Şimdi Ara

Dc Motor Kontrol Diyot Isınması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Resimdeki devrenin aynısını yaptım.Fakat benim kontrol edeceğim motor 12 volttta yükte yaklaşık 5A akım çekiyor. Bu nedenler BD679 'un Yerine İRFZ48N Mosfet transistör kullandım. Başka bir değişiklik yok bir de motorun yanındaki yön değiştirme anahtarını çıkardım kullanmayacağım için. Devre çalışıyor sorun yok ama motorun zıt emk sını önlemek için bağladığım diyotlar motor zorlanınca çok ısınıyor. 1N4007'nin akımı yetmiyor diye düşündüm 4 tanesini paralel bağladım şimdi daha az ısınıyor ama tamamen çözmek için ne yapmam gerekiyor bilgisi olan var mı ?

• drainden topraga rc snubber devresi yapabilirsin.
  • 1N4007 1A geçirebilir. Sizin dediğiniz gibi motor 5A çekiyormuş 1N4007 yerine 6A10 kullanabilirsiniz. 6A'lik bir diyottur. Büyük ihtimalle sorununuz çözülecektir.
  • toyer T kullanıcısına yanıt
    o nasıl yapılıyor ?
  • nette arat snubber curcuits diye bulursun bişeyler.
  • Isınma sorununun temel sebebi frekans ile alakalı. Kullandığınız standart 1N serisi düşük frekansta çalışırlar. İkinci planda ise zıt emk gücü. frekans arttıkça dayanma akımları ciddi anlamda azalma göstermekte bu diyotların. Bu yüzden bu diyotu schottky türü diyot ile değiştirirseniz daha iyi olur. Bilgisayar atx güç kaynaklarında çıkışta bulunur. Transistör kılıflıdır. 20c20, 1620 gibi adları var ve 12V kanalında kullanılandan kullanın yeterli gelecektir. Kolay gelsin
  • IItwentysixII kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler elimde fazladan güç kaynağı var hemen deniyorum. Yalnız 3 bacağı varsa hangilerini kullanıcam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrtYlmzz -- 7 Mayıs 2014; 19:21:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dc Motor Hız Kontrol Devresi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ortadaki çıkış diğer ikisi giriş olacak zaten iki diyot tek parça mantığı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hangisini kullanmalıyım?
  • soldakını kullanabılıersın
    Çok teşekkür ediyorum sonunda sayenizde net bir çözüme ulaştım. Isınma sorunu kalmadı. Ben bu diyotun elektronikçilerde bulaibleceğim versiyonu var güç kaynağını parçaladık diyot için eğer varsa alır onu takarım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.