Şimdi Ara

Davetsiz Misafirrrr(Fare)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ev 2 katlı yukarda televizyon izliyordum halıda bir karaltı gözüme çarptı birde ne göriyim kocaman siyah bir fare.Hareketlendiğimi görür görmez kaçtı biryerlere çatı dubleksli olduğu için çatıdan gelme ihtimali fazla ama çatıya geri mi döndü belirsiz.Ev halkını alarma geçirdim vallaha, bu nalet yaratıktan nasıl kurtulurum öneriniz var mı?

Bir bulabilsem öldürücem ama çıkmayacak dışarı gibi, malum önümüzde bayram misafirde çok olur hızlıca halletmem lazım bu sorunu

• Yapay Zekanın Yanıtı

Davetsiz Misafir: Fareler

Fareler, evlerimizde ve iş yerlerimizde sıklıkla karşılaştığımız davetsiz misafirlerdir. Bu küçük kemirgenlerin varlığı hem can sıkıcı hem de sağlığımız için tehlikeli olabilir.

Fareler, düz duvarlara tırmanma konusunda oldukça yeteneklidirler. Pençelerindeki keskin tırnaklar ve kuyruklarındaki dengeleyici güç sayesinde duvarlarda kolayca yukarı çıkabilirler. Bu nedenle, farelerin erişemeyeceği çatlakları veya delikleri kapatmak evinizi istilalardan korumak için çok önemlidir.

Eğer evinizde fare sorunu yaşıyorsanız, sorunun kaynağını tespit etmek ve fareleri uzak tutmak için önlem almak önemlidir. Yiyecek artıklarını sık sık temizleyin, çöpleri kapalı tutun ve evinizdeki çatlakları veya delikleri kapatın. Ayrıca, evcil hayvan mamasını ve kuş yemlerini farelerin erişemeyeceği yerlerde saklayın.

Fareler, sağlığımız için de bir tehdit oluşturabilirler. İdrarları ve dışkıları, hantavirüs ve leptospiroz gibi hastalıklara neden olan zararlı bakteriler içerebilir. Ayrıca, fareler kablolara zarar vererek yangın tehlikesine neden olabilirler.

Fare istilasıyla başa çıkmakta zorlanıyorsanız, profesyonel bir haşere kontrol uzmanına başvurmanız önerilir. Haşere kontrol uzmanları, fareleri evinizden uzak tutmanıza ve evinizi tekrar güvenli ve sağlıklı bir ortama dönüştürmenize yardımcı olabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  •  Davetsiz Misafirrrr(Fare)
  • Öldürme yazık sonuçta onunda bir canı var.Yakalayabilirsen yakala ve arazi bir yere bırak.
  • Mickey Mouse kadar olamadın ibiş de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tihilu

Öldürme yazık sonuçta onunda bir canı var.Yakalayabilirsen yakala ve arazi bir yere bırak.

İsraili olacam onun
  • öldürmeyin ciddiyim.
    ismini unuttugum bi ziraat ilacı vardı fareyi afallatan bayıltıyor sadece .
    bu şekilde afallatıp poşet yardımı ile dışarı salmanız daha iyi olacaktır.
    şahsen ben öyle yapıyordum .
    tabi ayılana kadar başında beklemelisiniz , kediler kapmasın o zaten yolunu bulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fluox

quote:

Orijinalden alıntı: Tihilu

Öldürme yazık sonuçta onunda bir canı var.Yakalayabilirsen yakala ve arazi bir yere bırak.

İsraili olacam onun

senin benzetmene sıçıyım, fareden adam olur senden olmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruoja

öldürmeyin ciddiyim.
    tabi ayılana kadar başında beklemelisiniz , kediler kapmasın o zaten yolunu bulur.

