Şimdi Ara

DATRON DAN UZAK MI DURULMALI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • datron gibi fason bi notebookdan uzak mı durulmalı? alanlar memnun gibiler ama bazı arkadaslar illa yaklasmayın cıs falan diyolar yorumlarda..aklım karıstı...siz ne dusunuyorsunuz? tsk ederim...

• fasondan ne anladığına bağlı bana sorarsan aslında fasonun anlamını bile bilmiyom,ama derim ki datron ufotekin ürünü biliyorsun ki tüm markalar toplamadır,firmalar reklamlaarıyla öne geçmeye çalışıyor sonuçta hepsi belli başlı firmalara yaptırıyor quanta compel gibi,e markanın ön plana çıktığı alan ne servis,e datron belki veremiyor ama elektronik işi şans işidir 0 aldığım philips asus bile bozulurken ister anakart ister mönitörr olsun ki datron laptobum da asla bi sorunla karşılaşmadım bence canın hangisini istiyorsa onu al,benim imzamda pro2000 var ufotek'e bu laptopların kasasını onlar veriyor quantanın ve tüm türkiye de servisi var testleride gördünüz,demem o ki
    elinde 1 milyar paran var gidip hp,casper vs. onboard ekran kartlı,256ram,17" uyduruk(casper lar mesela flash diye bir monitör kullanıyor toptancılardaki en ucuz monitör daha önceki seride de de sampo diye bir monitör kullanıyorlardı) yoksa AMD64 BİT VEYA İNTEL P4 3.0GHZ 512 KİNGSTON RAM Lİ PHİLİPS VEYA SAMSUNG MONİTÖRLÜ BİR SİSTEM Mİ ALIRDIN,ÜSTELİK DE 2. SİSTEMİN KALİTESİ ÇOK ÇOK İYİ Kİ O BİLE ALINCA SORN ÇIKARABİLİYOR GİDİP DEĞİŞTİRİRSİN,
    MESELA PRO2000 NESİ KALİTESİZ OLABİLİR çünkü servis olayını hallettik firmanın tüm türkiye de servisi var,kasası onu quanta yapıyor diğer firmaların olduğu gibi,ekran kartı başka bir marka mı hayır onu nvidia kendisi üretiyor başkası değil imzamda da var,ısınıyor mu e asuslara bi bakın onlar daha çok ısınıyor,ki ben pro2000 özellikle en ağır testlerde fanın altı kapalıyken (koltukta) test ettim bi kez bile kitlenmedi performans=ısı unutmayın üstelik pildeyken hiç sorun yok,klavyemi onda enter ile etrafındaki tuşlar ve esc tuşları sola ve sağa eğik çünkü ençok kullanan tuşları ayırt edebilmek için bunu yapmışlar eski datronumda da öyleydi çok pimpirikli olduğum için özelllikle araştırdım,sonuçta beni ellerinde kalmış ürünleri kampanya adı altında satıp 3 kuruşumuza göz dikip eski teknolojiyi sunan yabancı firmalara mı güveniyorsunuz yoksa yeni teknolojiyi ucuza bize sunan pro2000 gibi yerli firmalara mı güveniyorsunuz,karar senin okuduğunuz için gözlerinize sağlık

• tbt 'ye tamamen katılıyorum.. insanların cok duyulmadık firmalara bu şekilde önyargılarla yaklaşmalarına ben de cok şahit oldum.. datron kampanyasından ilk faydalananlardan biriyim..hiç düşünmedim.. çünkü tbt nin dediği gibi parçaları üreten firmalar aynı, sadece birleştirenler farklı.. hp nin de datronun da quanto firmasıdan parçaları aldığını datron KXA denen dizüstünün aslında bütün dünyada satıldığını yurtdışında KN1 adıyla satıldığını öğrendik..hepsi bu site sayesinde oldu.. isteyen bunları görebilir..onlarca link verildi bu dizüstü hakkında, kullanılan parçalar hakkında..o yüzden ben bu konuda tereddüt etmedim..

insanları anlamak o kadar da zor deil..meyve suyu alırken bile yüzbin lira fazla ver iyi marka güvenilir marka al deriz, başımızın ağrımasından korkarız..ama ben bilgisayar konusunda bu mantığa pek inanmıyorum..yani tamam gidin de en dandik ürünü alın demiyorum ama bazı gerçekler var..ufotek firmasının türkiyenin ilk servis firmalarından biri olması mesela..18 yıldır bu işte olması.. sonra datron ve ufotek yöneticilerinin medyaya önümüzdeki 5 yıllık planlarını açıklaması ve türkiye piyasası içinde bu yıl sonuna kadar %10, önümüzdeki yıl için de 15-20 büyüme hedeflediklerinni belirtmesi..ki bu rakamlar anlayan için inanılmaz büyüktür.. adamlar türkiyenin heryerine servis açmaya çalışıyorlar ki bunlar benim için yeterli kanıttır.. adamlar ortaya şişme bi bilgisyarla çıkıp piysadan parayı kapıp kaçmaya çalışmıyorlar.. buyüzden piyasa koşullarına göre çok daha iyi ama ucuz bi bilgisayarla piyasaya girdiler..kaç kişi datron KXA dan önce datron adını biliyordu?? emin olun adamlar bu işin içinden yüzlerinin akıyla çıktılar.. bende kullanıyorum, ve henüz adam akıllı bi sorunla ne kaşılaştım ne de duydum..

