Şimdi Ara

Daum Pot Player Multimedya Oynatıcısı (Güncelleme 24.10.2017) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.018
Cevap
52
Favori
124.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hüseyni

potplayer bu konudaki en başarılı program ancak potplayerla beraber potplayer+madvr+lav filter kombinasyonu kullanılırsa işte o zaman mükemmel bir sonuç elde ediyorsunuz
    size de tavsiye ederim aşağıda başka bir konuda yazdığım mesajı buraya da ekliyorum

nette araştırma yaparken yabancı bir sitede Potplayer a Lav filter+ madvr entegre edilerek hali hazırda detaylı prof bir çalışmaya rasladım
    detaylı anlatım ve mesajlar yer alıyor ayrıca anlatım pdf olarak da mevcut aynı filtreleri mpc için olan çalışmaları da var
    ayrıca donanım özellikleri ve işletim sistemine göre olması gerek seçenekler belirtilmiş harika bir çalışma tavsiye ederim bi göz atın
    link ile beraber pdf dosyasını da mesajıma ekliyorum
    http://imouto.my/configuring-potplayer-for-gpu-accelerated-video-playback-with-dxva-or-cuda-and-also-high-performance-software-decoding/

bununla beraber lav filter ve madvr hakkında bilgi edinmek isteyenler için ilgili bağlantıları yazıyorum çok faydalı olacağını düşünüyorum
    konu çok aktif ve her iki filtre için açılan konuda bin sayfaya yakın bir paylaşım mevcut
    lav filters için
    http://forum.doom9.org/showthread.php?t=156191

madVR için
    http://forum.doom9.org/showthread.php?t=146228

Paylaşım için teşekkürler. Dune media player ı satıp bilgisayara geçiş yapmıştım. Her türlü playerı denemiştim ve memnun kalmamıştım. Ama bu lav + madvr filterları gerçekten çok başarılı. Dune u sattığıma pişmandım ama şu anda çok memnunum halimden.

• quote:

Orijinalden alıntı: Urthas

quote:

Orijinalden alıntı: hüseyni

potplayer bu konudaki en başarılı program ancak potplayerla beraber potplayer+madvr+lav filter kombinasyonu kullanılırsa işte o zaman mükemmel bir sonuç elde ediyorsunuz
    size de tavsiye ederim aşağıda başka bir konuda yazdığım mesajı buraya da ekliyorum

nette araştırma yaparken yabancı bir sitede Potplayer a Lav filter+ madvr entegre edilerek hali hazırda detaylı prof bir çalışmaya rasladım
    detaylı anlatım ve mesajlar yer alıyor ayrıca anlatım pdf olarak da mevcut aynı filtreleri mpc için olan çalışmaları da var
    ayrıca donanım özellikleri ve işletim sistemine göre olması gerek seçenekler belirtilmiş harika bir çalışma tavsiye ederim bi göz atın
    link ile beraber pdf dosyasını da mesajıma ekliyorum
    http://imouto.my/configuring-potplayer-for-gpu-accelerated-video-playback-with-dxva-or-cuda-and-also-high-performance-software-decoding/

bununla beraber lav filter ve madvr hakkında bilgi edinmek isteyenler için ilgili bağlantıları yazıyorum çok faydalı olacağını düşünüyorum
    konu çok aktif ve her iki filtre için açılan konuda bin sayfaya yakın bir paylaşım mevcut
    lav filters için

madVR için

Paylaşım için teşekkürler. Dune media player ı satıp bilgisayara geçiş yapmıştım. Her türlü playerı denemiştim ve memnun kalmamıştım. Ama bu lav + madvr filterları gerçekten çok başarılı. Dune u sattığıma pişmandım ama şu anda çok memnunum halimden.

ben madvr + lav filters dan buyukbang adlı arkadaşın mesajından sonra haberdar olup potplayer ile kombinasyonları ile ilgili araştırma yapmıştım
    ilgili mesajın geçtiği yeri alıntılıyorum sizinle de ilgili
    quote:

Orijinalden alıntı: buyukbang

quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

quote:

Orijinalden alıntı: buyukbang

quote:

Orijinalden alıntı: gizza

HD MAX 600 EUR

HD DUO 500 EUR diyor avrupa için...Bizde fiyat ne olacak peki bilgi verebilirmsnz Sayın Sancak?

2 cihaz arasındaki 100 eur hangi özelliklerden dolayı fark ediyor?

Arkadaşlar sizce bu DUNE MAX mı yoksa OPPO 103 / 105 mi tercih edilir yorumlarsak eminim bircok kişi için de faydalı olacaktır..