Hocam fareye bir isteğin var mı diyelim mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: #Ramazan

quote:

öldürmeyin ciddiyim.

yanlış hatırlamıyorsam sen sivasda yaşıyordun kardeşim.
    sivasda başıma gelmişti bu olay arkadaşın evinde , komşunun yardımı ile böyle bişi yapıp fareyi eğriköprüye götürmüştüm bisikletim ile orada salmıştım ciddiyim.
    fareyi çimene bıraktıkdan sonra bi sigara yakmıştım o arada telefonla uğraşıyordum.
    o sırada fare uçmuştu.
    tabiki bu aşinalığım nereden geliyor diye sorucaksınız
    yaklaşık 9-10 sene hamster besledim ben ciddi bi hastalık bende bu hayvanlara karşı .
    winterwhite robosky syrian gelincik chinchilla dahada tür sayabilirim.
    ne kadar yer altı canlılarıda olsa pis de olsalar hastalıkda yaysalar ben kıyamam onlara.
    ama tabi herkes benim gibi duyarlı olmak zorunda değil

• quote:

quote:

quote:

öldürmeyin ciddiyim.

sivasda başıma gelmişti bu olay arkadaşın evinde , komşunun yardımı ile böyle bişi yapıp fareyi eğriköprüye götürmüştüm bisikletim ile orada salmıştım ciddiyim.
    fareyi çimene bıraktıkdan sonra bi sigara yakmıştım o arada telefonla uğraşıyordum.
    o sırada fare uçmuştu.
    yaklaşık 9-10 sene hamster besledim ben ciddi bi hastalık bende bu hayvanlara karşı .
    ne kadar yer altı canlılarıda olsa pis de olsalar hastalıkda yaysalar ben kıyamam onlara.

Evet hocam Sivas'ta üni okuyorum. Hatta Eğriköprü'nün yukarı kısmında Toki'de oturuyorum. Sizi çok iyi anlıyorum sizde nasıl bi sevgi varsa farelere karşı bende aksine büyük antipati var hocam. 5 yıl önce eve musallat olmuşlardı ne uyuyabiliyordum ne yemek yiyebiliyordum. İşin kötü yanı daha bugün evde fareye rastladık. Gerçekten psikolojim bozuldu. Umarım musallat olmadan çıkartabiliriz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

öldürmeyin ciddiyim.

o sırada fare uçmuştu.

Evet hocam Sivas'ta üni okuyorum. Hatta Eğriköprü'nün yukarı kısmında Toki'de oturuyorum. Sizi çok iyi anlıyorum sizde nasıl bi sevgi varsa farelere karşı bende aksine büyük antipati var hocam. 5 yıl önce eve musallat olmuşlardı ne uyuyabiliyordum ne yemek yiyebiliyordum. İşin kötü yanı daha bugün evde fareye rastladık. Gerçekten psikolojim bozuldu. Umarım musallat olmadan çıkartabiliriz.

şuan ben sivasda ulu caminin yakınlarında evde kalıyorum , inan apartman boşlugunda yavru farelerim var .
    yemekden sonra sofra bezini kırıntılar ile oraya silkeliyorum ki doysun yavrularım .
    silkeledikden sonra 10-15 tane oluyorlar izliyorum öyle dakikalarca.
    kimine göre hobidir kimine göre fobi , bir şey diyemeyiz tabiki .

• büyük demişsin 30 cm den falan fazla mı hocam?

eğer öyleyse lağım faresidir o... gidemeyeceği yer yokrur , merdiven çıkar , düz duvara tırmanır.

ayrıca lağım farelerinde aile yapısı vardır. Yani eşleriyle birlikte gezerler. Büyük ihtimalle birini öldürünce diğeri de ortaya çıkacaktır eşini aramak için ve daha saldırgan olacaktır.

yapışkan falan fayda etmez ona :) tahtayı alır götürür çünkü. Yapıştırıcı ancak şu şekilde etkili olur ; 70x70 boyutlarında bir kontraplağa bolca yapıştırıcı sürün , etrafına ağır olacak şekilde 4 tane taş koyun ki götüremesin...

diğer bir yöntem koku :D

fare koku algısı çok gelişmiş bir hayvandır. Yiyecekleri bulduğu kokular gibi sevmediği hatta nefret ettiği kokular vardır :)

1-karabiber
    2-taze nane yaprakları.

bunların bulunduğu ortamdan koşarak uzaklaşacağından emin olabilirsin... ama evin içinden dışına doğru dökmeni tavsiye ederim. yoksa evin içindeyken kapıya dökersen o zaman evden dışarı çıkamaz :)))

ya da ben bunlarla uğraşamam diyorsan çağır işinin ehli bir ilaçlamacı. (kaliteli bir şirket olsun. yoksa kazık atar paranı alırlar :D)
    onlar halleder...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.