Şimdi Ara

dci 1.6 130bg motor scenic'ten sonra Qashqai'de (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
83
Cevap
0
Favori
10.838
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aynı donanıma sahip 1.5 dci ile 1.6 dci arasında 1500 sterlin fiyat farkı var
    http://www.nissan.co.uk/#vehicles/crossovers/qashqai/key-figures/discover/specifications/consumption

Scenic dizel 1.5 dci 110bg ile 1.6 energy dci 130 bg arasında 1200 Euro fiyat farkı var
    http://www.renault.fr/gamme-renault/vehicules-particuliers/scenic/scenic/prix-et-specifications/index.jsp?modelKey=S3C&versions=VEC377_FRAN%2CVEC384_FRAN&userPriceType=&codes=&diff=false&show=1&toggles=&add=VEC379_FRAN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybars_ -- 10 Eylül 2011; 12:51:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: baybars_

scenic'tan sonra 1.6 dci'yı kullanan 2. model nissan Qashqai
    teknik veriler
    0-100 10.3 sn civarı
    mak. hız 189 km/s
    ş. dışı tüketim 4.3 lt
    ş.içi tüketim 6.5 lt
    karışık tüketim 5.1 lt

1.5 dci motorla karşılaştırıldığında hem performans artmış hem de genel olarak yakıt düşmüş
    aynı araçta 1.5 dci verileri
    0-100 13.2 sn civarı
    mak. hız 174 km/s
    ş. dışı tüketim 4.6 lt
    ş.içi tüketim 6.4 lt
    karışık tüketim 5.3 lt

dci 1.6 130bg motor scenic'ten sonra Qashqai'de

Geçen hafta başlık açmıştım linki aşağıda . Nissan bu motoru 1.5 dci yerine değil eski 2.0 litre 150 bglik dizel yerine koyduğunu açıklamıştı. Yani 2.0 150lik artık yok yerine 1.6 130 olacak. Muhtemelen 1.5 kalacaktır. .

http://forum.donanimhaber.com/m_52319338/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hector Priamson -- 10 Eylül 2011; 10:31:17 >

• Renault'ta benzer bir açıklama yapıp 1.6 320 bglik dci'ın 1.9dci yerine geçeceğini söylemişti.
    hem 4*2 hem de 4*4'te nissan bu motorları kullanmış muhtemelen de 130bg 1.6 dci motor Türkiye'ye ilk bir nissan üzerinde giriş yapacak.

Renault 2.0 dci'ların yerine büyük olasılıkla bu motorun geliştirilmiş versiyonu 1.6 160 bg 380 nm twin turbo dci motoru EDC ile kullanacak
    http://forum.donanimhaber.com/m_46675715/mpage_1/f_/key_//tm.htm#46675715
  • Golf 1.4 TSI hepsini alır beyler.

Şaka bi yana güzel motor yapmışlar, Megane'da hızlanma 9.8-9.9 sn ve son hız 200 km/h olur tahminimce.

TSI 122 HP gibi gider, çok daha az yakar. Güzel valla güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

1.6 dci motoru reno hala getirmedi değil mi?

Hayır, merakla beklemekteyiz. Mais'ın işi belli olmaz.
  • 1.6 130 hp daha iyisi yok galiba...
  • Nissan 1.6 dci 4WD yi getirmek için ne bekliyor acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hector Priamson

Nissan 1.6 dci 4WD yi getirmek için ne bekliyor acaba

Ellerinde kalan 2.0 ları satmadıkça getirmezler ayrıca önce renonun yakıt testi falan yapmasını bekleyebilirler hassas motor bunlar
  • 2012'den önce beklemeyin. Hatta arkadaşın dediği gibi, bazı motorlar, araçlar tükenmeden beklemeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetcan44

2012'den önce beklemeyin. Hatta arkadaşın dediği gibi, bazı motorlar, araçlar tükenmeden beklemeyin.

2012 diyince, ilk bi ohoo.. diyesi geliyor insanın.

Halbuki çokta uzak değil, 3,5 aycık
  • ben bu 1.6 dci 16 valf 130 hp motorların türkiyeye gelip gelmeyecegi ile ilğili mais müşteri hizmetlerine defalarca mail yazdım gelen cevap olumsuz yakın zamanda 130 dci energy motorlar Türkiyede yok ,zaten şu anda nisan ayından beri tüm avrupada sceniclerde bu motor satılıyor.eylül 2011 itibariyle almanya piyasasında ki laguna lara 150 dci energy stop-start motorlar takıldı bu yeni motorda 130 luk dci üzerinden geliştirilmiş 2.0 lik yeni bir motor.2012 de muhtemelen megane hb ve fluencede makyaja müteakip bu energy dci ler belki ülkemize gelebilir.mais şimdilik sır vermiyor.
  • Renault'un Scenic'te kullanmaya başladığı daha sonra Qashqai'de de kullanılmaya başlanan yeni energy serisi motor yıl sonunda megane'da kullanılmaya başlanacak.Testler tamamlandı. Aynı motor Daimler ile imzalanan stratejik işbirliği gereğince 2012 ortasından sonra Mercedes'in A ve B class araçlarında da kullanılmaya başlanacak.
    Daha önce ilk Megane'da kullanılacağı açıklanan motorun üretim kapasitesindeki sıkıntı (yıllık 200bin adet)nedeniyle ilk scenic'te kullanıldığı ve megane'daki kullanımın ileri tarihlere çekildiği bildiriliyor.
    resmi olmayan test sonuçlarına göre scenic'te 4.4 olan ş.içi tüketim Megane'da 3.7 olarak ölçülmüş.
    en çok merak edilen yeni motorun ne zaman EDC'li sunulacağı konusunda ise net açıklama olmamakla birlikte en erken 2012'nin sonlarında EDC'nin sunulabileği konuşuluyor.