Bu fiyatlara Core i5 Mac Mini 2011 almak daha mantıklı. XBMC ve PowerDVD yüklenir herşeyi oynatır. Görüntü kalitesi PC'de (Nvidia, ATI ve Intel grafik işlemcilerde) Sigma'dan çok daha yüksektir. Ben bir sene kadar bu şekilde kullandım. Windows 7 yükledim, Event ghost programıyla universal kumanda tuşlarına gerekli herşeyi ayarladım ve klavye, mouse kullanmadan her türlü medya'yı izleyebildim. Sonra medyaplayer olarak kullanılan bir cihaza bu kadar para yatırılmaz diyip sattım. ama o fiyatlara çıkılacaksa inanın ne Oppo ne Dune Mac Mini ile hiçbir açıdan (performans, kabiliyet, stabilite, şıklık, küçük boyut ve en önemlisi görüntü kalitesi vs.) karşılaştırılamaz.

Sanırım siz daha hiç Dune cihazında 1080p film seyretmediniz. 301'in bile görüntü kalitesi şimdiye kadar gördüğüm her türlü cihazdan daha yüksek. 640x300 gibi çözünürlüklerde, cep telefonu kalitesindeki videolar bile çok iyi gözüküyor. Onun için ben de rahatlıkla bu cihazların görüntü kalitesinin en az ekran kartları kadar iyi olduğunu söyleyebilirim. Bilgisayarımda HD6790 ile oynattığım hiçbir video Dune'daki kadar iyi gözükmüyor ki kullandığım monitör Nec MultiSync 90GX2Pro.

Ben eski bir Popcorn Hour ve Azbox kullanıcısıyım. Sigma çiplerin görüntü kalitesini zaten biliyorum ve çok başarılı buluyorum. Ancak bunlar 1000 TL ve üzeri edecek cihazlar kesinlikle değil. Bu iş tabiri caizse tüketiciyi tırtıklama noktasına varmış durumda. Aşağıda yazdığım codec ve filtreler ile bir PC'den alacağınız görüntü kalitesi Sigma çipleri ezer geçer ve daha öncede dediğim gibi bu fiyat bandında PC çok daha işlevsel bir cihazdır.

PC'de görüntü kalitesi istiyorsanız LAV Filter +MAdVR denemelisiniz. Standart codec + filtrelerle arasında çok büyük farklar vardır. Bu bahsettiğim codec + filtre görüntü işleme sırasında çok yüksek sayıda işlem yapar ve düşük konfigürasyonlu PC'lere uygun değildir. Hele Sigma işlemciler bu düzeyde codec ve filtrelerin yanından dahi geçemezler.

• Pot Player da madVR (Madshi Video Renderer) ve Lav Filters kullanmak. Görüntü kalitesini daha da arttırdığı için bunun da ayarlanışını ekleyeyim dedim.

Potplayer ı kurduktan sonra Lavfilter ı ve MadVR indirin ve kurun:
    https://code.google.com/p/lavfilters/downloads/list

LAVFilters Version 0.55.3 2013/02/10: Installer (x32/x64)http://files.1f0.de/lavf/LAVFilters-0.55.3.exe

madVR v0.86.1 :http://madshi.net/madVR.zip

Daum Pot Player Multimedya Oynatıcısı (Güncelleme 24.10.2017)

Kurulumu tamamlayıp kendi ayarlarınızı yada ana sayfada ki ayarları yaptıktan sonra Potplayer ı çalıştırıp Preferences - Filters Control menüsüne gelip Filter Management ve Scan butonundan yüklediğimiz Lav video decoder i bulup video biçimlerini işaretleyip tamam deyin.

https://store.donanimhaber.com/da/fe/ec/dafeeca18c7c91a947e87d4d00ba7578.jpg

Ardından yine Preferences - Filters Control - Video decoder ve SourceSplitter kısmından seçiminizi Lav Video Decoder ve Lav Splitter olarak Ayarlayın:

Ardından yine Preferences - Video bölümünden Madshi Video Renderer`ı seçin.

Potplayer ı kapatıp yeniden açın sağ tıklayın ve Filters dan LavVideo decoder e gelin :

Metodlardan birini ihtiyacınıza göre resimlerdeki gibi ayarlayın ben2. metod DXVA kullanıyorum verdiğim ekran görüntüleri de ona ait.

Method #1 – High performance software decoding mode.

Method #2 – DXVA renderless decoding mode.

Method #3 – CUDA decoding mode (nVidia ekran kartı sadece).

Method #4 – Intel QuickSync Decoding Mode.

