Şimdi Ara

DC motor veya dinamo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çin malı oyuncak arabaların içinden çıkan dinamolar çok güçsüz oluyor.Dönerken elimi koyduğum anda duruyorlar.
    Benim yapmak istediğim bir proje var.Bunun için ise bana güçlü bir motor gerekiyor.DC motor diye aradım internette fakat tatmin edici bilgi bulamadım ya da buldum da anlamadım
    (Forumda arama yaptım, öğrendiğim tek şey servo motor diye bişey olmadığı servo sadece sistemin adı olduğu ve dc motordan oluştuğu ama bu servolar güçlü mü değil mi açıklama yok.
    Aslında güçlü derken de ne demek istiyorum onu da bilmiyorum.Motorların güçlü olmasına bilimsel olarak ne deniyor bilmiyorum.(Ne dendiğini söylerseniz sevinirim.))
    Bana lazım olan 40-60 ytl'yi geçmeyen çalışma gerilimi düşük olan(24v gibi) ve Türkiyede bulunan motorları bulabileceğim site.Bi de motorla ilgili terimlerin açıklması.
    Not1:Servo motorlar tabirimle "Güçlü" oluyor mu?
    not2:Güçlü derken ne kadar güçlü derseniz şöyle açıklayayım;
    Oyuncakta kullnacağım fakat abartmayacağım

• Eğer fırçalı DC motor arıyorsan şarjlı el süpürgesi motorları güçlüdür.En azından elinle durduramazsın.Elinden duman çıkar.
  • şarjlı el süpürgelerinin motoruna gerekli gerilimi ve akımı sağla kesinlikle elinle durduramazsın...

ben o motorları oyuncak kamyona monte etmiştim süper olmuştu.

elektronikçilerde bulunuyor

edit:harf eksikliği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taka8604 -- 16 Nisan 2007; 17:20:53 >
  • Arkadaşlar peki motorun adı ne?
    Ne deyip isteyim elektronikçiden?
    Ayrıca bu motorların fiyatı , gücü ne kadar?
    Not:Servolar hakkında bir araştırma yaptım.Servonun gücüne 1cm/3.5kg yani 1cm'lik moment koluna 3.5kg yüke dayanbiliyormuş.Bunn bilimsel adı nedir?Tork mu?
    Not2:Servoların sadece içindeki dinamosu satılıyor mu?Satılıyorsa adı ne?Ne kadar?
    Yardımcı olursanız sevinirim.
  • eğer istanbulda oturuyorsan karaköy'deki elektronikçilerde istediğin motoru bulabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dergul

eğer istanbulda oturuyorsan karaköy'deki elektronikçilerde istediğin motoru bulabilirsin.

