Şimdi Ara

'ddcc.exe,ctl3d3.dll,ddayx.exe' bunlara çare yokmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar geçenlerde internete her dirdiğimde beni bir siteye yönlendiriyordu sistemde nod32 kuruluydu tarattım birşey bulamadı ardından güvenmedim avastı yükledi pro sürümünü ve tarattığımda ctl3d3.dll dosyasını trjan olarak buldu yalnız ne sildi ne karantinaya aldı nede ismi değiştirebildi korumalı filan dedi durdu. vürüs windows altında system32 içerisinde bi dll dosyası. herhalde internetle ilgili ki avast internet sayfası bulana kadar bulamıyor. herneyse sözü uzatmadan bunu silecek bir proğram varmı windows ve unlocker gibi proğramlarla silemedim korumalıymış.
    forumda hatta Türkiye'den hiçbir sayfada da rastlamadım umarım yardımcı olabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aspolat -- 16 Ocak 2008; 2:27:31 >

• Windows görev yöneticisini aç, buradan ilgili işlemi sonlandır. Sonra silinir. Veya makinayı güvenli kipte açıp taratısan silinir. Bu dosyanın Trojan olduğu kesin.
  • görev yöneticisinden hagisi olduğunu bulamadım dll oldujğu için neyle bağlantılı hangi exe dosyasını kullanıyor anlamadım güvenli kipe de giriş yaptın 10 dakikada açtı sonra ne avast nede ben silemedim yine diskin dolu yada yazmaya karşı korumalı ...... hatasını veriyor başka bi yolu yokmu acaba
  • kimsenin bilgisi yokmu bu konuda
  • arkadaşlar konu kapanıp gidecek biliyorum içinizden birisinin mutlaka bir önerisi vardır yardımcı olun
  • görev yöneticisinden bulmayı dene. windows ve senin kullanıdğın programlarla alakası olmayan şeylere bak
  • ctl3d3.dll trojan olduğunu ve Spyhunter ile silinebileceğini yazıyor. Bir incele;
    http://www.windowsvistaplace.com/trojan-win32murlo-removal-instructions/spyware-removal
    http://www.xp-vista.com/download/Spyhunter-Detection-Utility.exe
    Burada da uzun uzun nasıl silineceğini yazıyor. Başlat –> Çalıştır ve kutuya "cmd" yaz açılan pencerede regsvr32 /u ctl3d3.dll yazarak "unregister" görevine son verileceğini söylüyor.
    http://www.xp-vista.com/other/how-to-unregister-dll-files

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    crrss.exe ve winlogon.exe virüsü
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cmd işlemini daha önce denedim o bile yemedi açıkçası nasıl bişe ise artık
    spyhunter i iki gün önce kurdum tarayıp buluyor ama silmek için satın almak gerekiyor silip silmeyeceği bile belli değil o kadar para vermekte gelmiyor içimden hiç bişe olmasa format atarım diye düşünüyorum. belki bi yolu vardır bundan başka diye bir sorayım dedim. yapıştı kaldı illet şey.
    yardımın için teşekkürler
  • ne para verecekssin yaw , bir çare bulamazsan format atarsın 1 saatlik iş bu kadar uğraşmaktansa...
  • aşağıdan ücretsiz avg antispyware programını indir...
    hem spy hunter dan çok daha iyidir(bana göre spyware doctordan sonra en iyisi)...

http://free.grisoft.com/filedir/inst/avgas-setup-7.5.1.43-3339.exe

güncellemeleri yaptıktan sonra güvenli kipte pc ni tarat...

not:nod32 yi kaldırıp avastı kurman büyük bir yanlış..
    avast kuracağına hiç kurma daha iyi...
    nod32 nin bunu bulamamasının nedenine gelince nod32 antivirüstür antispyware değil...
    site yönlendiriciler ve açılış sayfası değiştiricilerde genelde spy lardan kaynaklanır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi INSURG3NT -- 5 Ocak 2008; 12:46:41 >

• gardaşlarım dediklerrinizi ve çok daha fazlasını yaptım ama nafile avg nin spyware si de işe yaramadı buluyor ama açılışta silsin diyor bişe yapamıyor. güvenli kipte bile oynatmıyor kendi ile valla yapanı bulsam elini öperim helal olsun işinin eri imiş (ondan sonrada vurur öldürürüm herhalde) şu an teslim ödevleri var onun için formattta olmuyor bilgisayar hayatım resmen onun için mecbur katlanacaz
  • beyler durum içler acısı bilgisayar tamamen zıvanadan çıktı önerileriniz üzerine avastı kaldırmayı denedim ancak kalkmadı. ayrıca erişimde koruma yani sistem tepsisinde aktif olma özelliğide gitmişti. bunun üzerine nod32 yükledim tarattım bazı şeyler buldu temizledi sildi yukarıda bahsettiğim ctl3d3.dll dosyasını virüs olarak buldu ama kilitli diyip işlem yapmadı. ardından dosylara ters tıkladığımda avast ve nod32 nin birlikte aktif olduğunu gördüm. sistemden adam gibi kalkmayınca zor kullanmaya karar verdim.başlangıç yöneticisi ve görev yöneticisinden bütün avastla iilgili işlemleri durdurup program filesden silmeye çalıştım ama nafile, korumaı msj ı veriyordu. siteden unlocker in son versiyonunu indirip denedim birkaç deneme sonrasında herşeyi sildim. artık ters tıklayınca görünmüyor. ardından farkettimki nod32 de sistem tepsisinde aktif olamıyor yani otomatik tarama yapmıyor ben istersem ters tıklayıp taratabiliyorum. bütün bunlar başlangıç şu an bilgisayar ekranı lasvegas sokakları gibi bir yanıp bir sönüyor. explorer.exe işlemi durdurup yeniden başlıyor sürekli tekrar ediyor. internetten başka hiçbişe yapamıyorum. güvenli kiptede aynı durum söz konusu formatın en kolay yol olduğunu biliyorum ancak içinde çok öenmli ödevler ve çizimler var bunları kaybetemem. spyware proğramlarının genelini indirip denedim ama fayda etmedi şimdi microsoftun oncare safety scanneri çalışıyor yaklaşık 1 saattir ddcc.exe ctl3d3.dll ddayx.exe gibi dosyalar var bunlara buda dokunamıyor. bu kadar uzun uzun anlattım zahmet edipte okuyanlara teşekkürler biri bana yardımcı olabilirse çok memnun olacağım...

• elbette bilen vardır bu konuyu o bilen okuyuncaya kadar msj atıp yukarılarda tutacagim. Inşallah saygısızlık olmaz sizlere. Sonuçta ben formatla kurtulurum ama en azından bir öneri çıkar ise diğer aynı sorunu yaşayan veya yaşayacak arkadaşlara bir yol yordam olur
  • önce sistemini geri yükle virüs programın olan nod32 yeterli ama giren arkadaş bi antivirüs tarafından değil kayıt yöneticisi ile temizlenebilir reegseeker yada sana ccleaner lazım bunlardan herhangi biri sorununu çözecektir
  • dediklerini de yaptım sistemi olaylardan çok daha öncesine de aldım reegseeker bi işe yaramadı o dosyaların hepsi hala mevcut ccleaner ise dosyayı buluyor ama kilitli diyip işlem yapmıyor
  • Eğer hala çözemediysen bende aynı sorun vardı hallettim! Ben herzaman bilgisayarıma 2.ci bir XP kurarım ve yine imdadıma bu yetişti 2.ci XP'den tarattırdım hemen sildim. Bu yoksa HDD'ni başka bir bilgisayara tak ve orda tarattır. Yada elle sil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.