı olan 2slottan birine 1gb likleri diğer 2 slota takıyordum sıkıntı yoktu hatta bazen karışık takıyordum yine çlışıyordu ramleri iyi yerleştir.
  • Şu kartın özelliklerine aklım yettiğince bir bakayım belki birşeyler söyleme şansım olur ama tekrar söylüyorum eski makinemde (P4 3 GHZ + 8IPE1000 - G anakart) benzer bir kabusu yaşamıştım o zaman böyle forum morum da yoktu. Ne yaptıysam kime sorduysam çözüm bulamadık. Yeni ramlerim çalışırken eskiler benim anakart için çöp oldu başka anakartta ise çalışıyordu. Anlatacak kelime bulamıyorum anakart yeni ramler gelince sanki eskileri kapıya koydu...
  • quote:

Bios ayarlarinda bi degisiklik yapsak calisma ihtimali olabilirmi. Bu makinayi 3 gb ram yapmam lazim bosta neden dursun calisan ramler

Anakartının sabıkası oldukça yüklü çıktı:

1- Anakartın RAM seçiyormuş "Kingston SpecTek" dışındaki birçok RAM için sorun çıkarıyormuş.
    2- Anakartının harika bir güvenliği olduğu için en ufacık donanım sorununda reset atıyormuş.
    3- Dual Channel özelliği açıkken, bu özelliğe sahip olmayan ramler takarsan Anakart nazlanıp mavi ekran ve reset sorunları yaşatıyormuş. Dual Channel özelliği taşımayan ramler: Birbirinden farklı kapasiteye ve markaya sahip (1 GB - 512MB gibi) ramler takarsan ki özellikle de OEM ramler için söylüyorum...

EDİT: Anakartınızın BIOS ayarından Dual Channel özelliği kapatıp tekrar deneyin... RAMlerinizin tamamının MHZ değerleri ve markalarının birebir olduğundan da emin olun. Dual Channel özelliğini kapatıp 3GB sorunsuz açarsanız da yavaşlama yaşayabilirsiniz. Denemelerinizin sonucunda sorun düzelmezse benim bilgi pilim bitmiş demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 27 Eylül 2011; 0:19:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

quote:

Bios ayarlarinda bi degisiklik yapsak calisma ihtimali olabilirmi. Bu makinayi 3 gb ram yapmam lazim bosta neden dursun calisan ramler

Anakartının sabıkası oldukça yüklü çıktı:

1- Anakartın RAM seçiyormuş "Kingston SpecTek" dışındaki birçok RAM için sorun çıkarıyormuş.
    2- Anakartının harika bir güvenliği olduğu için en ufacık donanım sorununda reset atıyormuş.
    3- Dual Channel özelliği açıkken, bu özelliğe sahip olmayan ramler takarsan Anakart nazlanıp mavi ekran ve reset sorunları yaşatıyormuş. Dual Channel özelliği taşımayan ramler: Birbirinden farklı kapasiteye ve markaya sahip (1 GB - 512MB gibi) ramler takarsan ki özellikle de OEM ramler için söylüyorum...

EDİT: Anakartınızın BIOS ayarından Dual Channel özelliği kapatıp tekrar deneyin... RAMlerinizin tamamının MHZ değerleri ve markalarının birebir olduğundan da emin olun. Dual Channel özelliğini kapatıp 3GB sorunsuz açarsanız da yavaşlama yaşayabilirsiniz. Denemelerinizin sonucunda sorun düzelmezse benim bilgi pilim bitmiş demektir.

Cok ugrastirdim senide bu kadar bilgiyi buldun ettin cok saol.

Valla ana kartim hic naz yapmaz cok nadir reset atar bu arada ramlarin markalari farkli hep demin yine denedim acmiyor bu arada dual olayini anlamadim nasil kapaticam biostan bide mhz yi kac yapayim

• Bunlar da yeni bilgiler (Yeni derken yeni öğrendim anladımda, yoksa o bilgiler Anakart ile aynı yaşta...)

"Yavaş bir anakart, zayıflığın sebebi, RAM konusunda muhafazakar. Her RAM ile uyum göstermiyor, RAM ve OC (Overclock) konusunda esnek değil. Farklı marka RAM'ler ile sorun yaşanması kaçınılmaz...

Özetle, RAM'lerinizin farkı marka olduğunu söylediğiniz anda bu sorunu yaşayacaksınız bundan dönüş yok. Uyumlu çalışan iki adet 1GB RAM'in yanına onlarla tıpatıp aynı 1GB RAM daha almazsanız 3GB RAM şu an için hayal görünüyor. Elinizdeki 2x512 ile çözüm şansınız sıfır... MHZ - OC meselelerine de canınızı sıkmayın ve bu işlere hiç girmeyin. Bu arada son kez belirteyim Dual Channel açık olduğu müddetçe 3 adet slot üzerinden 3 GB RAM kullanmak yine sorun çıkarabilir ki henüz o aşamaya gelmediniz. 3. 1GB RAM'İ alırken deneyip - denetin, sorun çıkardığı anda RAM'i aldığınız bir PC mağazası ise teknik servisine bu 3 RAM'İn çıkardığı sorunu çözdürerek cihazınıza montajını yaptırın. BAktınız ki bu işler masraflı uzun baş ağrıtıcı... O zaman yeni bir sistem toplamak için bilgi biriktirmeye başlayın.

Benden bu kadar. Kolay gelsin.

DDR RAM sorunu

• evet benim anakartım bu..

o zaman yapıcak bişey yok 512 leri satıp kingston 1 gb ram alıcam
    gerçekten çok nazlıymış benim anakart markada beğenmiyor :)

soğutma meselesine gelince benim makina 7/24 açık çünkü online oyundan para kazanıyorum ve 7/24 oyunda kalmam lazım
    dün hd 3850 ekran kartı aldım şöyle de diyebiliriz murat 131 e ferrari motoru taktım :)

kasa hep açık yan tarafı oda çok soğuk cam hep açık yani ısınma sorunu yaşamıyorum :)

ben bu anakartı değiştirsem aldığım agp hd 3850 boşuna aldım gibi bişey olur
  • Madem bu makinenin açık olmasından para kazanıyorsunuz ve internet hızıyla idare eder bir GPU işinizi görüyor, sistem yenilemek için acele etmezsiniz veya "ya sen benim ekmek teknemsin seni bayağı bir elden geçireyim hatta istersen emeki edeyim de diyebilirsiniz.
  • işte bende ufak ufak eklemeler yapıyor yeni işlemci fanı aldım orj. ki 5 sene kullandım öncekini

sonra ram almıştım uyuşmadı

dünde ekran kartı 3850

ne bileyim seviyorum ben pc mi sorunlarıyla bunu gözden çıkartmak hiç istemiyorum

şimdik biz bu ram işini çözemedik ben şu 512mb olanları satıcam direk 1 gb kingston alıcam bakalım o zamanda naz yapacak mı
  • quote:

işte bende ufak ufak eklemeler yapıyor yeni işlemci fanı aldım orj. ki 5 sene kullandım öncekini

sonra ram almıştım uyuşmadı

dünde ekran kartı 3850

ne bileyim seviyorum ben pc mi sorunlarıyla bunu gözden çıkartmak hiç istemiyorum

şimdik biz bu ram işini çözemedik ben şu 512mb olanları satıcam direk 1 gb kingston alıcam bakalım o zamanda naz yapacak mı

Dediğim gibi, alacak bir yer bulduysanız da ramleri birlikte denemeden, birkaç programla test etmeden almayın. Kingston Spektec ramlare bu anakart referans veriyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.