Tamam dedikten sonra Potplayer ı sağ tıklayın ve Filters dan Lavsplitter source e gelin :

Tamam dedikten sonra Potplayer ı sağ tıklayın ve Filters dan Madshi Video Render a gelin :

Tüm ayarlar sonrası görüntüler:

Görüntüler ait video dosyası :THE HOST Trailer 2013 Movie Teaser - Official [HD] - 1080p

21mb 1080p bir trailer görüntülerle karşılaştırmak ve ayar yapmak için deneye bilirsiniz:http://www.mediafire.com/?kl7k5jx03up984l

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastos Ozius -- 6 Nisan 2013; 16:50:57 >

• 24bit nasıl kayıpsiz izleyeceğim daum pot player yüklü
  • con wayne eline sağlık...yalnız ben bundan önce info kısmına tıkladığım zaman 5000 kbs filmi 5000 olarak gösterirken şimdi 260000kps gösteriyor video bitrate...görüntü güzel oldu ancak çıkan rakam cok saçma oldu, blurayler bile 25000 kps iken...bu arada iki bluray film indirdim, yok böyle birsey
  • Belki bir kodlama hatasıdır yeni tam sürümler yada güncelleme ile düzelecektir. Yeni güncelleme de çıkmış bu arada:http://www.dvbsupport.net/download/files/PotPlayer1.5.36609Upd.EXE

Anasayfa/konuda ki ilk mesajı da güncelledim.
  • pota sağ tıklayıp ''filters'' a tıklayınca ne lav nede madvr çıkıyor:S sadece advanced filters settigs var.lav ve madvr ayarlarını yapamadım bir yardım lütfen:)
  • ben sadece lav yapabildim sağtuş filter madvr cıkmıyor filterdan koysam bile cıkmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angry006

ben sadece lav yapabildim sağtuş filter madvr cıkmıyor filterdan koysam bile cıkmıyor

quote:

Orijinalden alıntı: beratad

pota sağ tıklayıp ''filters'' a tıklayınca ne lav nede madvr çıkıyor:S sadece advanced filters settigs var.lav ve madvr ayarlarını yapamadım bir yardım lütfen:)

Potplayer x32`de problem yok ama madvr x64 te çalışmıyor.
    Bir ekleme yapayım: madvr sisteme değil ama klasöre kuruluyor ve oynatıcınız bu klasörü kullanıyor bu yüzden madvr kurduktan sonra klasörün silmeyin yada yerini değiştirmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastos Ozius -- 7 Nisan 2013; 7:22:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarjinaL_Kedi

24bit nasıl kayıpsiz izleyeceğim daum pot player yüklü

giriş 24bit çıkış 12 bunu nasıl 24bit yapcaz

• En iyi görüntü ayarında indirebileceğimiz hali yokmu pek anlamıyorum ayarlama işlerinden
  • hepsini yaptım şu ekrandaki yazıları nasıl cıkardınız bende foto koyuyum bitrate 618511.7kbps
  • CON VAYNE üstad elinize sağlık şimdi mükemmel olmuş hem potplayer gibi sınıfında en iyi player + yine en baba filtre video render programları ile sağlam bir kombinasyon olmuş bir film izlerken potplayer+madvr+lav filter+ ac3 filler+ reclock auido vs bu kadar program çalışıyor sadece madvr nin bile yaptığı sayısız işlem var ayrıca filtrelerin hepsi de birbiri ile tam uyumlu çalışıyor doom9 forumlarından anladığım kadarıyla madvr yi yazanlarla lav filters yazılımcıları iki programın birbiri ile uyumunu dikkate alıyorlar
    üstad bir konuda ufak bir ekleme yapayım madvr arayüzünden kullandığınız monitör veya tv nin alt menüsündeki "display mode" kısmında verilecek değerler çok önemli buradaki yazılan değerler video daki frame rate ile tvnin aynı değerlerde çalışmasını sağlıyor mesela display mode kısmına 720p60 ve 1080p60 değerleni girerseniz 720p olan tüm videoları 720p60 ile eşleştiriyor 1080p videoları da 1080p60 ile eşleştirerek 60 hz de çalışmasını sağlıyor
    mesela display mode kısmına "720p60, 1080p24, 1080p60" değerlerini girerseniz
    720p24 olan videoları 1080p24 ile
    720p60 " " 720p60 ile
    1080p60" " 1080p60 ile eşleştiriyor değerleri bu örneklere bakıp kendimize göre değiştirebiliriz

yukardaki değerleri aşağıdaki bağlantıdan madshi adlı üyeden alıntı yaparak yazdım
    http://forum.doom9.org/showthread.php?p=1563737

• paylaşım için teşekkürler :) Full hd laptop alıp bs player daki kötü görüntüyle karşılaşınca baya bi moralim bozulmuştu :D 1080p video oynatıp keskinliği geç renklerin bile bi tuhaf olması canımı sıkmıştı açıkçası :) bütün ayarlamalardan sonra eminim daha iyi olur ellerine sağlık :)

