Şimdi Ara

Darth Vader mı? Obi-Wan Kenobi mi? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
0
Favori
17.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim için Nihilus'un o kişisel karizması, yarısı iflas etmiş ve kendi akışına bırakılmış kruvazörünü görünce bitmiştir. Bill Gates'in Murat 124'e binmesi gibi bir etki oluşturmuştur.
  • Once more the Sith will rule the galaxy – and we shall have peace.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyapponzashi

Benim için Nihilus'un o kişisel karizması, yarısı iflas etmiş ve kendi akışına bırakılmış kruvazörünü görünce bitmiştir. Bill Gates'in Murat 124'e binmesi gibi bir etki oluşturmuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Darth Nihilus

quote:

Orijinalden alıntı: Glόin

quote:

Orijinalden alıntı: Hyapponzashi

Eğer Anakin'i Qui Gon eğitseydi ortalıkta ne Palpatine kalırdı ne de Mace Windu. Yodanın bile sopasını eline verip köyüne gönderirdi.

Hey gidin koca qui gon.
    maul bunu yardığında ağlayacak gibi olmuştum.
    Bu arada kendi düşüncem olarak Anakin Vader olduktan sonra kılıç kullanma yeteneği azalıyor. Ne filmlerde ne kitaplarda Vader'ın saber ile ummalı bi düelloya girdiğini görmedik.
    Yeni yetme Luke bile yamulttu adamı. Büyük ihtimal giydiği yaşam destek ünitesi rahat hareket etmesini engelliyordu ve ciğerlerde Vader amcayı zorluyordu.
    Haa tabi gücü kullanma bölümüne geleceksek Vader bırakın kenobiyi sidiusu yodayı yamultur.
    Ama en güçlü değildir kesinlikle. Vader mükemmel olduğu zamanlarda bile sürekli sidiusun emri altında bulunmuştur.

Benim favorim Darth Traya'nın tohumlarından Nihilus tabiki. Hayatta kalması başkalarının gücünü emmesine bağlıdır. Bu şekilde bazı gezegenleri bile yok ettiğini okumuştum.
    Ayrıca bin yıllık çınar Jedi camiası en büyük darbeyi Sion ve Nihilus'tan almıştır. Nerdeyse Jedi'ların soylarını bitirmişlerdir . ( Anakin'de klonlar yardımıyla benzeri bir katliam yapmıştı ) .
    Tabi Nihilus'unda sonu kendi çırağının elinden gelmiştir.

Yeteneği azalmıyorda eskisi gibi estetik olmuyor doğal olarak. Günümüz teknolojisiyle anlatılsa Darth Vader nasıl süpersonik piskopat bir Sith olduğunu daha iyi anlarız. He bir de Sion la Nihilus tam olarak yok edemiyorlar Jediları. Tüm galaksi de toplu kıyım yapıyorlar ama Vader'ın yaptığı kadar etkili olmuyor.

Bu arada iltifatlarınız için teşekkür ederim.

ne demek

may the force be with you -- -- amin

• valla luke' un kurduğu yeni düzeni eleştiremden önce bir grey jedi, dark jedi kavramlarını tam olarak anlamak lazım.

ama obi- wan her türlü dagıtır
  • quote:

Anakin nasıl olmayacaktı?

Maul, Obi Wan'ı öldürseydi, Anakin eline geçecekti. Sithler çocuk mocuk dinlemez öldürebilirlerdi. Farzedelim öldürmedi, durumunu Palpatin'e sordu. O anda Maul, zaten Palpatine'nin gözdesiydi. 2. bir çırakta almıyorlardı yanlarına. Palpatine'de kendi içinde birkaç seçenekten birine karar verebilirdi. ya çocuğu hayatını kontrol edebileceği başka bir ailenin eline verirdi. Çocuk büyüyüncede Maul ile karşılaştırıldı. Ya çocuğu Jedilerın arasına yollar başka bir ustanın kontrolü altında yetiştirilmesine göz yumardı, benzer senaryosunu tekrarlardı(bu seçeneğin gerçekleşmesi çok düşük ama-zaten jedi ustaları Anakin'e soğuk bakıyorlardı.) Ya da son seçenek Maul'a hepsini öldür derdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: delton

quote:

Anakin nasıl olmayacaktı?

