Şimdi Ara

Dayım 2008 model Renault Kangoo aldı ve 10 bin lira zararda, yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
0
Favori
2.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kısa ve öz yazmaya çalışacağım, yardımcı olursanız sevinirim.

Dayımın oğlu ehliyet alınca dayımda bir araba sevdası başladı, zaten çok önceden de vardı. Ve uzun süre kurduğu köye arabayla gitme hayalini gerçekleştirmek için 1 ay önce eşinin abisi ile 2-3 sefer Rami açık oto pazarına gitti. Dayımın eşinin abisi de 30-40 yıldır araba kullanan birisi.

Neyse bu adam dayıma pazarda gördüğü bir 2008 model Renault Kangoo'yu almasını önermiş. Arabanın da turbosu bozukmuş ve satıcı turboyu kendisinin yaptıracağını söylemiş. Dayım arabayı pazarlıkla 14.500 liradan almaya karar vermiş ve adam turboyu taktırmış. Dayım arabayı başka hiçbir yere göstermemiş çünkü eşinin yani yengemin abisi bu araba çok iyi ben anlarım edalarındaymış, anlayın işte.

Araba alınalı 1 ay oldu ve geçen gün İstanbul'dan Kastamonu'ya gitmek için çoluk çocuk gece yola çıktılar. Bolu'nun orada arabaya birşeyler olmuş ve araba gitmiyormuş. Çekici çağırmışlar (150 TL) ve tamirciye gitmişler. Tamircide 3 saat boyunca beklemişler ve tamirci turbo ve bazı parçaları değiştirmiş (2.500 TL). Bunlar Bolu'dan tekrar yola çıkmışlar ve Bolu'nun biraz ilersinde tekrar araba arızalanmış. Çekici çağırıp (150 TL) tekrar aynı tamirciye gitmişler. Tamirci gene birşeyleri karıştırmış etmiş (500 TL) bunları göndermiş. Araba Ilgaz Dağlarına gelince gene durmuş, bakmışlar arabadan hayır gelmeyecek, çekici çağırıp (400 TL) Ankara'ya tanıdık bir tamirciye gitmişler. Tamirci motoru 1 gün boyunca incelemiş ve motorun işi bitmiş en az 5 bin ortalama 6 bin lira tutar demiş.

Tam 3 gündür yollarda kepaze oldular. Size soruyorum, bundan sonra hangi yol izlenmeli, araba da hangi sorunlar vardı? Dayım arabayı yaptırmadan öylece satmayı düşünüyor. Ben arabalardan pek anlamam o yüzden hem sizlere sorma gereği duydum hem dayıma nasıl yardımcı olabilirim onun cevabını arıyorum arkadaşlar. Yapılması gereken işlemler falan var mı gibi.. Şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxSpecter -- 12 Ağustos 2014; 22:45:20 >

• Geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğuk su tavsiye ederim

• En bastan sandik motor koysaydiniz daha az masraf olurdu..

• kayınçoya satsın.
    şaka bi yana yaptırıp binebilir, amortisi zor ama adam olacaksa tamir edilebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bolu dagının girişinde benimde aracım hararet yaptı her geçişimdede en az 5 araba görüyorum kaputu açık anlamadım giti bu olayı
  • Arac 1.9 olanlardan mi ? Geçmiş olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Adam ilk defa araba alsin sonra yollarda rezil olsun. Ikinci el deyince kimseye guvenmemeli

• yapabiliceğiniz pek birşey yok ama o motor o kadar tutmaz turbo sağlam zaten en fazla 3000 tl gibi bişey tutar tabi enjektörler filan değişirse iş uzar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Arac 1.9 olanlardan mi ? Geçmiş olsun

Valla hocam en ufak bir fikrim yok. Bisikletçi olduğumdan arabalarla aram iyi değildir. Ama böyle olayda insanın canı çok sıkılıyor. Bütün aile bireyleri çok hevesliydi arabayı alırken, hatta kurban bile kestiler. Yengem de daha geçen gün ehliyet sınavına girmişti. Ne diyelim sağlık olsun.
  • yapacagi pek birsey yok.harcadiklarini sineye cekecek,ya araca sifir motor yaptiracak,ya da lanet olsun deyip o haliyle satacak.her durumdada 10000 tl zarar edecek maalesef.yaptirip uzun yillar binerse en azindan o biraz teselli olur sifir motor diye.bu arada dayiniz kayiniyla acilen iliskileri koparsin yoksa daha cok konu acarsiniz gibi gorunuyor

• yapacak birsey yok gecmis olsun, cok ucuk rakamlar tutmaz tahminim, yaptirip bir sure kullansin, sonra satsin,
    kayincosuylada selami sabahi kessin.

• Önce kayınçoyu tokatlayın. Sonra koşa koşa sandıkçıya.

• quote:

Orijinalden alıntı: otopark

yapacak birsey yok gecmis olsun, cok ucuk rakamlar tutmaz tahminim, yaptirip bir sure kullansin, sonra satsin,
    kayincosuylada selami sabahi kessin.

Başka tamirciye mi göstersinler? Çünkü adam 5 bin liradan aşağı olmaz demiş.
  • Geçmiş olsun
    Aracın motoru kaç 1.5 mi 1.9 mu 5-6 bin tutmaz o masraf en babası 3 bin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZoomStar -- 13 Ağustos 2014; 1:00:55 >
  • Bu aracı yaptırınca epey bölümü sıfırlanmış olacak.ikinci el ticari alırken 100 kere düşünmek lâzım.

• Bizde 2006 kangoo aldık bakım falan yapmadan köy yolunu tuttuk. Araç Bolu'da kaldı 150 lira çekiciye verdik ve Bolu sanayide 3 saatte baskı değiştirdiler. Baskı balata bitik haldeydi. 650 lira tuttu değişim. Sonra çıktık 1000 km yol yaptık tık demedi. Aynı olayı yaşamışız yazayım dedim.

Kangoo'nun motor gitmişse araçtan hayır beklemeyin. Allah yardımcısı olsun dayının.

Edit: Birde sandık motor yani sıfır motor 5 buçuk civarı. Başka bir tamirciye baktırın çok demiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diosfer -- 13 Ağustos 2014; 1:10:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

Geçmiş olsun
    Aracın motoru kaç 1.5 mi 1.9 mu 5-6 bin tutmaz o masraf en babası 3 bin.

Motor değişecekmiş hocam.
  • xxSpecter kullanıcısına yanıt
    Tamam motorun içi değişecek max 3 bin. DIşına ne olduki blokmu çatları, kolmu çıkardı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

Tamam motorun içi değişecek max 3 bin. DIşına ne olduki blokmu çatları, kolmu çıkardı?

Hiç bilmiyorum, motor yanmış falan demişlerdi herhalde telefonda.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.