Malesef İstanbul'da oturmuyorum.Ama ordaki elektronikçilerin (motor satan) varsa internet adreslerini verirsen sipariş verebilirim.
  • valla kardeş sen herhalde oyuncak arabayı güçlendirmek istiyon. da
    nasıl yapmayı istediğini çıkaramadım. Motorumu değiştircen. Ben pilleri şarslı pillere dönüştürdüm. Arabanın pil yuvalarını genişlettim ve aselsan telsizin bataryasının içindeki pillerden altı adetini bağladım. Şimdi çalıştırdığımda olduğu yerde patinaj yaparak dönüyor. Toprak üzerinde çalıştırırsam hele arkasından toprakları attırıyor. Benim oğlun deli oluyor şimdi buna.Hele birde geri geri gelirken birden direkiyonunu kırıp öne gitmeye başlayınca çıldırıyor.Yani bataryaları bi değiştir. Motor o kadar güçsüz değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dc Motor Hız Kontrol Devresi
    2 yıl önce açıldı
    12v dc motor seçimi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam çin malı oyuncak arabaların içindeki dinamolara mı fazladan güç verdiniz?
    Zamanında bende denemiştim ama belli bir voltajdan sonra tekrar yavaşlamaya başlıyor.
    Hem oyuncak raba yapmayacağım hocam.Başka bir işte kullanacam.
  • mesajının en altında oyuncakta kullanacağım dediğin için diye düşündüm.
    evet çin malı uzaktan kumandalı araba. Belki benim şansımdandır. Ama içindeki araba dediğim gibi o kadar zayıf değil. Normal pillerle 9 volt yapan akımı. 1.2 volt pillerle 7.2 volt olarak verdim. Ama amper yükseldiği için kurtarıyor.araba koltuğa veya duvara filan çarpcak olsa inan bi tarafı kırılcak sanıyom. Motor,,amperi yüksek olsada zaten çekeceği kadar akım çeker yeterki voltaj yüksek olmasın
  • Dostum tam olarak nasıl bir işte kullanacaksın motor ne yapacak nekadar bir güç karşılayacak verebileceğin max güç ne olur bunları belirtirsen sana uygun bir motor söyleye biliriz herşey motorda bitmiyor giriş gerilimive akımıda önemli nasıl bir işte tam olarak nekadar iş karşılayacağını belirtmediğin sürece net bişey konuşmak doğru olmaz senin için motora yüklenecek güç fazla görüne bilir bizde sana burda oldukça güçlü motor tavsiyesinde bulunuruz oysaki kullanacağın yerde daha düşük güçlü ve düşük voltajlı motorlanda işini görme imkanın olabilir.oyuncakta kullanacağım demişsin güçlü motor istemişsin şarjlı süpürge motoru tavsiyesi gelmiş bu motor gerçekten oldukça güçlü ama boyutu çok büyük ve bir okadarda ağır oyuncak uygulamaları için pek stabil değil senin yapacağın oyuncak uygulamasında okadar yüksek güçlü motorada ihtiyaç duyacak biyer olduğunu sanmıyorum dedimya bizlen paylaşman lağzım yapacağı işi bilmem anlata biliyormuyum.
    quote:

Orjinalden alıntı: strom

Hocam çin malı oyuncak arabaların içindeki dinamolara mı fazladan güç verdiniz?
    Zamanında bende denemiştim ama belli bir voltajdan sonra tekrar yavaşlamaya başlıyor.
    Hem oyuncak raba yapmayacağım hocam.Başka bir işte kullanacam.

• güçlü motor derken ne kastettiğini tam olarak anlatmadın.
    hızlı dönmesinimi istiyorsun yoksa güçmü istiyorsun. eğer güç istiyorsan herhangi bir hırdavatçıya git ve mini şarjlı el matkabı al. bende bir tane var. gerçekten buyutuna göre çok kuvvetli. hem kendi bataryası ve sarj devresinide halletmiş olursun.
    boyutlarına gelince şarjlı el süpürgesi motorunun yarısı kadar bile yok.
    ben praktıkerden 18 ytl ye aldım. üzerinde ALPHA TOOLS yazıyor. çin malı değil.
    ağaç kasalara civata sıkmada kullanıyorum. çok rahat işimi görüyor.
  • ne yaptın
  • Hocam bir denizaltı düşünüyorum ama oyuncak değil gerçek olarak kullanmak için.Boyutları oyuncak boyutunda.
    Hız değil güç istiyorum.Servoların içindeki motor işime yarar.Bu motorları nasıl bulabilirim?
  • hdd lerin içinden
    birde eski videoların motorlarıda güçlüdür
    birde arabaların su fışkırtma motorları var servo değil ama
    güçlü ve hızlıdır
  • Bende oyuncak tekne yapmak istiyorum.Orta 3 öğrencisiyim.Bende hızlı bir rc tekne yapmak istiyorum ama nasıl bir şey yapacağıma karar vermedim 30cm boyutunda olacak.Ya şöyle gölde sürülücek bişey olacak tavsiyelerinizi bekliyorum yaben şöyle birşey düşünüyorum.Gemiyi yaptım, diyelimki bir çubuk üzerine fan koyup fanlarıda pillere bağlasam yani demek istediğim gemi bir yandan giderken enerji harcarken harcadıgı enerjıyı rüzgar enerjisi olarak geri elde etmek istiyorum.Sizce böyle birşey mümkün olabilirmi

bundaki gibi bir hızda bir gemi yapmaya çalışıyorum bu jetsiki ama olsun hızı bu şekilde olsa

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=skAgLl1NwXw

Şu linkteki dinamoları istanbuldan nerden temin edebilirim:

http://www.xceedrc.com/news/103/Xceed-release-high-end-servo's.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fafafe123 -- 24 Kasım 2012; 21:53:40 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.