Maul, Obi Wan'ı öldürseydi, Anakin eline geçecekti. Sithler çocuk mocuk dinlemez öldürebilirlerdi. Farzedelim öldürmedi, durumunu Palpatin'e sordu. O anda Maul, zaten Palpatine'nin gözdesiydi. 2. bir çırakta almıyorlardı yanlarına. Palpatine'de kendi içinde birkaç seçenekten birine karar verebilirdi. ya çocuğu hayatını kontrol edebileceği başka bir ailenin eline verirdi. Çocuk büyüyüncede Maul ile karşılaştırıldı. Ya çocuğu Jedilerın arasına yollar başka bir ustanın kontrolü altında yetiştirilmesine göz yumardı, benzer senaryosunu tekrarlardı(bu seçeneğin gerçekleşmesi çok düşük ama-zaten jedi ustaları Anakin'e soğuk bakıyorlardı.) Ya da son seçenek Maul'a hepsini öldür derdi.

öldürtmeyeceksin aslında hepsini elinde tutacaksın . bi olay oldumu bi hır çıktımı vader maul dooku ventress dörtlüsü dağıtacaktı ortalığı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saraveco -- 11 Kasım 2010; 17:06:15 >

• Aslında tartışmak boşuna, hem Jedi'lar da hem Sith'ler de birbirini yerle bir edebilecek kişiler mevcut. Mesela Count Dooku, Obi-Wan'ı her iki karşılaşma da darmadağın etti, Yoda'yı zorladı ama Anakin'in lightsaber tekniğine dayanamadı. Anakin ise lightsaber tekniğinde Yoda'ya daha master olmadan en büyük rakip olarak gösterilirken Obi-Wan'a yenildi.

Mace Windu, Sidious'u darmadağın ederken Mace Windu'dan daha güçlü bir Jedi olmasına rağmen Yoda, Sidious'u alt edemedi. Bu liste böyle uzar gider, sanırım düellolar birazda kişinin gününde olmasına bağlı

Güç konusuna gelince daha önce de söyledim Star Wars'ın konusu belli buna göre en büyük güç Anakin Skywalker'a ait. Ama şu var ki Anakin ne Jedi iken ne de Sith Lordu iken gücü asla tam olarak kullanmasını öğrenemiyor. Şayet gücü adam gibi öğrenme fırsatı olsaydı galaksi tarihinin en büyük Jedi'ı olabilecek potansiyele sahipti. Adama herkes Yoda'dan sonra ki Grand Jedi Master olarak bakıyordu ki Sidious beynini yıkadı.

Kendisinin gücünü anlamak için eski üçleme de başka bir Star Destroyer'de olan subayı(ki düşünün ne kadar uzaklıkta) sadece düşünce gücü ile force chock yaparak öldürmesini hatırlamak yeterli. Bu arada Anakin'in Vader olduktan sonra lightsaber tekniğinin düştüğü çok doğru. Üzerindeki zırhın ve yaşam destek ünitesinin etkisi ile force ağırlıklı defansif bir dövüş tekniği kullanıyor. Oysa Anakin iken gardını düşürmeden daha saldırgan ve hızlı hamleler ile rakibinin toparlamasına izin vermeden alt ettiği özel bir tekniği kullanıyor.

Şahsen Nihilius'un biraz fazla abartı bir karakter olduğunu düşünüyorum. Revan ise tam bir askeri deha. Bana göre Galaksi tarihinin en akıllı ve en büyük savaş uzmanı olan Jedi'ı(bildiğiniz gibi o jedi, aydınlık tarafı tercih etti). Ama force kullanımında üst düzey değil hatta o kadar ki kendisinin ayağını kaydırmak için planlar yapan Malak'ı bile hissedemiyor.

Bu arada Maul konusu da var. Maul gerçekten çok usta bir güç kullanıcısı ama kendisini fazla geliştirmeye fırsat bulamadan Obi-Wan arafından biçiliyor. Maul ile ilgili çok detaylı bir kitap hazırlatmıştı Lucas. Orada Maul'un Sidious tarafından vahşi hayvanların olduğu, teknolojinin olmadığı bir gezegene iki haftalığına test amaçlı diye kendisini kandırarak bu gezegende 2 yıl bırakıldığı ve maul'un orada force'un derinliklerine kadar indiği anlatılıyordu. Hatta kendisini almaya gelen Sidious'a önce saldırmış, onu yenmiş fakat Sidious'un kurnazlığı ile efendisine tekrar hizmet etmeyi kabul etmiştir.