haa bilgisayar çok mu muhteşem, hiç mi kusuru yok? tabiki var.. klavyes biraz ucuz maldan yapılmış.. ısınma var diyen, asus ların fan gürültüsü ve sıcaklığına baksın..farkındamısınız asus lar ısınırken kimse terddüt etmiyo ama datron ısınınca insanlar korkuyor..emin olun bu korku bu marka piyasaya tam yerleşmeden gitmeyecek..adamlar bunun için elleriden geleni yapıyor..teknik servisten şikayetçi olanı da duymadım..ki önemli olan da budur zaten...

sonuç olarak datron mükemmel bişe değil.am aparası o kadar olan biri için alınabilecek en iyilerden biri. teknik özelliklerine bakmak bile yeterli.. haa sizin 2000$ paranız vardır on abişe diyemem çok daha iyi bişe alınabilir..AMA BU PARAYA EN İYİLERDEN BİRİ DATRONDUR..

yazı belki çok uzun oldu, düşünenlere biraz daha önyargısız düşüneblmesine yardımcı olabildiysem sevinirm..

• kesinlike uzaaak.

Pil problemi çözülene kadar hiç değilse..
    bilinmedik birşeye 1 küsür dolar vermek pek akıllıca değil bence.
  • pil problemi de ne duymadım ama merak ettim,bi de bilinmedik lafına katılmıyom bu forumlarda çok şey öğrendik ama sakın yanlış anlama sadece katılmıyom ama param olsa ne fujitsu siemens ne sony gider panasonic alırdım ama imzamdaki laptopla aynı özellikte yani markalı diye eski teknolojiye yatırım yapmam keşkesonomların 64bitleri çıksa da ondan alsak ama yine olsa pro2000 alırdım naparsınız öğrencilik hali,en azından bios güncellemesi ile i915 olduğu için laptobum 64 işlemcileri çalıştıracak en azından bu konuda kazık atmadı intel,işlemcim ve ekran kartımda değiştirilebiliyor ram zaten yeni ama seçim sizin arkadaşlar,markasız ürünlere(markasız da ne demekse) veya az markalı ürünlere güvenmeyelere de hak vermek lazım bakkal gibi bilgisayar işletenden bi kere satim bi daha gelmese de olur diyenler vs. kadar.şu da bi gerçek ki ister datron ister pro2000 hangisini alırsanız alın bilinki servis olayı da garanti olayı da içinizi rahatlatır,

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: kharon

ya artık markalı aletler de o fiyatlara yaklaştı..
    100 dolar için ya da işlemlerimi 2 sn daha hızlı yapacağım diye ( 1.73 1.60 farkı vs)
    bilinmedik birşeye 1 küsür dolar vermek pek akıllıca değil bence.

yaklaştı derken birkaç örnek versen..

tbt@ 64bit nasıl olacak birraz anlatsan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 27 Temmuz 2005, 18:19:21 >
  • pil problemi de ne duymadım ama merak ettim,bi de bilinmedik lafına katılmıyom bu forumlarda çok şey öğrendik ama sakın yanlış anlama sadece katılmıyom ama param olsa ne fujitsu siemens ne sony gider panasonic alırdım ama imzamdaki laptopla aynı özellikte yani markalı diye eski teknolojiye yatırım yapmam keşkesonomların 64bitleri çıksa da ondan alsak ama yine olsa pro2000 alırdım naparsınız öğrencilik hali,en azından bios güncellemesi ile i915 olduğu için laptobum 64 işlemcileri çalıştıracak en azından bu konuda kazık atmadı intel,işlemcim ve ekran kartımda değiştirilebiliyor ram zaten yeni ama seçim sizin arkadaşlar,markasız ürünlere(markasız da ne demekse) veya az markalı ürünlere güvenmeyelere de hak vermek lazım bakkal gibi bilgisayar işletenden bi kere satim bi daha gelmese de olur diyenler vs. kadar.şu da bi gerçek ki ister datron ister pro2000 hangisini alırsanız alın bilinki servis olayı da garanti olayı da içinizi rahatlatır,

pro2000 ND-1,
    sonoma 1,73 533fsb 2mb i915pm Alviso,
    1 GB= Dual 2x512 ddr2 533 kingston 4-4-4-12
    80gb samsung 5400 8mb,
    128mb gf go 6600 376/600 pcix x16,
    QSI Dual Layer 8x4x8x24x24x24 dvdrw,
    15,4" wxga kesinlikle ekranda bozulma yok ne yandan ne karşıdan,
    10/100/1000,7.1 realtek high definication ses 24 bit
    ırda,firewire 4xusb,a/b/g intel wireless,5in1 card reader vs. gerçekten kaliteli çanta
    363 x 266 x 34.2 mm
    2.75 kg
    overclockSUZ
    3dmark2005 2549 puanım 376/600
    3dmark2003 6150 puanım 376/600
    3dmark2001 15099 puanım 376/600

