Merhaba arkadaşlar, MSI Tomahawk 170a anakartım mevcut, 6700k işlemciyle kullanıyorum. Dual kit 8x2 DDR 4 3000 MHz RAM'im mevcut ve sorunsuz 3000 MHz'de çalışmakta iken yanına 16x2 3000 MHz daha ilave etmek istedim ve ne olduysa ondan sonra oldu. Hepsi 2133 MHz de çalışmaya başladı. RAM'lerin hepsinin markası Corsair. BIOS'tan XMP profilini aktif hale getirdiğimde, RAM'leri 3000 MHz olarak ayarladığımda bilgisayar hata mesajı vererek başlamıyor ve 2133 MHz haricinde de açılmıyor. RAM'lere ilişkin detayları resim olarak ekleyeceğim Ne yapmam gerekiyor 3000 MHz de çalıştırmak için? Yardımcı olursanız sevinirim. Önceki benzer sorunlara baktım ama bana faydası olmadı. XMP modunu açtığım anda bios hata veriyor ve eski ayarlara dönmek istyior 3000 haricinde 2900 2800 MHzleri de denedim ancak olmadı. Nasıl halledebilirim? Yardım edebilirseniz çok sevinirim. ![]() |
DDR 4 3000 MHz RAM'ler 2133 olarak çalışıyor

-
-
up’layayım hocam yardımı geçiçek biri görür belki
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: CrewShadYS
up’layayım hocam yardımı geçiçek biri görür belkiTeşekkür ederim. Manuel olarak Oc yapılması lazımmış . Ama yardıma ihtiyacım var.
-
Yardımcı olabilecek yok mu arkadaşlar?
-
Ram kitleriniz birbiriyle uyumlu değillerdir. Ramler kit olarak satıldıklarında birbiri ile %100 söz verilen hızlarda çalışıacağının garantisini verir üretici fakat aynı model 2 kiti karıştırırsanız birbiriyle söz verilen hızlarda çalışmasının garantisi yoktur. Bu durumda da standart hız olan 2133mhz de çalışırlar. Bu sebepten 2 kiti karıştırmak pek önerilmez.
-
quote:
Orijinalden alıntı: pürkinatorRam kitleriniz birbiriyle uyumlu değillerdir. Ramler kit olarak satıldıklarında birbiri ile %100 söz verilen hızlarda çalışıacağının garantisini verir üretici fakat aynı model 2 kiti karıştırırsanız birbiriyle söz verilen hızlarda çalışmasının garantisi yoktur. Bu durumda da standart hız olan 2133mhz de çalışırlar. Bu sebepten 2 kiti karıştırmak pek önerilmez.
Manuel OC ile bu sorunu aşanlar varmış ama ben yeterince bilgi sahibi değilim.
-
Ramlerin zamanlama değerleri(16-18-18 veya 14-15-16 gibi) 3 adet ile sınırlı değil, 40-45 adettir. Normalde sadece en önemli olan 3 tanesini dikkate alırız. Manuel Oc ile bunları tek tek girebilirsiniz biosda ilgili sayfada. Fakat tahmin edebileceğiniz gibi her bir değerin ayrı ayrı ayarlanması ve test edilmesi gerekir. Evet manuel oc ile tek tek bütün zamanlamaları girip iki kitin birbiri ile uyumlu çalıştırabilirsiniz ama biraz meşakkatli bir süreç olacaktır.
-
Destek listesinde 4.23 versiyon için sadece 2 slotta calisir diyor 32gb kit için. neden bakmadan aldınız?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X