Şimdi Ara

dci 1.6 130bg motor scenic'ten sonra Qashqai'de (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
10.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne güç meraklısıyız ya, 1.5 105 bg dci yi tercih ederim. Hem oturmuş daha masrafsız olur hem de tüketimi daha iyi olur.
  • Renault motorlarına hayranım gerçekten adamlar motor yapıyor.Hem çok performanslı hem de çok ekonomik ,hem de çok stabil çalışıyor motorlar. Gerçi veriler belli az çok ama bu motorun da çok yakacağını zannetmiyorum.
    Muhtemelen Renault önümğzdeki yıl büyük arabalarına bu motordan koyacak ve 160 hp si de yolda deniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shark45

Renault motorlarına hayranım gerçekten adamlar motor yapıyor.Hem çok performanslı hem de çok ekonomik ,hem de çok stabil çalışıyor motorlar. Gerçi veriler belli az çok ama bu motorun da çok yakacağını zannetmiyorum.
    Muhtemelen Renault önümğzdeki yıl büyük arabalarına bu motordan koyacak ve 160 hp si de yolda deniyor.

sadece ekononik desek daha doğru olur bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Renault motorlarına hayranım gerçekten adamlar motor yapıyor.Hem çok performanslı hem de çok ekonomik ,hem de çok stabil çalışıyor motorlar. Gerçi veriler belli az çok ama bu motorun da çok yakacağını zannetmiyorum.

güncel ve günlük kullanımda varmı başka 1.6 dizel 130ps olan başka motor ?

• 1.6 130 hp harika bundan sonraki en iyi degerler alfa romeo 1.6 120 hp PSA 1.6 115 hp ,tebrikler eger motor omru kısamadan ve 1.5 dci ler kadar iyi bir motorsa...
  • quote:

Orijinalden alıntı: UNF0RGIVEN

quote:

quote:

kia 1.6 crdi 128 hp ile uzun zamandır piyasada.

• quote:

Orijinalden alıntı: yunus88

quote:

quote:

quote:

128ps 255 tork kia
    130ps 320 tork renault
    bu motor nasıl sadece ekonomik oluyor anlam veremiyorum. 1.6 dizel 200ps falanmı beklentiniz var

• motor gerçekten olmuş . renault sitesinde red line 5200 rpm gibi bişeyler yazıyordu ama burda değişik bi durum söz konusu .
    http://www.renault.com/en/Innovation/stars-mecaniques/Pages/16-dci-130.aspx
    sayfanın en altında 2.0 dci gibi 1.6 dci energy motor rahatlıkla 5200 rpm çevirebilir yazılmış.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

128ps 255 tork kia
    130ps 320 tork renault
    bu motor nasıl sadece ekonomik oluyor anlam veremiyorum. 1.6 dizel 200ps falanmı beklentiniz var

Aynı güçte olan varmı dediniz bende söyledim yoksa motor çok hoşuma gitti ayrıca büyük ihtimalle bizim 120lik bravodan da fazla yakmıyordur.Hem ekonomi hemde performansı birleştirmişler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurcugum

ne güç meraklısıyız ya, 1.5 105 bg dci yi tercih ederim. Hem oturmuş daha masrafsız olur hem de tüketimi daha iyi olur.

2.0 atmosferik benzinli motor kadar, hatta daha fazla performans verip onun yarısı kadar yakıt gideri olunca, güç merakı olmassa ayıp
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

128ps 255 tork kia
    130ps 320 tork renault

Aynı güçte olan varmı dediniz bende söyledim yoksa motor çok hoşuma gitti ayrıca büyük ihtimalle bizim 120lik bravodan da fazla yakmıyordur.Hem ekonomi hemde performansı birleştirmişler.

Yanlış anlama söz konusu alıntı yaptıgım ilk mesaja bakarsanız anlarsınız, @cihanair motoru sadece ekonomik olarak degerlendirmiş.Ben ona istinaden sordum varmı daha performanslısı die

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UNF0RGIVEN -- 20 Mayıs 2011; 10:44:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: prorocker

motor gerçekten olmuş . renault sitesinde red line 5200 rpm gibi bişeyler yazıyordu ama burda değişik bi durum söz konusu .
    sayfanın en altında 2.0 dci gibi 1.6 dci energy motor rahatlıkla 5200 rpm çevirebilir yazılmış.

