Şimdi Ara

DCI vs MULTİJET vs TDİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
3
Favori
7.891
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu dizel motorlar içinde hangisi en ekonomiktir ? ( 100 km şehir içi )

DCİ için hem ekonomik hemde torkun yüksek olduğunu duymuştum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_zula -- 27 Aralık 2012; 22:27:37 >

• Bir abimde 1.3 dizel manuel astra vardı.Şehiriçi 5.4 yaktığını gördüm.Astra pert oldu.yerine 1.5 dci edc megane aldı.7'den aşşağı düşüremiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dCi,şaşmaz.Candır can.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

Bir abimde 1.3 dizel manuel astra vardı.Şehiriçi 5.4 yaktığını gördüm.Astra pert oldu.yerine 1.5 dci edc megane aldı.7'den aşşağı düşüremiyor.

hocam megan mı eminmisin ? 4.3 lt yaktını gözlerimle gördüm 100 km de..
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

Bir abimde 1.3 dizel manuel astra vardı.Şehiriçi 5.4 yaktığını gördüm.Astra pert oldu.yerine 1.5 dci edc megane aldı.7'den aşşağı düşüremiyor.

hocam megan mı eminmisin ? 4.3 lt yaktını gözlerimle gördüm 100 km de..

Evet eminim.Ha bu arada daha bakıma girmedi,17 binde.Bakımdan çıkınca editlerim.

• dci en ekonomiği ama en hassası.
    1.3 multijetten bahsediyorsak alt devirlerde en ölüsü ama hızını aldınmı kaptırıp gideni. Ayrıca bu 3 motor içinde en sağlamı ve en masrafsızı
    tdi ise multijetle aynı yakar belki 1.4 veya 1.6 ama bir sorun açarsa yandınız
  • hacime göre bakarsak dci olabilir, özellikle 1.5 90hp az yaktıgını duymuştum...Dİzel kullananlar daha iyi açıklama yapacaktır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sanırım en iyisi multijetler...

hem az yakıyor hemde tatminkar performansı var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jamais Vu

dCi,şaşmaz.Candır can.

Aynen öyle

Hatta canandır

Multijet'i tokatlar,TDI'ı tekmeler

Hatta yerde tekmelemeye devam eder

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

quote:

Orijinalden alıntı: Jamais Vu

dCi,şaşmaz.Candır can.

Aynen öyle

Hatta canandır

Multijet'i tokatlar,TDI'ı tekmeler

Hatta yerde tekmelemeye devam eder

O nasıl oluyor

• Multijet tabiki tirigel kayışı olmayışından uzun ömürlü (linea veya doblo ise ya 1.3 90 bg yada 1.6 muti 72 lik yetmiyo kasa ağır)

motor açılmamış 720 binde gördüm zaten sınıfında 1.
  • Hdi 112 beygir, 180.000 de kayış değişimi overboost ile 285 tork sıfır sorun. Yakıt olarak da 1.6 larda herkesi döver.

• 1.3 cdti corsa ile 6,5lt yakıyordum şehiriçi, aynı motor astra'da 7lt yakar tahmini. Şimdi kullandığım dci edc megane da aynı kullanımda 7lt yakıyor manuel olsaydı 1lt daha düşük olurdu heralde.
  • Ekonomi olarak dci dir bence fakat aralarindaki en sorunsuzu en uzun gecmisi olan TDI dir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 92.000 km symboll kullandim

30 il gezdim

1.5 dci 85 beygir

Ulan arkadas 1 kere 6 litre yakmadi

Hem 6 litre altinda yakti

• Babamın 230.000 km'deki 1.3 Mjet Doblosunu düşündüm. Kesinlikle Multijet'ten yana oyumu kullanıyorum.
  • multijet en dayanıklısı,parça fiyatı vs bakımından ise en hesaplısı.
  • Suan megane 3 7.1 otalamasi var.3140 km de.Yarin bayi ile gorusmeyi dusunuyorum.ford fiesta 2005 model ve peugeot 307 sw vardi yeni sattik ikisini.onlarin gozunu seveyim.megane mumla aratiyor yakit konusunda.Eger performans ve yakit dusunuyorsaniz hdi cok iyi bir secenej

edit:megane otm vites 110 bg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atixengineer -- 27 Aralık 2012; 23:58:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atixengineer

Suan megane 3 7.1 otalamasi var.3140 km de.Yarin bayi ile gorusmeyi dusunuyorum.ford fiesta 2005 model ve peugeot 307 sw vardi yeni sattik ikisini.onlarin gozunu seveyim.megane mumla aratiyor yakit konusunda.Eger performans ve yakit dusunuyorsaniz hdi cok iyi bir secenej

edit:megane otm vites 110 bg

Şehiriçi ise ortalamanız normal, bizim arabalar otomatik ve dpf olmasından dolayı düz 105'liklerden 1lt fazla yakıyor.
  • arabasına göre değişir.

burada standart motorun hangisine takıldığı, aracın ağırlığı şanzımanı vs. bir çok değişken vardır.

1.3 multijet motoru palio ya takarsan az yakar dobloya takarsan çok.
    1.5 dci motoru symbole takarsan az scenic e takarsan çok.
    1.6 tdi motoru poloya takarsan az caddy ye takarsan çok yakar.

manuel şanzımanlı araca takarsan az tam otomatik şanzımana takarsan çok yakar. dsg edc ile manuel den de az yakar.

hepside kaliteli ve az yakan motorlardır.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.