Megane 1.6 energy dci Green car ödülünü alan(115 g / km of CO ₂)scenic'ten daha düşük(100 g / km of CO ₂) emisyon oranlarına sahip
    yeni motor 1.9 dci motora göre 400 Euro daha pahalı

resmi olmayan verilere göre
    0-100 9.3 sn
    mak hız 209 km/h

• su motoru cruze koysalarya satış patlaması yapar ben gm yerinde olsam renoyla anlasıp bu motorları koyardım araclara kendileri 1.6 dizel mo0tor yapacakları yok barı hazır alsınlar bu motorları mercedeste kullanacakmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antalya

Latitute 1.6 DCI 130 HP + EDC nasıl?
    Hatta + chip = 160 hp

Bence Güzel olur. Fiyat 60 ı geçmezse tabi.

he he çok hayalperest oluyoruz bazen.

şu anda başlangıç fiyatı 65 bin

+5bin motor farkı

+5 bin edc farkı

minimum 75 bin olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

Orijinalden alıntı: tomiken

Pratikte o tüketim değerlerini zor yakalar

Megané II 1.5 dCi'de uzun yolda fabrika değerlerinin altına inen bir sürü kullanıcı vardı

quote:

Orijinalden alıntı: noplaceforchance

110'lukta Bioethanol yazıyor.
    Elin oğlu alkol, mazot, LPG, LNG, elektrik, ne bulursa yakıyor motorda:)

"-kardeş hoş geldin, ne içersin?"
    "-ne olursa içerim abi"
    bence çabuk gelmeli özellikle qashqai

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sean Boswell -- 7 Şubat 2012; 18:24:07 >

• bu arada motor çok iyimiş gerçekten bakalım kağıt üstündeki veriler sürüşe ve yakıta nasıl yansıyacak bekleyip göreceğiz.

şu anda 1.6 daha iyi verilere sahip dizel var mı ?
  • Bu motoru Haziran'da getirip 4x4'lü donanımı getirmezlerse , tarih onları affetmez .
  • quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Bence bu motor öyle yakında gelmez. Bir şey mi biliyorum? Hayır...Sadece bu ballı pazarda firmaların tavrı...Ford Focus'a çift kavrama getirmez. Kia 128 hp dizeli koymaz....

kia 128 PS dizel kullanıyor artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baybars_

Renault'un Scenic'te kullanmaya başladığı daha sonra Qashqai'de de kullanılmaya başlanan yeni energy serisi motor yıl sonunda megane'da kullanılmaya başlanacak.Testler tamamlandı. Aynı motor Daimler ile imzalanan stratejik işbirliği gereğince 2012 ortasından sonra Mercedes'in A ve B class araçlarında da kullanılmaya başlanacak.
    Daha önce ilk Megane'da kullanılacağı açıklanan motorun üretim kapasitesindeki sıkıntı (yıllık 200bin adet)nedeniyle ilk scenic'te kullanıldığı ve megane'daki kullanımın ileri tarihlere çekildiği bildiriliyor.
    resmi olmayan test sonuçlarına göre scenic'te 4.4 olan ş.içi tüketim Megane'da 3.7 olarak ölçülmüş.
    en çok merak edilen yeni motorun ne zaman EDC'li sunulacağı konusunda ise net açıklama olmamakla birlikte en erken 2012'nin sonlarında EDC'nin sunulabileği konuşuluyor.

Megane 1.6 energy dci Green car ödülünü alan(115 g / km of CO ₂)scenic'ten daha düşük(100 g / km of CO ₂) emisyon oranlarına sahip
    yeni motor 1.9 dci motora göre 400 Euro daha pahalı

resmi olmayan verilere göre
    0-100 9.3 sn
    mak hız 209 km/h

1.2 dizel motorlar bile ondan çok yakar. Şehir içi 3.7 olacak şey değil..

• quote:

Orijinalden alıntı: altunay2

bu arada motor çok iyimiş gerçekten bakalım kağıt üstündeki veriler sürüşe ve yakıta nasıl yansıyacak bekleyip göreceğiz.

şu anda 1.6 daha iyi verilere sahip dizel var mı ?

1.6 130 ps 320 tork nm dizel motor henüz yok.
    En yakın Kia 128 ps 260 tork nm
    ve fiyat 120 ps 300 nm
    Bu motor sınıfında ilk olacak
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.