5200 deviri 6. viteste çevirirse maksimum hızda fabrika verisinin üstüne çıkar
    5. vites 1000 devir/dk'daki hız 42.93 km
    6.viteste 48.53

fabrika son hız verisi 195 km/saat 6. vitese göre 195/48.53=4018 devir/dk'ya karşılık geliyor
    bu da motorun maksimum gücü verdiği devir sanırım üreticiler maksimum hızı motorun maksimum gücü verdiği devire göre hesaplıyor
    redline dikkate alınırsa teorik hız
    maksimum hız 5. viteste 223 km/s
    6. viteste de 252 km/s

• 1.9 130 hp motorun %75 parçası geliştirilerek bu motorun türetildiği yazıyor, işin içinde isuzu parmağıda var yani,

ama şu 160 lık motorla iligili hiçbir yazıya rastlamadım !

arada Türkçeye çevrilmemiş önemli bir yer kalmış, motor 400.000 km dayanmış,

bizim elimizde 200.000 gitse iyi

nisan 22 sinde üretim başlamış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McManamann -- 20 Mayıs 2011; 11:30:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

1.9 130 hp motorun %75 parçası geliştirilerek bu motorun türetildiği yazıyor, işin içinde isuzu parmağıda var yani,

ama şu 160 lık motorla iligili hiçbir yazıya rastlamadım !

arada Türkçeye çevrilmemiş önemli bir yer kalmış, motor 400.000 km dayanmış,

bizim elimizde 200.000 gitse iyi

nisan 22 sinde üretim başlamış

160'lık motor genova motor show'da olacak
    http://forum.donanimhaber.com/m_46675715/mpage_1/key_/tm.htm
    700.000 km test ifadesini gördüm ama 400.000 km dayandığı ifadesini ben görmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybars_ -- 20 Mayıs 2011; 11:51:51 >

• abowww çekilin sol şeritten meganlar geliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yirthan -- 20 Mayıs 2011; 11:50:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cncrd

quote:

Orijinalden alıntı: prorocker

motor gerçekten olmuş . renault sitesinde red line 5200 rpm gibi bişeyler yazıyordu ama burda değişik bi durum söz konusu .

5200 deviri 6. viteste çevirirse maksimum hızda fabrika verisinin üstüne çıkar
    5. vites 1000 devir/dk'daki hız 42.93 km
    6.viteste 48.53

fabrika son hız verisi 195 km/saat 6. vitese göre 195/48.53=4018 devir/dk'ya karşılık geliyor
    bu da motorun maksimum gücü verdiği devir sanırım üreticiler maksimum hızı motorun maksimum gücü verdiği devire göre hesaplıyor
    redline dikkate alınırsa teorik hız
    maksimum hız 5. viteste 223 km/s
    6. viteste de 252 km/s

demekki o viteslerde o devire çıkamıyormuş

•  dci 1.6 130bg motor scenic'ten sonra Qashqai'de

3000 devirde 122 hp güç üretiyor,

vw nin 4400 devirdeki 105 hpsini 2250 devirde üretiyor...
  • fiatın multijet 1.6 105 hp dizel 320 tork lu motoruna ne demeli? guilettada olan. fiat nasıl aynı torku elde etmiş. bg den kısarak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

fiatın multijet 1.6 105 hp dizel 320 tork lu motoruna ne demeli? guilettada olan. fiat nasıl aynı torku elde etmiş. bg den kısarak mı?

bgden kısarak tork almak diye birşey yoktur.torkunuzu üst devirlere ne kadar taşıyabilirseniz o kadar güçlüsünüzdür.
  • scenic'tan sonra 1.6 dci'yı kullanan 2. model nissan Qashqai
    teknik veriler
    0-100 10.3 sn civarı
    mak. hız 189 km/s
    ş. dışı tüketim 4.3 lt
    ş.içi tüketim 6.5 lt
    karışık tüketim 5.1 lt

1.5 dci motorla karşılaştırıldığında hem performans artmış hem de genel olarak yakıt düşmüş
    aynı araçta 1.5 dci verileri
    0-100 13.2 sn civarı
    mak. hız 174 km/s
    ş. dışı tüketim 4.6 lt
    ş.içi tüketim 6.4 lt
    karışık tüketim 5.3 lt

dci 1.6 130bg motor scenic'ten sonra Qashqai'de

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.