Edit: Lavfilter ı ve MadVR kurulumunda sorun var seçeneklerin hiç birinde lav video decoder çıkmıyor :) anlayabilmiş değilim (kurulumda sizinki gibi pot player slimmed çıkmıyor sadece x64 ve x86 seçenekleri çıkıyor sorun burdan kaynaklı olabilir :) ? )

Edit2: sanırım resim koymak daha anlaşılır hale getirir :)

bir iki kere kurdum pot u kapattım açtım vesaire fakat başarılı olmadı. Sizce sorun ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoT-SouCE -- 10 Nisan 2013; 2:22:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CON VAYNE

quote:

ben sadece lav yapabildim sağtuş filter madvr cıkmıyor filterdan koysam bile cıkmıyor

quote:

pota sağ tıklayıp ''filters'' a tıklayınca ne lav nede madvr çıkıyor:S sadece advanced filters settigs var.lav ve madvr ayarlarını yapamadım bir yardım lütfen:)

Bir ekleme yapayım: madvr sisteme değil ama klasöre kuruluyor ve oynatıcınız bu klasörü kullanıyor bu yüzden madvr kurduktan sonra klasörün silmeyin yada yerini değiştirmeyin.

bu madvr.log yapıyor masaüstüne boyutu video izledikce cogalıyor birde şu videoda yazılar cıkarmışsın nasıl cıkarıyorsun karşılaştırma yapalım

• quote:

Orijinalden alıntı: HoT-SouCE

paylaşım için teşekkürler :) Full hd laptop alıp bs player daki kötü görüntüyle karşılaşınca baya bi moralim bozulmuştu :D 1080p video oynatıp keskinliği geç renklerin bile bi tuhaf olması canımı sıkmıştı açıkçası :) bütün ayarlamalardan sonra eminim daha iyi olur ellerine sağlık :)

Edit: Lavfilter ı ve MadVR kurulumunda sorun var seçeneklerin hiç birinde lav video decoder çıkmıyor :) anlayabilmiş değilim (kurulumda sizinki gibi pot player slimmed çıkmıyor sadece x64 ve x86 seçenekleri çıkıyor sorun burdan kaynaklı olabilir :) ? )

bir iki kere kurdum pot u kapattım açtım vesaire fakat başarılı olmadı. Sizce sorun ne olabilir?

Kurulumda Lav Video yazan zatan lav video decoder onu seçeceksin. pot player slimmed çıkmak zorunda da değil pot u çalıştırıp filtre işlemlerini yaparken lav video nun görünmesi kafi seçtikten sonra kullanmaya başlar zaten.

quote:

quote:

quote:

quote:

bu madvr.log yapıyor masaüstüne boyutu video izledikce cogalıyor birde şu videoda yazılar cıkarmışsın nasıl cıkarıyorsun karşılaştırma yapalım

Bahsettiğin hata ile karşılaşmadığımdan bir bilgim yok açıkçası. Genel bir hata mı bende de boyut artıyor mu diye kontrol ettim ama herhangi bir şeyle karşılaşmadım.

O yazılar TAB tuşuna basınca çıkıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HoT-SouCE

paylaşım için teşekkürler :) Full hd laptop alıp bs player daki kötü görüntüyle karşılaşınca baya bi moralim bozulmuştu :D 1080p video oynatıp keskinliği geç renklerin bile bi tuhaf olması canımı sıkmıştı açıkçası :) bütün ayarlamalardan sonra eminim daha iyi olur ellerine sağlık :)

Kurulumda Lav Video yazan zatan lav video decoder onu seçeceksin. pot player slimmed çıkmak zorunda da değil pot u çalıştırıp filtre işlemlerini yaparken lav video nun görünmesi kafi seçtikten sonra kullanmaya başlar zaten.

quote:

quote:

quote:

quote:

Bahsettiğin hata ile karşılaşmadığımdan bir bilgim yok açıkçası. Genel bir hata mı bende de boyut artıyor mu diye kontrol ettim ama herhangi bir şeyle karşılaşmadım.

O yazılar TAB tuşuna basınca çıkıyor.

Skin güzelmiş nerden buldun?Teşekkürler.

• bütün filmlerde ekranı tamamen kaplıyor onu nasıl düzeltebilirim?
  • hocam ne yaptıysem ettiysem full ayarlara ulaşamadım splash pro yu deniyim dedim üstüne hiç ayar gerektirmeden gayet güzel bi görüntü veriyor. Bütün ayarları yaptıktan sonra belkide pot daha iyi dir ama benim gibi beceremeyenler splash pro yu bi denesinler :)
  • Hızlı hızlı ileri sararken donmalar oluyor sizdede oluyormu arkadaşlar ?
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.