tbt abi sen senın laptopu kaca aldın bakabılecegımız bı yer varmı

• ben datron aldım maşallah daha servise gondermedim. pil problemi de yaşamadım pek. ben memnunum sadece kasası biraz dandik o kadar.
  • evet tüm türkiye de servisi olduğu için bulunduğun şehirde alabilirsin benim aldığım 1400 küsür dolardı ama şu an adana'da 1399$ + kdv'den satılıyor 3asoftek bilgisayar bölge müdürlüğü yapıyormuş,liste fiyatlarında dahapahalı ama xp çıkarırsan bi da konuşursan şu an bu fiyattan alabilirsin istersen buluduğun şehre direk yollayabiliyorlarmış,hatta hangi laptobu istersen onu bile getirtebiliyorlar,mesela toshiba 2999$+kdv satılan modelleri 2839$+kdv satılıyor burda daha pek çok model var getirtiyorlar faturalı ve garantili tabi,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgatelli -- 29 Temmuz 2005, 15:53:50 >
    performans/fiyatta çok iyi.
    Ama lütfen kasaları için aynı demeyin.
    Sizleri bilmiyorum ama içleri aynı dahi olsa kasalarının kalitesi arasında dağlar kadar fark olduğunu düşünüyorum.
    Toshiba'nınkiler zaten malum.
    Misal Hp'nin kasasının kalitesi Datron,Pro2000 gibi markaların kasalarından çok daha iyi.
    Nedenini bilmiyorum ama neden kasalarınıda kaliteli yapmıyorlar.

HK: Teyzeciğim durmak yok yola devam!
    Teyze: Dee get!

"Tanrıyı güldürmek istiyorsan, O�na planlarından bahset." :) Amores Perros filminden bir replik.
    "Life's too short for chess." :) Henry James Byron
    "I have a dream... " Martin Luther King, Jr. - Video
    Radikal Gazetesi Orijinal Demokrasi Reklam Filmi (Sansürsüz)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

Özellikleri çok güzel.
    Sizleri bilmiyorum ama içleri aynı dahi olsa kasalarının kalitesi arasında dağlar kadar fark olduğunu düşünüyorum.
    Misal Hp'nin kasasının kalitesi Datron,Pro2000 gibi markaların kasalarından çok daha iyi.

ucuz malzeme ucuz işçilik ama ben şikayetçi değilim sadece kasası yuzunden bi urunun özellik olarak daha altındaki bi urune daha fazla para vererek almak istemem sonucta laptop bu duvardan duvara vurmıcaksın hp'de alsan sony'de alsan dikkatli kullancaksın.dikkatli kullancaksanda sorun yok demektir benim datronla 3.ayım dolmak uzere tık bile demedi

• quote:

Orjinalden alıntı: tuyo

quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

Özellikleri çok güzel.

ucuz malzeme ucuz işçilik ama ben şikayetçi değilim sadece kasası yuzunden bi urunun özellik olarak daha altındaki bi urune daha fazla para vererek almak istemem sonucta laptop bu duvardan duvara vurmıcaksın hp'de alsan sony'de alsan dikkatli kullancaksın.dikkatli kullancaksanda sorun yok demektir benim datronla 3.ayım dolmak uzere tık bile demedi

aynen..har vurup harman savuracak,kasasıyla çivi cakacak işiniz yoksa datron alınabilir..artık ikna oldum ...herkese de bu fiyata bu ozellikleri verdigi için datronu tavsiye ediyorum..sonucta memnuz kalmazsanız(kasa,gorunum,vs) 1 hafat içinde iade hakkınız vardır..gerisi size kalmıs..

• Arkadaşım Datron'dan karar kıldıysan Pro2000'le fiyatlarını karşılaştır. Sonuçta her ikiside aynı notebook biliyorsun ;
  • quote:

Orjinalden alıntı: musci

KN1 iyidir, Intel bile Centrino platformu için bu ürünü tavsiye ediyor ve eğitimlerinde bu noteebook'u kullanıyor. Dandik olsa Intel böyle bişey yapar mı?

kn1? KRN olmasın?hic duymadım..
    kafam karıştı gene ya
  • ben 2 GHZ mod. li düşünüyordum şu aralar monsterle datron fiyatları aynı galiba yerinde gidip bakıp eğer pazarlık neticesinde de aynı fiyata çıkarsa tabiki datron alınır, bu arada aynı fiyata olmasına rağmen monster free dos datronda xp home var. koçpada 100$ daha pahalı fakat ram 1 gbayt.
    http://www.fokusbilgisayar.com/asp/listgroup.asp?Group_ID=UPM1
    http://www.kocpa.com/site/page.asp?dsy_id=2199
    http://www.pcsatis.net/site/page.asp?dsy_id=2361

• monster la datron un farkı ne?
    ikisinide kullandıgı malzemeler aynı degil mi niye ffiyat farkı var?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.