Mace Windu'da force'ta aşmış biridir. Kendisi karanlık tarafın gücünü kullanana özel bir teknik olan Vaapad tekniğinin üstadı. Ama bu teknik çok riskli bir teknik çünkü Vaapad tekniği ile dövüşün başından sonuna dövüşürseniz dark side'e geçiş yapmış olursunuz. Mace Windu bu tekniği Sidious ile olan düellosu sırasında onun saldırılarını savuşturmak için kullanmıştır.

Şayet Anakin müdahale etmeseydi ve Sidious ölseydi büyük ihtimalle Mace Windu karanlık tarafa geçmiş oalcaktı. Çünkü bir konsey üyesinin Jedi yasalarını unutması konseyden ve Jedi düzeninden uzaklaştırılma sebebidir. Windu'nun gözü o an bayağı kararmıştı filmi hatırlayanalr bilir. Ölümü kendisinin kurtuluşu oldu bir yerde.

• Sidious'un yoda'ya söylediği şu sözü unutmayın (söyledikten sonra yodayı madara etmişti :))

Darth Sidious: You will not stop me! Darth Vader will become more powerful than either of us!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURK SITH -- 12 Kasım 2010; 5:51:17 >
  • Starkiller darth vaderdan daaha güçlüdür ve o da ne gariptirki vader ın öğrencisidir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: slyman_b

alın size darth vader

Darth Vader mı? Obi-Wan Kenobi mi?

puahaha

• quote:

Orijinalden alıntı: nigel gearsley

Starkiller darth vaderdan daaha güçlüdür ve o da ne gariptirki vader ın öğrencisidir .

The Force Unleashed oyununa baksak Starkiller gelmiş geçmiş en iyi force kullanıcısı, ama oyunda sırf insanlar daha eğlensin diye abartılmış bir karakter bana göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mjollnir

quote:

Starkiller darth vaderdan daaha güçlüdür ve o da ne gariptirki vader ın öğrencisidir .

The Force Unleashed oyununa baksak Starkiller gelmiş geçmiş en iyi force kullanıcısı, ama oyunda sırf insanlar daha eğlensin diye abartılmış bir karakter bana göre.

aslında ikinci oyunun sonunda vaderle savaşırken vader sürekli kaçıyordu. bu da dediğinizi destekler nitelikte. vader neden zırt bırt kaçıp dursun bize düşman göndersin ki? bence fazlasıyla abartı bir karakter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gegirti

quote:

quote:

aslında ikinci oyunun sonunda vaderle savaşırken vader sürekli kaçıyordu. bu da dediğinizi destekler nitelikte. vader neden zırt bırt kaçıp dursun bize düşman göndersin ki? bence fazlasıyla abartı bir karakter.

starkiller ın senaryosunuda lucas yazmıştı ve 2005 de biten son üçlemeden sonra çekiecek diher üçlemelerinde senaryosunda bulunacaktır şahsi fikrim

• imparator darth vader tabiki
  • Tabii ki Obi-Wan. Yoda'dan sonra en büyük üstâd..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theatre Of Tragedy

quote:

Orjinalden alıntı: srcn35

ben hangisini tutcam karar veremedim

Gel sen hak yolundan dönme.. Bırak karanlık tarafları

( bu arada ben qui gon jinn abimizi severdim.. )

http://thetwistgossip.com/2011/12/27/liam-neeson-pissed-himself-again-this-time-in-istanbul/

• Mace Windu derim, zaten seviyodum bir de onu anlatan bi kitap almıştım ondan sonra daha çok sevmeye başladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D_Rose -- 18 Ocak 2012; 13:01:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gegirti

quote:

quote:

Galen çok çevikti .. herif fena hoplayıp zıplıyordu... Zaten sonunda sidious halletti adamı.. Darth vader'ın zırhı onu yavaşlatıyordu. Zaten yarı biyonik olduğunu düşünürsek, kılıç düellosunda 1-0 mağlup başlıyordu. Galen öldükten sonra vader'ın zırhı tabiri caizse paramparça oldu...

wikipedia'da yazana görede death star'ın planlarını asilere galen ulaştırmış.lucas güzel bağlamış burayı

Bu resimde hoşuma gitti.. Şuracıkta dursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bensatanistdegilim -- 18 Ocak 2012; 19:34:51 >

• Darth Vader
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.